15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Cum  se face repatrierea defunctului?

Cum se face repatrierea defunctului?

decembrie 2, 2022
109 Vizualizari
Repatrierea incepe atunci cand persoana moare, iar familia isi exprima disponibilitatea de a repatria cadavrul sau, dimpotriva, de a spune daca doreste sa efectueze un act de incinerare in tara respectiva, pentru o repatriere ulterioara a cenusii. De-a lungul acestui proces, este necesar sa se anunte  Ministerul de Externe prin diferitele consulate din diferite orase…

Repatrierea incepe atunci cand persoana moare, iar familia isi exprima disponibilitatea de a repatria cadavrul sau, dimpotriva, de a spune daca doreste sa efectueze un act de incinerare in tara respectiva, pentru o repatriere ulterioara a cenusii.

De-a lungul acestui proces, este necesar sa se anunte  Ministerul de Externe prin diferitele consulate din diferite orase din lume.  Vezi aici mai multe despre repatriere decedati.  Aceste institutii publice vor indruma membrii familiei sa obtina certificatul de deces in cazul in care au decedat. Ulterior, va fi eliberat certificatul de deces, care va fi eliberat rudelor.

Odata ce aveti certificatul de deces , casa funerara poate insoti si ajuta restul procesului. Acest lucru este posibil pentru aliantele cu entitati din diferite tari ale lumii pentru a  se face repatrierea.

Cum incepe procesul cu casa funerara?

Familiile defunctului trebuie sa prezinte la caminul funerar certificatul de deces, copia cartii de identitate si istoricul medical. Cu aceste informatii, casa funerara va efectua procedurile in fata consulatului pentru repatrierea cadavrului sau a cenusii. Dupa ce a fost luat cadavrul, casa funerara este responsabila pentru conservarea acestuia in conformitate cu regulile stabilite in tara in care a murit sau, in cazul cenusii, pentru conservarea si transportul acestora.

In ceea ce priveste birocratia in repatrierea cadavrelor, nu va faceti griji, contactati firma de repatriere si ei vor  efectua gestionarea completa a funeraliilor internationale prin prezentarea unei scrisori consulatului prin care se solicita autorizatia pentru transferul cadavrului

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca nu este acelasi lucru sa mutati un corp decedat  decat sa mutati cenusa. Transferul cenusii nu necesita cerinte sanitare, astfel incat acestea sa poata fi transportate liber intr-o carcasa de cenusa si, daca compania aeriana permite acest lucru, sa poata fi transportate chiar si in compartimentul de bagaje de mana. In orice caz, este necesar sa se prezinte certificatul de deces in tara de destinatie.

Dintre toti oamenii, indiferent de tara in care se afla si de tara de origine din care provin, se tem si sunt nesiguri cu privire la situatie.

Dar, mai presus de toate, sa nu  fi prins intr-o alta tara din cauza restrictiilor de mobilitate care au  avut loc in intreaga lume. Stim cu totii ca orice fel de problema departe de casa devine si mai grea, dar acest lucru este exacerbat daca vorbim despre un deces, asa ca astazi explicam  cum se face repatrierea cadavrelor.

Firmele de repatriere vor  fi  acolo la momentul potrivit pentru a va ajuta in orice moment.

 Procedurile  care trebuie efectuate sunt supuse unor reglementari care trebuie respectate si, in functie de tara de destinatie, cerintele pot varia foarte mult. Se vor  accelera procedurile astfel incat acest proces sa fie cat mai rapid si temporar posibil, dar este important sa tinem cont de faptul ca de multe ori se depinde de organizatii externe.

Veti fi insoti de la inceput pana la sfarsit, deoarece pentru firmele de repatriere este important sa efectueze  un serviciu funerar international complet si ca trupul sa se odihneasca in tara sa de origine.

Cum este vazuta moartea de stiinta?

Moartea este incetarea ireversibila a tuturor functiilor biologice care sustin un organism. Pentru organismele cu creier, moartea poate fi definita si ca incetarea ireversibila a functionarii intregului creier, inclusiv a trunchiului cerebral, iar  moartea cerebrala este uneori folosita ca definitie legala a mortii. Ramasitele unui fost organism incep in mod normal sa se descompuna la scurt timp dupa moarte. Moartea este un proces inevitabil care are loc in cele din urma in aproape toate organismele.

Moartea se aplica in general organismelor intregi; procesul similar observat in componentele individuale ale unui organism, cum ar fi celulele sau tesuturile, este necroza. Ceva care nu este considerat un organism, cum ar fi un virus, poate fi distrus fizic, dar nu se spune ca moare. La inceputul secolului XXI, peste 150.000 de oameni mor in fiecare zi, imbatranirea fiind de departe cea mai frecventa cauza de deces.

Multe culturi si religii au ideea unei vieti de apoi si, de asemenea, pot avea ideea de a judeca faptele bune si rele din viata cuiva (rai, iad, karma).

Conceptul de moarte este o cheie pentru intelegerea umana a fenomenului.  Exista multe abordari stiintifice si diverse interpretari ale conceptului. In plus, aparitia terapiei de sustinere a vietii si numeroasele criterii de definire a mortii atat din punct de vedere medical, cat si juridic, au facut dificila crearea unei singure definitii unificatoare.

Una dintre provocarile in definirea mortii este aceea de a o distinge de viata. Ca moment in timp, moartea ar parea sa se refere la momentul in care viata se termina. Determinarea cand a avut loc moartea este dificila, deoarece incetarea functiilor vietii nu este adesea simultana intre sistemele de organe. Prin urmare, o astfel de determinare necesita trasarea unor limite conceptuale precise intre viata si moarte. Acest lucru este dificil, deoarece exista putin consens cu privire la modul de a defini viata.