15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Totul despre RCA pentru autovehicule

Totul despre RCA pentru autovehicule

decembrie 23, 2022
165 Vizualizari
Dintre diversele documente pe care trebuie sa le aveti intotdeauna in masina pentru a putea conduce legal, polita RCA este poate cel mai important, deoarece protejeaza asiguratul in cazul unei daune. Asigurare RCA Cel mai ieftin RCA din lume, RCA auto inseamna raspundere civila auto. Este contractul incheiat intre asigurat si compania de asigurari care…

Dintre diversele documente pe care trebuie sa le aveti intotdeauna in masina pentru a putea conduce legal, polita RCA este poate cel mai important, deoarece protejeaza asiguratul in cazul unei daune.

Asigurare RCA

Cel mai ieftin RCA din lume, RCA auto inseamna raspundere civila auto. Este contractul incheiat intre asigurat si compania de asigurari care deconteaza daunele, materiale sau corporale, cauzate de vehicul unor terte persoane, in caz de accident, in urma platii unei prime de asigurare anuale.

Prin urmare, compania de asigurari acopera daunele provocate involuntar de catre asigurat altor persoane in timp ce isi foloseste masina. In acest fel, acesta este de fapt protejat impotriva accidentelor imputabile propriei raspunderi care cauzeaza daune materiale si/sau vatamari corporale unor terte parti. Asigurarea auto este obligatorie prin lege, iar fara o asigurare valabila nu puteti conduce.

Asigurare auto

Polita de raspundere civila acopera daunele cauzate de vehiculul asiguratului unor persoane, animale sau bunuri in urma unui accident, dar nu garanteaza acoperirea daunelor fizice suferite de soferul care a provocat accidentul.

Daunele rezultate in urma accidentului vor fi despagubite de catre companie in limitele plafonului maxim, adica o suma maxima convenita la semnarea contractului de asigurare pe care compania de asigurari o va despagubi in caz de accident.

Asigurare auto

Asiguratorul este astfel obligat sa despagubeasca asiguratul pentru daunele cauzate de acesta unor terti in legatura cu circulatia vehiculului, cu conditia ca acestea sa se incadreze in limita maxima convenita si ca accidentul sa fi fost accidental. In mod similar, asigurarea auto acopera vatamarile corporale suferite de pasagerii din vehiculul asiguratului care a provocat accidentul, dar nu si pe cele ale soferului insusi.

In cele din urma, RCA auto acopera un vehicul chiar si atunci cand acesta este parcat sau fara sofer, sau daca o alta persoana decat asiguratul conduce vehiculul. Pentru cazurile excluse de la despagubirea RCA auto, asiguratorul este in continuare obligat prin lege sa despagubeasca tertii pentru daunele produse, dar are dreptul de a cere soferului sau proprietarului vehiculului despagubiri, adica rambursarea sumelor platite tertilor, cu titlu de daune-interese.

Verificarea acoperirii asigurarii de raspundere civila

Se poate intampla adesea sa uitati cand expira asigurarea auto. Conducerea fara acoperire de asigurare este interzisa de Codul rutier, iar in cazul in care sunteti oprit puteti fi sanctionat cu o amenda de la un minim de 841 EUR la un maxim de 3 287 EUR, precum si cu confiscarea vehiculului. Pentru a evita incalcarea prevederilor Codului Rutier, este posibil sa se efectueze o verificare a asigurarii auto. Dupa ce ati tastat adresa web, va trebui sa dati click pe sectiunea „Verificare acoperire RCA”, apoi sa selectati tipul de vehicul si sa indicati numarul de inmatriculare.

Dupa ce aceste operatiuni au fost finalizate, puteti verifica in mod convenabil acoperirea asigurarii RCA. In cazul in care doriti sa efectuati aceasta verificare si de pe smartphone, exista numeroase aplicatii disponibile atat pentru dispozitivele Apple, cat si pentru cele Android, care pot facilita cautarea pentru a aduce beneficii clientilor.

Cat de periculoasa este de fapt viteza la volan?

Viteza este daunatoare pentru mediu , din cauza faptului ca conducerea la viteze mari necesita sa folositi mai mult combustibil, ceea ce pune mai multe emisii de carbon in atmosfera.

Daca masina ta are control de croaziera, profita. Controlul vitezei de croaziera va permite sa setati cat de repede se deplaseaza masina, astfel incat sa contribuie la reducerea riscului de viteza.

Desigur, daca utilizati controlul vitezei de croaziera, trebuie sa urmariti indeaproape drumul in timp ce conduceti. Daca trebuie sa dezactivati controlul vitezei de croaziera, apasati pedala de frana si veti reseta intotdeauna regulatorul de viteza dupa cum este necesar.

Daca va grabiti in mod constant sa ajungeti din punctul A in punctul B, acordati-va timp suplimentar pentru calatorie. Acest lucru va poate ajuta sa simtiti mai putina presiune in timp ce conduceti – si va poate ajuta sa rezistati nevoii de a accelera.

Poate fi util sa verificati si rapoartele locale despre vreme si trafic inainte de a pleca spre o destinatie. Cu aceste rapoarte, puteti afla cum vremea si conditiile de trafic va pot afecta capacitatea de a ajunge la destinatia finala in timp util. Puteti utiliza apoi informatii despre vreme si trafic pentru a determina cat timp veti avea nevoie pentru a ajunge la destinatia finala in timp util.

Daca va ingrijoreaza ca veti depasi din neatentie limita de viteza, incercati sa calatoriti sub aceasta. Puteti conduce cu aproximativ 5 mph mai putin decat limita de viteza pentru a mentine fluxul de trafic. In acelasi timp, puteti evita riscul de a fi oprit din cauza vitezei.

Cand conduceti sub limita de viteza, trebuie sa continuati sa respectati semnele si semnalele de avertizare. De asemenea, incercati sa va mentineti masina in miscare aproape de limita de viteza, deoarece conducerea prea incet va poate pune pe dvs. si pe alti soferi in pericol.