15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Ce invata copiii la gradinita

Ce invata copiii la gradinita?

decembrie 2, 2022
248 Vizualizari
Gradinita sau cresa este mai mult decat un loc de joaca. Copiii de la gradinita invata elementele de baza ale disciplinelor din programa scolara elementara sau primara. Gradinita este acum necesara in multe sisteme scolare, unde in urma cu doar cativa ani era optionala. Atunci cand un copil nu invata ceea ce  se preda la...

Gradinita sau cresa este mai mult decat un loc de joaca. Copiii de la gradinita invata elementele de baza ale disciplinelor din programa scolara elementara sau primara. Gradinita este acum necesara in multe sisteme scolare, unde in urma cu doar cativa ani era optionala. Atunci cand un copil nu invata ceea ce  se preda la gradinita, nu este pe deplin pregatit pentru clasa intai.

Limba

Materia de limba de la gradinita ii pregateste pe elevi sa citeasca si pana cand vor fi pregatiti pentru clasa intai, vor incepe sa-si scrie numele. Programul include invatarea modului de a tine o carte in mod corespunzator, recunoasterea copertei din spate si a paginii de titlu si cunoasterea diferentei dintre o litera, un cuvant si o propozitie. Copilul invata, de asemenea, importanta ascultarii, a vorbirii in public si a notarii numelui sau.

Matematica

Elevii de gradinita invata principiile multor concepte matematice diferite. Ei vor invata despre numere invatand cum sa compare doua grupuri de obiecte si sa poata spune daca sunt egale. Ei vor invata, de asemenea, sa recunoasca modele in cifre. Geometria include posibilitatea de a recunoaste, descrie si crea diferite forme. De asemenea, ei invata cum sa masoare, sa spuna timpul si sa recunoasca diferite monede.

Studii sociale

Studiile sociale la gradinita ii invata pe copii cum se schimba lucrurile in timp. Ei invata importanta legilor si reglementarilor si despre oamenii istoriei, precum si evenimente istorice si simboluri nationale, cum ar fi steagul. Ei vor invata ce este un cetatean, cum sa ajunga la un compromis si cum sa inteleaga sensul hartilor, globurilor si graficelor.

Ei invata ca mediul este o parte importanta a programului de studii sociale, modul in care oamenii depind de mediu pentru nevoile lor de baza, cum ar fi alimentele si impactul pe care oamenii il au asupra acestuia. Vezi aici gradinita privata Equilibrum.ro.

 

Muzica

Un copil va invata sa cante, sa cante la un instrument si cateva elemente de baza ale dansului.

Muzica ajuta, de asemenea, copilul sa invete sa citeasca si sa-si dezvolte abilitatile de rationament. Profesorul va folosi cantece ritmice scurte, simple, iar copilul va invata sa cante singur sau intr-un grup, cum sa cante in tonalitate si cand sa cante sus sau jos. Copilul va putea sa cante din memorie si sa faca cantece. Muzica il va invata pe copil despre diferite culturi si cum sa mentina un ritm uniform.

Calcul

Cu siguranta copilul va avea ceva experienta cu un calculator inainte de inceperea gradinitei si multe sisteme scolare au programe de calculator pentru copiii de gradinita.

Utilizarea calculatorului va permite profesorului sa programeze lectii pentru fiecare copil in functie de nivelul sau. Computerele ajuta, de asemenea, copilul sa invete sa lucreze in grupuri. Programele si jocurile pe calculator pentru prescolari predau stiinta, cititul, matematica si istoria intr-un mod distractiv, iar copilul va invata fara sa-si dea seama. Gradinita pregateste copilul pentru scoala, intr-un mod distractiv si asta nu poate aduce decat beneficii.

Gradinitele in lume

In Queensland, gradinita este de obicei o institutie pentru copiii in jurul varstei de 4 ani si, prin urmare, este precursorul invatamantului prescolar si primar. Ca si in cazul Victoria si Tasmania, primul an de scoala primara se mai numeste si Prep , care este apoi urmat de Anul 1.

Anul care precede primul an de invatamant primar in Australia de Vest, Australia de Sud sau Teritoriul de Nord este denumit, respectiv, preprimar , primire sau tranzitie. In Australia de Vest, anul care precede prescolarul se numeste gradinita.

 

In Bangladesh, termenul gradinita, sau scoala KG (scoala de gradinita), este folosit pentru a se referi la scoala pe care o urmeaza copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani. Numele nivelurilor sunt cresa, shishu (copii), etc. Viziunea asupra educatiei de gradinita s-a schimbat semnificativ de-a lungul timpului. Aproape fiecare zona rurala are acum cel putin o scoala de gradinita, majoritatea fiind condusa in limba bengaleza.

Ei urmaresc si manualele publicate de Consiliul National pentru Curriculum si Manuale(NCTB) cu o usoara modificare, adaugand cateva carti suplimentare la programa. Notele incep in general de la cresa (uneori „grup de joaca”), apoi „KG” si se termina cu clasa a V-a. Separata de sistemul national de educatie, gradinita contribuie foarte mult la atingerea Obiectivului de dezvoltare al mileniului de educatie primara universala in Bangladesh.

In Brazilia, gradinita  este singura modalitate de invatamant neobligatoriu, pentru copiii de pana la 4 ani finalizati dupa 31 martie pentru marea majoritate a statelor. De la varsta de 4 ani impliniti pana pe 31 martie, copilul este eligibil pentru prescolar ( Pré-Escola ), care este obligatoriu si precede clasa I. Cand un copil implineste 6 ani intre 1 aprilie si 31 decembrie, acesta trebuie sa fie la gradinita (ultima clasa a gradinitei), cunoscuta si sub denumirea de gradinita a III-a, cunoscuta si sub denumirea de „a treia perioada de scoala infantila”.