15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
CUM SA ELIMINATI ALGELE DIN APA PISCINEI?

CUM SA ELIMINATI ALGELE DIN APA PISCINEI?

ianuarie 5, 2023
146 Vizualizari
Indepartarea algelor din piscina implica mai multe componente. In primul rand, verificati din nou daca sistemele de salubrizare, filtrare si circulatie ale piscinei dvs. functioneaza. Verificati si chimia piscinei dvs. Asigurati-va ca va aspirati piscina cel putin o data pe saptamana pentru a indeparta resturile daca nu aveti o piscina cu autocuratare. Pentru o inflorire…

Indepartarea algelor din piscina implica mai multe componente. In primul rand, verificati din nou daca sistemele de salubrizare, filtrare si circulatie ale piscinei dvs. functioneaza. Verificati si chimia piscinei dvs. Asigurati-va ca va aspirati piscina cel putin o data pe saptamana pentru a indeparta resturile daca nu aveti o piscina cu autocuratare.

Pentru o inflorire izolata de alge, utilizati clor granular pentru a o trata. De asemenea, puteti obtine o perie, aplicati algicid in apa si frecati. Daca aveti alge care plutesc liber, va trebui sa va socati piscina.

Pentru a incepe, echilibrati apa din piscina pentru a obtine pH-ul intre 7,1 si 7,3. Verificati sistemele de filtrare si pompe si opriti incalzitorul daca aveti unul care functioneaza pentru a scadea temperatura apei. Reglati supapele pompei si lasati-o sa functioneze timp de 24 de ore. Puteti agita algele pornind aparatele de curatat piscine. Luati o perie cu peri rigidi si frecati peretii si podelele piscinei dvs. in fiecare zi si aspirati piscina. Pentru apa verde, aplicati un floculant si socati-l.

Socati puternic piscina pentru a scapa de algele in suspensie. Ar trebui sa adaugati suficient soc incat sa transforme apa piscinei intr-o culoare albastru/gri. Vreti sa obtineti 30 ppm de clor liber si veti avea nevoie de aproximativ 2 pana la 5 kg de soc pentru fiecare 10.000 de galoane din piscina dvs. A doua zi dupa ce va socati piscina, testati nivelurile chimice, acordand o atentie deosebita pH-ului si clorului. Daca clorul dvs. este sub 5 ppm, trebuie sa il socati din nou. Poti folosi inclusiv clor lent piscina.

Inainte de a adauga algicid, clorul ar trebui sa fie sub 5 ppm. Odata ce l-ati adaugat, periati partile laterale ale piscinei si aspirati-l dupa ce se aseaza. Puteti adauga un clarificator daca sistemul dvs. de filtrare se lupta sa-l curateze si veti dori sa testati si sa reechilibrati substantele chimice.

Pentru o infestare cu alge negre, periati algele suficient de puternic pentru a rupe straturile de protectie. Procedand astfel, substantele chimice se vor scufunda in radacini si le vor ucide. Atata timp cat este doar pe pereti si nu pluteste liber, socheaza piscina. Adaugati algicidul, lasati-l sa actioneze doua sau trei zile, periati-l din nou, aspirati orice resturi si spalati-va sistemul de filtrare.

INSTALATI O PISCINA DIN FIBRA DE STICLA

Instalarea unei piscine din fibra de sticla ar putea fi o optiune viabila pentru a va ajuta sa evitati o mare parte a muncii care vine cu inflorirea sau cresterea algelor. Fibra de sticla rezista la cresterea algelor, iar suprafata neteda ingreuneaza algele sa se stapaneasca. Daca alegeti sa instalati o piscina din fibra de sticla de la Compass Pools Melbourne, asigurati-va ca intrebati despre sistemul de autocuratare Vantage. Acest sistem circula continuu apa si reduce cantitatea de substante chimice pe care trebuie sa le utilizati.

Are nevoie de acelasi echilibru de apa pentru a functiona bine, dar veti folosi mai putine substante chimice pentru a atinge acel echilibru. Sistemul Vantage elimina toate punctele moarte din piscina in care algele pot prospera si obtineti apa curata si limpede in care sa inotati.

Algele din piscina sunt cauzate de nivelurile scazute de clor, chimia slaba a apei sau filtrarea proasta. De asemenea, poate fi introdus in piscina dvs. prin costume de baie sau jucarii care au fost folosite in corpurile naturale de apa. Daca observi stadiile incipiente ale algelor, este timpul sa actionezi rapid. Lasati-l prea mult timp si se va inmulti rapid, transformandu-se intr-o inflorire de alge la scara larga.

Din pacate, dozele tipice de clor nu vor ucide algele din bazin. Si rularea filtrului piscinei nu va elimina sporii de alge.

Pentru a scapa de algele din piscina, urmati aceste proceduri de curatare in profunzime pas cu pas. Apoi evitati inflorirea algelor in viitor, folosind aceste masuri inteligente de prevenire a algelor din piscina.

Urmareste tutorialul video pas cu pas de mai jos sau continua sa citesti pentru ghidul complet de depanare despre cum sa scapi de algele din piscina ta.

Sporii de alge sunt peste tot. Ele pot intra in piscina dvs. prin ploaie, murdarie si chiar vant. Dar acei spori de alge omniprezent devin o problema atunci cand se inmultesc in apa piscinei tale, se transforma intr-o inflorire de alge sau incep sa creasca pe peretii piscinei. Nivelurile scazute de clor, nivelurile necorespunzatoare ale pH-ului, filtrele murdare sau circulatia piscinei creeaza conditiile perfecte pentru cresterea algelor. Algele pot fi introduse si prin costume de baie sau jucarii contaminate care au fost folosite intr-un rau, iaz, lac sau ocean cu alge.

Prevenirea algelor este mult mai usoara decat tratarea unei probleme mari existente cu algele. De aceea este atat de important sa pastrati apa din piscina echilibrata, sa va curatati sistemul de filtrare si sa spalati orice costume de baie sau jucarie care au fost folosite in corpurile naturale de apa.