15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
De ce sa alegi o agentie imobiliara atunci cand vrei sa iti cumperi  casa?

De ce sa alegi o agentie imobiliara atunci cand vrei sa iti cumperi casa?

februarie 16, 2023
203 Vizualizari
Economisirea comisionului pare foarte tentanta si, la prima vedere, o miscare isteata, mai ales daca intentionati sa investiti suma intr-o casa noua. Cu toate acestea, dificultatile si capcanele ascunse ale cumpararii fara un broker depasesc avantajele. Actionand pe cont propriu, riscati sa va confruntati cu conditii ascunse, documente juridice prost pregatite, defecte ascunse ale locuintei,…

Economisirea comisionului pare foarte tentanta si, la prima vedere, o miscare isteata, mai ales daca intentionati sa investiti suma intr-o casa noua. Cu toate acestea, dificultatile si capcanele ascunse ale cumpararii fara un broker depasesc avantajele.

Actionand pe cont propriu, riscati sa va confruntati cu conditii ascunse, documente juridice prost pregatite, defecte ascunse ale locuintei, un istoric de credit nedetectat si multe alte obstacole care vor crea probleme viitoare si, in cele din urma, vor face ca afacerea sa fie neprofitabila pentru voi. Aruncati o privire asupra unora dintre principalele avantaje ale alegerii unui agent imobiliar calificat si expert atunci cand cumparati sau inchiriati o proprietate. Poti gasi case de vanzare Corbeanca sau in orice alta zona mult mai usor cu ajutorul unei agentii.

Economisiti timp

Alegand o agentie care sa se ocupe de acest proces, economisiti mult timp in pregatirea documentelor. Un alt avantaj major este organizarea vizionarilor, care, fie ca sunteti in cautarea sau oferirea unei proprietati, necesita o disponibilitate constanta din partea dumneavoastra si timp liber.

Daca sunteti o persoana care lucreaza, este adesea imposibil sa fiti disponibil la momentul potrivit, ceea ce nu face decat sa reduca increderea clientului sau a ofertantului si, prin urmare, sansele unei tranzactii de succes.

Cercetare de piata

Brokerii profesionisti investesc in informatii in timp util despre starea pietei. Acestia dispun de statistici actualizate privind preturile de pe piata si ofertele concurente. In calitate de comercianti cu doua parti care lucreaza intr-una dintre cele mai saturate nise de piata din punct de vedere concurential, acestia va vor pozitiona corect proprietatea in cel mai potrivit segment de piata.

O licitatie precisa presupune cunoasterea particularitatilor pietei, care sunt influentate de multi factori, cum ar fi: constructii vechi/noi, disponibilitatea mijloacelor de transport si a utilitatilor, stadiul de imbunatatire a zonelor si nivelul cererii si ofertei.

Pregatirea documentelor

Principalul avantaj al agentiilor este faptul ca acestea vor pregati toate documentele necesare, cum ar fi acte, contracte de vanzare, contracte de leasing, preacorduri si acorduri de rate. Acest lucru necesita o buna pregatire juridica din partea dumneavoastra daca va ganditi sa organizati totul singur. Este, de asemenea, un proces lent, care necesita timp petrecut la birourile de avocatura.

Transparenta si conditii clare

Riscul de a da peste anunturi false, proprietari falsi si alte declaratii false este mult mai mare atunci cand licitati si cautati singur.

Unele dintre acestea sunt informatii eronate despre sarcini si titluri de proprietate, locatia, starea proprietatii, acte neterminate. Nu uitati ca agentii imobiliari sunt responsabili din punct de vedere legal fata de clientii lor si trebuie sa isi sustina actiunile printr-un contract, ceea ce nu este obligatoriu pentru persoanele fizice. De asemenea, acestia sunt obligati sa va protejeze viata privata. Sunteti mult mai protejat daca alegeti un serviciu profesionist.

Care este cea mai inteleapta miscare?

Indiferent daca doriti sa cumparati, sa inchiriati, sa vindeti sau sa inchiriati o proprietate, sansele ca anuntul vostru  sa atraga mai mult interes sunt intotdeauna mai mici decat cele ale unei agentii de brokeraj. Acest lucru se datoreaza faptului ca va aflati intr-un sector extrem de competitiv. Adesea, singura modalitate de a incheia afacerea fara un intermediar este de a reduce semnificativ pretul.