15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
De ce sunt rochiile de mireasa albe?

De ce sunt rochiile de mireasa albe?

februarie 24, 2023
223 Vizualizari
In societatea occidentala, este traditional ca o noua mireasa sa poarte o rochie de mireasa alba la ceremonie, adesea cu un voal potrivit. Cu toate acestea, aceasta traditie este o dezvoltare destul de recenta: pana la mijlocul anilor 1800, si chiar si pentru o mare parte a secolului al XX-lea, rochiile de mireasa erau pur…

In societatea occidentala, este traditional ca o noua mireasa sa poarte o rochie de mireasa alba la ceremonie, adesea cu un voal potrivit. Cu toate acestea, aceasta traditie este o dezvoltare destul de recenta: pana la mijlocul anilor 1800, si chiar si pentru o mare parte a secolului al XX-lea, rochiile de mireasa erau pur si simplu rochii formale care puteau fi refolosite pentru orice ocazie speciala. Mireasa putea purta orice culoare, cu exceptia rosului sau negrului, care erau asociate cu prostituatele si, respectiv, doliul.

Prima femeie celebra care a purtat o rochie alba de mireasa a fost Maria, regina Scotiei, la acea vreme, ea a fost vazuta ca o alegere proasta, deoarece albul era culoarea oficiala de doliu pentru francezi. Cu toate acestea, in 1840, o alta figura regala a purtat alb la nunta sa: regina Victoria, in casatoria cu Albert de Saxa-Colburg. Fotografiile de la nunta reginei Victoria au fost intens mediatizate, starnind un interes pentru rochia alba de mireasa din anglia si nu numai.

Rochiile de mireasa albe erau un simbol al bogatiei. Deoarece rochiile nu au putut fi spalate sau refolosite pentru o alta ocazie, a fost o dovada ca familia miresei si-ar putea permite sa cheltuiasca bani pe o rochie extravaganta.

Pentru o mare parte a secolului al XX-lea, doar o femeie bogata si-ar putea permite sa poarte o rochie de mireasa alba; Majoritatea femeilor purtau inca rochii de diferite culori. Altele purtau rochii albe pe care le vopseau o alta culoare dupa ceremonie, astfel incat sa le poata purta si in alte momente.

Cu toate acestea, in anii 1950, rochia alba de mireasa a devenit o tendinta dominanta in intreaga societate occidentala. Odata cu aparitia televiziunii, societatea a fost bombardata cu imagini cu celebritati precum Grace Kelly in rochii albe la nuntile lor. Femeia medie american in cele din urma a decis ca a fost timpul sa splurge pe o rochie de mireasa alb scump pentru ceremonia ei.

Rochia alba de mireasa este de obicei purtata ca un simbol al virginitatii. Cu toate acestea, culoarea alba este, de asemenea, asociata cu inocenta si fericirea. De-a lungul timpului, pe masura ce femeile din toate categoriile sociale poarta alb pentru nunta lor, rochia alba a pierdut conotatiile virginitatii si este pur si simplu asociata cu o noua mireasa.

 Picasso este locul potrivit de unde iti poti cumpara rochia de mireasa.

Originea rochiei de mireasa albe

Rochia alba de mireasa este o traditie comuna in lumea occidentala si isi are originea cu Anne de Bretania cu ocazia casatoriei ei cu Ludovic al XII-lea al Frantei in 1499. Dar abia in 1840, cand regina Victoria s-a casatorit cu Printul Albert, rochia alba a devenit atat de populara. Acum, rochiile de mireasa albe sunt un clasic.

Semnificatia culorilor rochiei de mireasa de astazi

  • Alb: este asociat cu bunatatea, inocenta, puritatea si virginitatea. Este considerata culoarea perfectiunii si este ideala pentru o mireasa traditionala.
  • Negru: Este adesea vazuta ca o culoare misterioasa si o alegere ciudata pentru o mireasa. Rochiile negre sunt elegante , reprezentand mister, putere, sexualitate, formalitate, bogatie si rafinament.
  • Rosu: Rosul poate simboliza multe lucruri. Pozitivele sunt iubirea, emotiile intense, energia, forta si pasiunea.
  • Albastru: Albastrul este asociat cu culoarea apei. Reprezinta calm si liniste, feminitate, puritate, securitate, stabilitate si loialitate pe tot parcursul vietii.
  • Fildes: acelasi lucru care se spune despre o rochie alba se poate spune despre una de fildes. Cu toate acestea, unii cred ca fildesul este un simbol al „inocentei contaminate”. Aceasta este gandirea de scoala veche, dar in zilele noastre miresele merg pentru fildes, deoarece arata mult mai bine decat albul pe piele.
  • Roz: reprezinta inocenta, prospetimea, iubirea, puritatea, viata buna si sanatatea. De asemenea, poate fi folosit pentru a arata o personalitate mai cocheta.

Atat de multa diversitate

Cu toate acestea, nu ramanem doar cu albul. In multe tari din Est, se folosesc costume traditionale, de culori stralucitoare si cu o multime de broderii. Moda de mireasa este reinnoita si mirese romantice aleg tonuri de roz, cu o multime de tul sau griuri cu transparente. Surpriza nuda si fildes prin delicatetea pe care o dau siluetelor. Alte mirese mai putin conventionale opteaza pentru culori transgresive, cum ar fi rosu sau galben.

Puteti vedea, de asemenea, broderie si accesorii colorate in rochii de mireasa super romantice. Desi albul este inca protagonistul din acest an, acesta da loc si altor culori, cum ar fi fildesul, albul, sampania sau rozul pulverulent.

Alte culori

De-a lungul istoriei, alte culori, cum ar fi roz, galben, violet sau rosu au fost, de asemenea, preferate sa se casatoreasca. Chiar si in Est, culoarea tipica in China si India este rosie. Aceste culori au fost mai potrivite pentru viata de zi cu zi. Timpul razboiului a determinat femeile sa opteze pentru cea mai buna tinuta sau sa imprumute o rochie de mireasa second hand.