15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Alegerea bijuteriilor in functie de tipul tau de corp

Alegerea bijuteriilor in functie de tipul tau de corp

ianuarie 5, 2023
179 Vizualizari
Forma corpului vostru este un punct de referinta care va permite sa stiti ce piese vi se potrivesc cel mai bine. Daca, de fapt, nimic nu ne impiedica sa purtam bijuteriile care ne plac, este necesar sa stim ca anumite forme vor fi mai mult sau mai putin adaptate la fata sau la incheietura mainii...

Forma corpului vostru este un punct de referinta care va permite sa stiti ce piese vi se potrivesc cel mai bine. Daca, de fapt, nimic nu ne impiedica sa purtam bijuteriile care ne plac, este necesar sa stim ca anumite forme vor fi mai mult sau mai putin adaptate la fata sau la incheietura mainii tale.

Pentru ca da, si pentru bijuterii este o chestiune de morfologie. Iata cateva sfaturi pretioase de la magazin bijuterii Hypnotica pentru a va ajuta sa faceti alegerea.

Alege cerceii in functie de forma fetei tale

  • Pentru fetele rotunde: recomandam formele lungi, cum ar fi cerceii atarnatori care joaca pe finete. Iesiti din creola si din cerceii circulari mari.
  • Pentru fetele patrate: optati pentru lejeritate si finete, favorizand formele atarnate. Uitati imediat de bijuteriile foarte detaliate sau impunatoare.
  • Pentru fetele triunghiulare: jucati-va cu liniile si distrati-va cu formele si dimensiunile. Evita cerceii in forma de triunghi si gata!
  • Pentru fetele in forma de diamant: opteaza pentru lungime pentru a crea o armonie frumoasa cu fata ta. Evitati aschiile si bolturile, deoarece acestea nu se vor potrivi si vor trece neobservate.
  • Pentru fetele ovale: aceasta este forma castigatoare pentru ca poate face orice. Puteti incerca toate formele, marimile si lungimile.

Alege bratari care se potrivesc tipului tau de incheietura

  • Pentru incheieturile puternice: te sfatuim sa alegi bratari voluminoase, scopul fiind acela de a crea un aspect armonios cu intreaga ta silueta. Alegeti mansete sau jucati cartea acumularii: va puteti permite sa fiti nebun.
  • Pentru incheieturile subtiri: incheieturile mai delicate ar trebui sa joace pe finete si sa favorizeze modelele usoare si rafinate. Si in acest caz, acumularea este posibila, dar numai cu lanturi fine si margele discrete.

Pentru coliere, opteaza pentru o lungime magulitoare

  • Daca ai gatul putin cam scurt, opteaza pentru coliere lungi si de lungime medie, deoarece acestea te vor ajuta sa-ti lungesti capul. Evitati cu orice pret accesoriile grele (cum ar fi lavalierele sau choker-urile grele), deoarece pot crea un efect de dezechilibru, de aglomeratie.
  • Pentru gaturi lungi si subtiri: castile princiare de cap va permit sa purtati toate tipurile de coliere, de la coliere de tip choker la coliere lungi. Ai noroc!
  • Pentru marimile mici: este esential sa se joace pe lejeritate pentru a nu comprima silueta. Asa ca evita colierele lungi si opteaza pentru tricouri subtiri care se opresc la linia bustului.
  • Pentru cele mai puternice siluete: optati pentru bijuterii fantezie care pot fi vazute de departe si indrazniti sa acumulati lungimi.

Pentru inele, este vorba de armonie

  • Pentru mainile mici: optati pentru inele subtiri si aveti grija sa le purtati cu moderatie. Cu toate acestea, va puteti permite sa purtati o piesa puternica si impunatoare daca este singurul inel de pe mana.
  • Pentru degetele scurte: evitati acumularile si bijuteriile impunatoare. Daca nu doriti sa va ingreunati mainile, cuvantul cheie ar trebui sa fie „finete”.
  • Pentru degetele lungi si subtiri: puteti opta pentru inele fine si delicate. Lungimea degetelor va permite sa jucati pe acumulare, nu va privati de ea! Indrazniti sa folositi inele falange si inele multiple, vor arata foarte bine.
  • Pentru mainile mari: nu va fie teama sa optati pentru inele mari: pietrele mari si bijuteriile cu detalii multiple vor fi cei mai buni aliati ai tai.

Istoria aurului

Aurul este mentionat in literele Amarna numerotate 19  si 26  din jurul secolului al XIV-lea i.Hr.  Aurul este mentionat frecvent in Vechiul Testament, incepand cu Geneza 2:11 (la Havila), povestea vitelului de aur si multe parti ale templului, inclusiv Menora si altarul de aur. In Noul Testament, este inclusa impreuna cu darurile magilor in primele capitole din Matei.

Cartea Apocalipsa 21:21 descrie cetatea Noului Ierusalim ca avand strazi „facute din aur curat, limpede ca cristalul”. Se spune ca exploatarea aurului in coltul de sud-est al Marii Negre dateaza din timpul lui Midas, iar acest aur a fost important in stabilirea a ceea ce este probabil cea mai veche moneda din lume in Lidia in jurul anului 610 i.Hr.

Legenda lanii de aur datand din secolul al VIII-lea i.e.n. se poate referi la folosirea lanii pentru a prinde praful de aur din depozitele de placeri din lumea antica. Din secolul al VI-lea sau al V-lea i.Hr., Chu (statul) a vehiculat Ying Yuan, un fel de moneda patrata de aur.

In metalurgia romana, s-au dezvoltat noi metode de extragere a aurului la scara larga prin introducerea metodelor de exploatare hidraulica, in special in Hispania incepand cu anul 25 i.Hr. si in Dacia incepand cu anul 106 d.Hr. Una dintre cele mai mari mine a fost la Las Medulas din León, unde sapte apeducte lungi le-au permis sa astupe cea mai mare parte a unui mare zacamant aluvionar.

Minele de la Rosia Montana din Transilvania erau, de asemenea, foarte mari, iar pana de curand, inca exploatate prin metode deschise. Ei au exploatat, de asemenea, zacaminte mai mici din Marea Britanie, cum ar fi zacamintele de placer si roci dure de la Dolaucothi.. Diversele metode pe care le-au folosit sunt bine descrise de Pliniu cel Batran in enciclopedia sa Naturalis Historia scrisa spre sfarsitul secolului I d.Hr.

In timpul hajj -ului lui Mansa Musa (conducatorul Imperiului Mali din 1312 pana in 1337) la Mecca in 1324, el a trecut prin Cairo in iulie 1324 si ar fi fost insotit de un tren de camile care includea mii de oameni si aproape o suta de camile, unde el a dat atat de mult aur incat a scazut pretul in Egipt timp de peste un deceniu, provocand o inflatie ridicata.