15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!

Auto în leasing: ce beneficii ai și ce pași trebuie să urmezi

octombrie 9, 2023
138 Vizualizari
Auto în leasing este o metodă extrem de mobilă și eficientă pentru diferite companii și persoane fizice, care au nevoie de un mijloc de transport personal. Ofertele de leasing sunt extrem de multe pe piață și de diverse tipuri, astfel că trebui să compari fiecare ofertă și beneficiile pe care ți le aduce. Mai mult...

Auto în leasing este o metodă extrem de mobilă și eficientă pentru diferite companii și persoane fizice, care au nevoie de un mijloc de transport personal. Ofertele de leasing sunt extrem de multe pe piață și de diverse tipuri, astfel că trebui să compari fiecare ofertă și beneficiile pe care ți le aduce.

Mai mult de atât, firmele de leasing auto sunt și ele nenumărate, mai ales în București. Așa că, va trebui să faci o căutare amănunțită în acest sens, pentru a alege firma potrivită nevoilor și cerințelor tale.

Una dintre firmele care este extrem de cunoscută și topul clasamentului când vine vorba de auto în leasing este Arval. Aceștia sunt de multă vreme în domeniul auto în leasing și și-au construit o imagine pozitivă prin serviciile calitative și de înaltă clasă pe care le oferă clienților săi.

Ce este leasingul auto și de ce este avantajos?

Pentru început îți voi explica mai în detaliat ce înseamnă și cum funcționează cu adevărat leasingul auto. După aceea, îți voi arăta pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru ca să te bucuri de un contract de auto în leasing.

După cum am specificat mai sus, leasingul auto este extrem de popular în ultimul deceniu mai ales, datorită ușurinței cu care poți închiria sau chiar cumpăra o mașină nouă, la un preț mult mai mic.

Adică, tu va trebui să semnezi un contract cu un furnizor. Acel furnizor poate să fie un dealer sau o instituție financiară. Există o serie de condiții în acel contract pe care trebuie să le respecți și un aspect important care se află acolo este datoria ta de „chiriaș”.

Tu nu devii proprietarul mașinii. Există o metodă de leasing care te face să devii proprietarul mașinii, însă asta este doar după încheierea contractului. Tu până atunci ești un chiriaș care trebuie să-și plătească rata lunară constant.

Durata este prestabilită de la bun început, iar de obicei perioada pe care poți închiria o mașină este de 14, 36 sau chiar de 48 de luni. Tu ești responsabil pentru mentenanța ei, taxele regulate și pentru asigurarea acesteia.

Mai mult de atât, trebuie să te asiguri că la sfârșit, când o vei preda înapoi furnizorului, mașina va fi cu kilometrajul stabilit de la bun început și într-o stare la fel de bună ca la început. Atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

După cum am spus mai sus, dacă consideri că vehiculul este potrivit pentru tipurile de nevoi pe care le ai, atunci la sfârșitul contractului, achitând o taxă reziduală, vei putea ca să achiziționezi autoturismul. Astfel, tu devenind proprietarul mașinii, cu drepturi depline asupra autoturismului.

De obicei, această opțiune de leasing auto este folosită de persoanele care vor să experimenteze mai multe tipuri de mașini.

Care sunt avantajele pe care auto în leasing ți le aduce

Prin alegerea metodei de auto în leasing, vin o grămadă de beneficii care îți vor fi de mare folos. Unele dintre cele mai importante sunt reprezentate în următoarele rânduri. Un prim avantaj este datorită banilor.

Cu ajutorul acestor oferte leasing reușești să conduci și să ai o mașină scumpă și de ultimă oră, la un preț mult mai avantajos. Dacă ai vrea să plătești câteva rate în timpul cumpărări unui vehicul, acelea vor fi mult mai mari decât ratele pentru un leasing auto.

De asemenea, un alt beneficiu de lua în calcul și eficient este mentenanța care este de două ori mai ieftină. Deoarece mașina este sub o anumită garanție, prin actul semnat de tine, atunci costurile de reparații, mentenanță și alte probleme de acest fel, vor fi acoperite de producător.

Astfel, tu nu trebuie să îți faci griji de astfel de costuri sau dacă vei acoperi câteva costuri, vor fi oricum extrem de mici. Pe lângă acest aspect, mai există și flexibilitatea pe care auto în leasing ți-o oferă.

După expirarea contractului, vei putea să-ți schimbi mașina și astfel să încerci și experimentezi alt model de autovehicul cu facilități diferite și dotări extravagante. Unele țări oferă câteva avantaje fiscale. Pentru a vedea dacă firma ta va beneficia de astfel de beneficii, asigură-te că vorbești cu un specialist înainte.

De asemenea, am specificat și mai sus că flexibilitatea este importantă în acest domeniu, asta însă depinde de nevoile pe care le ai. Însă, vei putea ca la sfârșitul contractului să schimbi mașina actuală pe alta, să cumperi mașina plătind o sumă reziduală sau să închei contractul și să închiriezi altă mașină.

De altfel, poți seta și kilometrajul pe care îl vei parcurge cu mașina respectivă. În acest fel, vei plăti doar pentru kilometrii pe care îi vei parcurge și nu va trebui să plătești o taxă de kilometraj.

Descoperă Avantajele Leasingului Auto: Cum Să Ai Mașina Visurilor Tale Fără Stres

Care sunt etapele pentru a procura un contract de auto în leasing

Etapele pe care ți le voi prezenta în rândurile ulterioare nu sunt așa de grele, însă trebuie să respecți fiecare detaliu pe care ți-l ofer pentru ca procesul de obținere a contractului să fie ușor.

Prima etapă este să-ți analizezi și fixezi un buget. Acesta este cel mai important și esențial pas pe care trebuie să-l faci. Pentru a putea ca tu să-ți plătești fiecare rată lunară, trebuie să te asiguri că bugetul tău este evaluat corect.

De asemenea, nu te lăsa influențat de orice model de mașină care nu se încadrează în bugetul tău, deoarece nu îți vei permite închirierea acesteia. Ba mai mult de atât, asigură-te că ai un buget diferit pentru asigurare, mentenanță și alte lucruri de acest gen, deoarece se poate ca tu să trebuiască să plătești pentru acestea.

Procesul de căutare este destul de anevoios. Firmele de leasing auto oferă extrem de multe oferte, cu beneficii mai multe sau mai puține, iar tu trebuie să identifici care este oferta potrivită pentru bugetul și nevoile tale.

Dacă ai observat o ofertă care îți atrage atenția, nu ezita să negociezi cu furnizorul pentru a obține o ofertă și mai bună. Asta înseamnă că poți negocia de la numărul de kilometraj până la prețul inițial.