15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Masajul terapeutic: 5 beneficii nesperate

Masajul terapeutic: 5 beneficii nesperate

ianuarie 5, 2023
222 Vizualizari
Este posibil sa va relaxati in timp ce va tratati afectiunile? Da, in ciuda a ceea ce ati putea crede, masajul nu este doar despre relaxare. Daca aveti dureri cronice, masajul terapeutic poate fi exact ceea ce cautati. Numeroasele sale beneficii pentru sanatate va pot aduce atat bunastare fizica, cat si psihica. Ce este masajul…

Este posibil sa va relaxati in timp ce va tratati afectiunile? Da, in ciuda a ceea ce ati putea crede, masajul nu este doar despre relaxare. Daca aveti dureri cronice, masajul terapeutic poate fi exact ceea ce cautati. Numeroasele sale beneficii pentru sanatate va pot aduce atat bunastare fizica, cat si psihica.

Ce este masajul terapeutic?

Spre deosebire de masajul de relaxare, masajul terapeutic este conceput pentru a ameliora durerea cronica fara a provoca disconfort. Exista mai multe tipuri, dintre care cel mai popular este cel suedez.

Aceasta combinatie de relaxare si vindecare este foarte apreciata si recunoscuta in lumea sportului. In functie de zona vizata, efectele pot fi resimtite nu numai la nivelul posturii corpului si al functionarii organismului, ci si la nivel senzorial si emotional.

Dupa masaj terapeutic, va stimuleaza simturile pentru a va reface energia. Muzica folosita in timpul sedintei lucreaza in sinergie cu sistemul nervos pentru a reduce tensiunea musculara. Insotirea masajului terapeutic cu un NeuroSpa permite eliberarea de tensiunea constanta si relaxarea optima.

Cateva beneficii

Masajul profesional este cunoscut pentru beneficiile sale de relaxare, dar exista o serie de alte efecte nesperate. Iata cateva care s-ar putea sa va surprinda!

  1. O mai buna circulatie

Punctele de presiune aplicate de catre terapeutul de masaj afecteaza direct sistemul sanguin si promoveaza circulatia in organism. Aceasta tehnica actioneaza asupra vaselor limfatice, a tractului respirator si a anumitor organe interne. Astfel, masajul terapeutic poate trata constipatia, menstruatia dureroasa sau problemele respiratorii.

  1. O minte sanatoasa

Da, calmarea corpului aduce un sentiment de bunastare. Sanatatea corpului este legata de sanatatea mentala. Ati experimentat vreodata o oboseala psihologica care v-a afectat energia organismului? Cand moralul este scazut, miscarea pare mai dificila. Este adevarat si contrariul: atunci cand corpul tau este slabit, starea ta de spirit poate fi afectata. Acest medicament natural va poate ajuta sa va recapatati forma psihologica si fizica. Un corp sanatos este egal cu o minte sanatoasa!

  1. Eliminarea toxinelor

Terapia prin masaj ajuta la detoxifierea organismului. Anumite glande din corpul dumneavoastra sunt stimulate pentru a elimina deseurile din organism. Organismul acumuleaza deseuri din cauza absorbtiei de substante toxice, precum si deseuri produse de metabolismul celular, digestie sau stres. Vasele de sange sunt cele care transporta deseurile metabolice si toxinele pentru a le expulza. Astfel, activarea circulatiei duce la eliminarea toxinelor din organism.

  1. Piele sanatoasa

Eliminarea toxinelor favorizeaza o piele sanatoasa. Toxinele acumulate in epiderma au un impact negativ asupra sanatatii pielii. Pielea grasa, cosurile, roseata si imperfectiunile sunt direct legate de o cantitate mare de toxine. Terapia prin masaj ajuta la golirea porilor de impuritati.

  1. Somn imbunatatit

Cel mai cunoscut efect al masajului este relaxarea muschilor si a mintii. Dar v-ati gandit vreodata ca aceasta relaxare va poate ajuta sa dormiti? Totul este legat: nivelul de dopamina din creier creste, stresul scade, dormiti mai bine. Masajul relaxeaza, de asemenea, muschii si elibereaza tensiunea acumulata, care va poate perturba somnul. Durerea musculara va poate impiedica sa dormiti profund. Un somn bun si confortabil este unul dintre cele mai atragatoare beneficii ale masajului.

Ce este hernia de disk?

Se recomanda evaluarea si imagistica de urgenta daca exista simptome de slabiciune semnificativa a picioarelor/bratului, pierderea sensibilitatii in regiunea genitala/rectala, lipsa controlului urinei sau scaunului, antecedente de cancer metastatic, infectie recenta semnificativa sau febra SI radiculopatie sau cadere. /ranire care a cauzat durerea. Imagistica ar trebui, de asemenea, luata in considerare mai devreme pentru constatarile de deficit neurologic progresiv (cum ar fi slabiciune progresiva) la examen.

Testare si diagnosticare

Modalitatile de testare sunt enumerate mai jos. Cea mai frecventa imagistica pentru aceasta afectiune este RMN. Raze X simple ale regiunii afectate sunt adesea adaugate pentru a finaliza evaluarea vertebrei. Va rugam sa retineti ca o hernie de disc nu poate fi observata la radiografiile simple. Scanarea CT si mielograma au fost utilizate mai frecvent inainte de RMN, dar acum sunt rareori comandate ca imagistica de diagnostic initiala, cu exceptia cazului in care exista circumstante speciale care justifica utilizarea lor. Electromiograma este folosita rar.

Raze X: Aplicarea radiatiilor pentru a produce un film sau o imagine a unei parti a corpului poate arata structura vertebrelor si conturul articulatiilor. Raze X ale coloanei vertebrale sunt obtinute pentru a cauta alte cauze potentiale de durere, adica tumori, infectii, fracturi etc.

Tomografie computerizata (CT sau CAT): O imagine de diagnostic creata dupa ce un computer citeste raze X; poate arata forma si dimensiunea canalului spinal, continutul acestuia si structurile din jurul acestuia.

Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) : un test de diagnostic care produce imagini 3D ale structurilor corpului folosind magneti puternici si tehnologie computerizata; poate arata maduva spinarii, radacinile nervoase si zonele inconjuratoare, precum si marirea, degenerarea si tumorile.

Mielograma: O radiografie a canalului spinal dupa injectarea unui material de contrast in spatiile din jur ale lichidului cefalorahidian; poate prezenta presiune asupra maduvei spinarii sau a nervilor din cauza herniei de disc, pinteni ososi sau tumori.

Studii de electromiograma si conducere nervoasa (EMG/NCS) : Aceste teste masoara impulsul electric de-a lungul radacinilor nervoase, nervilor periferici si tesutului muscular. Acest lucru va indica daca exista leziuni nervoase in curs de desfasurare, daca nervii sunt intr-o stare de vindecare de la o leziune trecuta sau daca exista un alt loc de compresie nervoasa. Acest test este rar comandat.