15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Ce tipuri de magnolii există și cum se disting una de cealaltă

Ce tipuri de magnolii există și cum se disting una de cealaltă?

februarie 20, 2023
421 Vizualizari
Magnoliile sunt arbori și arbuști cu flori spectaculoase, originari din zonele de climă temperată și subtropicală din America de Nord și Asia. Cu peste 200 de specii cunoscute, magnoliile sunt plante populare în grădinile și parcurile din întreaga lume. În acest articol, vom explora cele mai comune tipuri de magnolii și cum se pot distinge...

Magnoliile sunt arbori și arbuști cu flori spectaculoase, originari din zonele de climă temperată și subtropicală din America de Nord și Asia. Cu peste 200 de specii cunoscute, magnoliile sunt plante populare în grădinile și parcurile din întreaga lume. În acest articol, vom explora cele mai comune tipuri de magnolii și cum se pot distinge unele de altele.

Magnolia stellata: Această magnolie este originară din Japonia și se remarcă prin flori albe sau roz pal, cu o formă de stea. Aceste flori apar înainte de apariția frunzelor, ceea ce le face să fie mai vizibile și să fie admirate mai ușor. De asemenea, această specie are frunze mari, ovale și lucioase.

Magnolia Soulangeana: Această magnolie este un hibrid între Magnolia denudata și Magnolia liliflora și este foarte populară în grădinile europene. Această specie are flori mari, rotunde și roz, cu o trecere la alb în centru. Astfel putem mentiona si magnolia Soulangeana alb-roz ale carei apar înainte de frunze și sunt asemănătoare cu cele ale Magnoliei stellata, dar sunt mai mari.

Magnolia liliflora: Această magnolie este originară din China și este cunoscută sub numele de magnolie cu flori purpurii sau magnolie liliac. Această specie are flori roz sau purpurii, cu petale subțiri și ovale. De asemenea, această specie are frunze lungi și late, de formă ovală.

Magnolia grandiflora: Această magnolie este originară din sud-estul Statelor Unite ale Americii și este cunoscută sub numele de magnolie cu frunze mari. Această specie are flori mari, albe și parfumate, care apar în timpul verii. De asemenea, această specie are frunze mari, de culoare verde întunecat, cu o suprafață lucioasă.

Magnolia kobus: Această magnolie este originară din Japonia și este cunoscută sub numele de magnolie albă. Această specie are flori albe sau roz pal, care apar înainte de frunze. De asemenea, această specie are frunze ovale și lucioase, de culoare verde închis.

Magnolia sieboldi: Această magnolie este originară din Japonia și este cunoscută sub numele de magnolie albă sau magnolie de Siebold. Această specie are flori mari, albe sau roz pal, cu o formă de stea. De asemenea, această specie are frunze mari, ovale și lucioase, de culoare verde închis.

Magnolia virginiana: Această magnolie este originară din estul Statelor Unite ale Americii și este cunoscută si sub numele de magnolie dulce.

Când este cel mai bun moment pentru a planta o magnolie?

Magnoliile sunt copaci frumosi si populari, cunoscuti pentru flori spectaculoase de primavara. Aceste plante arbustive sau lemnoase sunt originare din Asia, dar acum sunt cultivate in intreaga lume.

Plantarea unei magnolii poate fi o alegere excelenta pentru cei care doresc sa adauge culoare si frumusete gradinii lor. Cu toate acestea, este important sa stiti cand este cel mai bun moment pentru a planta o magnolie pentru a asigura o crestere si o inflorire optima.

In general, cel mai bun moment pentru a planta o magnolie este in perioada de repaus vegetativ, adica primavara tarziu sau toamna. Aceasta este perioada in care copacul nu creste activ si nu se dezvolta, ceea ce face ca trasplantarea sa fie mai usoara si mai putin stresanta pentru planta. In plus, plantarea unei magnolii in perioada de repaus vegetativ ii va oferi timp sa se acomodeze cu solul si conditiile de mediu inainte de a incepe sa se dezvolte activ.

Primavara tarziu este de obicei cel mai bun moment pentru a planta o magnolie, deoarece solul este cald si umed, ceea ce incurajeaza cresterea si dezvoltarea radacinilor. In plus, temperatura mediului inconjurator este mai ridicata, ceea ce reduce riscul de inghet si leziuni ale plantelor.

Daca alegeti sa plantati o magnolie toamna, ar trebui sa faceti acest lucru cu cel putin sase saptamani inainte de primele ingheturi din zona dumneavoastra. Acest lucru va oferi suficient timp pentru ca planta sa se acomodeze cu solul si sa dezvolte radacinile inainte de a intra in perioada de repaus iarna.

Indiferent de momentul alegerii plantarii, exista cateva lucruri importante de luat in considerare pentru a asigura o plantare de succes. In primul rand, asigurati-va ca locul de plantare este bine drenat si ofera soare partial sau complet. Magnoliile prefera solul bogat si umed, dar nu tolereaza bine excesul de apa. In plus, trebuie sa alegeti un loc care ofera spatiu suficient pentru copacul sa creasca si sa se dezvolte.

Inainte de a planta magnolia, trebuie sa ii pregatiti o gaura suficient de mare si adanca, astfel incat radacinile sa aiba suficient spatiu. Amestecati solul din gaura cu ingrasaminte organice pentru a oferi plantei toti nutrientii de care are nevoie pentru a creste sanatos si puternic.