15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Stivuitor telescopic: cum sa faceti alegerea potrivita?

Stivuitor telescopic: cum sa faceti alegerea potrivita?

decembrie 23, 2022
150 Vizualizari
Un manitou de vanzare este un utilaj de manipulare cu un brat articulat capabil sa manipuleze incarcaturi grele la inaltimi foarte mari. Are patru roti de aceeasi dimensiune, ceea ce ii confera o aderenta optima atunci cand este folosit pentru impingere. Ce este un manipulator telescopic? Cum functioneaza? Stivuitorul telescopic este utilizat pe scara larga…

Un manitou de vanzare este un utilaj de manipulare cu un brat articulat capabil sa manipuleze incarcaturi grele la inaltimi foarte mari. Are patru roti de aceeasi dimensiune, ceea ce ii confera o aderenta optima atunci cand este folosit pentru impingere.

Ce este un manipulator telescopic? Cum functioneaza?

Stivuitorul telescopic este utilizat pe scara larga in agricultura, industrie, lucrari publice, constructii etc. Acesta poate fi folosit intr-o varietate de moduri datorita numeroaselor pozitii pe care le poate ocupa. In plus fata de ceea ce face orice stivuitor traditional, acest dispozitiv de ridicare este cat se poate de apropiat de o macara pentru a ridica incarcaturile pe verticala si a le manipula peste obstacole.

Ridicat din pozitia orizontala la un unghi de aproximativ 70 de grade, bratul unui incarcator telescopic poate ajunge la peste 20 de metri. De la transportul incarcaturii la miscarea pamantului, manipulatorul telescopic versatil devine o necesitate pentru santierele de constructii din zilele noastre!

Care sunt avantajele unui stivuitor telescopic?

Avand garantia ca ofera mult mai mult decat o simpla manevra de transport, manipulatorii telescopici sunt recomandati pentru : Utilizare in interior si in exterior: Destinate in principal utilizarii in exterior datorita dimensiunilor mari, unele dispozitive de manipulare telescopice, cu un format mai compact, sunt totusi mai degraba recomandate pentru utilizarea in interior, in orice mediu cu constrangeri de spatiu mare.

Capacitate mare pentru a gestiona sarcini mari: Sarcina principala a acestor utilaje este de a ridica marfuri de dimensiuni considerabile si sunt utilizate in special pentru a transporta obiecte relativ grele depozitate pe paleti catre depozitul sau locul de depozitare definit pentru acestea. Un brat manevrabil care poate fi adaptat la nevoile si cerintele individuale ale clientului: De la mediile industriale, la aplicatiile agricole si la cerintele din domeniul constructiilor, acest element le are pe toate.

Cupa este extrem de utila pentru deplasarea incarcaturilor in zone in care nu se poate ajunge decat cu un utilaj manevrabil, spre deosebire de incarcatoare sau de excavatoare mult mai mari. Usurinta de utilizare de neegalat: Stivuitoarele telescopice sunt usor de utilizat si necesita mult mai putina pregatire pentru a fi stapanite. Operatorii se simt mult mai confortabil cu ele si sunt operationale dupa doar doua sau trei manevre.

Alegerea manipulatorului potrivit: ce criterii ar trebui sa luati in considerare?

Alegerea celui mai potrivit manipulator telescopic pentru afacerea si locul dumneavoastra de munca nu este niciodata o sarcina usoara. Exista o mare diferenta intre lucrul la inaltime si plasarea incarcaturilor in spatii inguste. Primul lucru pe care ar trebui sa il luati in considerare sunt caracteristicile tehnice care va vor ajuta sa faceti o alegere bine gandita pe care nu o veti regreta.

  • Lungimea bratului telescopic: desfasurarea acestuia depinde de usurinta incarcaturii. Prin urmare, decalajul stivuitorului este decisiv pentru a face o alegere.
  • Capacitatea de ridicare a manitou-ului: variind de la o marca la alta, acest criteriu trebuie analizat in functie de proprietatile marfurilor care urmeaza sa fie transportate.
  • Greutatea incarcaturii care urmeaza sa fie ridicata, locatia stivuitorului si inaltimea de lucru nu trebuie neglijate, asa ca acordati atentie la toate!

Sfatul nostru

Diversele accesorii va vor fi de mare folos: Adaugarea lor la stivuitoarele voastre le va oferi o multitudine de functii noi. In functie de modelul pe care il alegeti, unele dintre ele vor fi compatibile cu atasamente precum o cupa pentru beton, un cos extensibil, o extensie pentru furca, o clema pentru furtun, un plug pentru zapada, un manipulator de saci mari, un curatator de inalta presiune, un troliu hidraulic, o cupa pentru betoniera, un brat cu carlige etc.

Ce este de fapt un stivuitor telescopic?

Un stivuitor este un echipament industrial alimentat electric sau cu gaz, cu o platforma metalica a furcii atasata in fata, care poate fi folosita pentru a ridica sarcini grele introducand platforma furcii sub marfa, paleti sau masini pentru a le muta sau a le depozita. . Cadrul unui stivuitor cu furca formeaza baza pentru ridicarea acestuia si include roti, contragreutati, un carucior si un catarg.

Cele doua tipuri de motoare pentru stivuitoare sunt electrice sau pe gaz, gazul fiind gaz petrolier lichefiat (GPL), gaz natural comprimat (CNG), motorina sau gaz natural. Stivuitoarele electrice isi obtin puterea de la baterii reincarcabile cu plumb acid sau pile de combustibil.

Stivuitoarele cu furca sunt utilizate in depozite, operatiuni de productie si industriale, docuri de transport si incarcarea si descarcarea camioanelor. Deoarece vin intr-o mare varietate de dimensiuni si surse de energie, se gasesc la intreprinderile mici si la operatiunile mari de productie industriala complexe. Aplicatiile si utilizarile lor sunt nesfarsite.

Stivuitoarele sunt proiectate pentru a ridica in siguranta si eficient sarcini grele care depasesc capacitatile umane. Sunt un instrument indispensabil care ajuta la cresterea productivitatii unui loc de munca si a unui proces, mentinand in acelasi timp protectia lucratorilor. Descrierea unui stivuitor se bazeaza pe clasificarea acestuia, care include volumul de lucru, capacitatea, dimensiunea, terenul si orice caracteristici sau capacitati speciale pe care le poate avea.

Incarcaturile grele sunt de atatea tipuri cate echipamente exista pentru a le ridica. Stivuitoarele utilizate pentru realizarea acestor ascensoare trebuie sa aiba componentele necesare pentru a ridica cu usurinta si in siguranta o sarcina grea, precum si pentru a o putea amplasa. Fiecare stivuitor este ales pentru a se potrivi nevoilor industriei pe care o deserveste si pentru a satisface nevoile volumului de munca al industriei respective.