15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Vopsire electrostatica – ce este si cum se aplica

Vopsire electrostatica – ce este si cum se aplica

ianuarie 5, 2023
212 Vizualizari
Esti in cautarea unei vopsele mai rezistente decat cea conventionala? Afla ca vopseaua  electrostatica este ceea ce ai nevoie, are avantaje si dezavantaje. Iti explicam totul in acest articol dedicate unor vopsele pulbere. Ce este vopsirea electrostatica Este unul dintre cele mai durabile tipuri de vopsea care exista pe piata actuala. Este, de asemenea, numita…

Esti in cautarea unei vopsele mai rezistente decat cea conventionala? Afla ca vopseaua  electrostatica este ceea ce ai nevoie, are avantaje si dezavantaje. Iti explicam totul in acest articol dedicate unor vopsele pulbere.

Ce este vopsirea electrostatica

Este unul dintre cele mai durabile tipuri de vopsea care exista pe piata actuala. Este, de asemenea, numita vopsea pulbere sau pe baza de apa. Este un tip de vopsea care se intareste cu caldura obtinand un finisaj mai rezistent si un finisaj de duritate mare.

Cel mai bun atelier de vopsitorie electrostatica

Vopsitul electrostatic are multe avantaje . Daca te pricepi, poti vopsi sit u daca alegi sa iti cumperi tot necesarul de materiale. Atentie insa..acest process nu este unul usor si este recomandabil sa se faca vopsirea intr-un atelier specializat.

Exita magazine online in care poti vedea un catalog mare de vopsele si materiale de care ai nevoie pentru a aplica acest tip de vopsea. Pe langa faptul ca ai toate informatiile necesare, poti profita de preturile, ofertele si reducerile noastre scazute.

De asemenea, vei primi produsul achizitionat  la tine acasa sau in  atelier si poti folosi garantia de satisfactie obtinuta .

Pentru ce se utilizeaza vopseaua pulbere

Este o vopsea foarte versatila si poate fi utilizata in multe sectoare. Aproape orice obiect poate fi pictat cu acest tip de vopsea, dar are un proces special despre care vom vorbi mai tarziu.

Sectorul industrial este unul dintre cele mai utilizate, deoarece este nevoie de o vopsea foarte durabila din cauza frecarii produse de anumite masini, dar si de sectorul sanatatii, acasa sau in electricitate. Poti picta cu ea rafturi metalice, stalpi , incalzitoare, biciclete, motociclete, anvelope auto, seifuri, masini, balustrade metalice, aparate.

Pe scurt, materiale precum otelul, aluminiul sau metalele galvanizate. Pe scurt, aproape orice poate fi pictat cu ea. Poti afla mai multe pe Electrostatica.

Avantajele si dezavantajele acoperirii cu pulbere

Lacuirea Pintuco este cel mai bun mod de a picta un obiect durabil. Desi v-am spus deja ca inainte, are si alte avantaje:

Cu ea se obtine un finisaj uniform, este, de asemenea, o vopsea ecologica si profita la maximum de ea, deoarece particulele de praf care cad pot fi reutilizate profitand de 95% din vopsea, nu se formeaza bule pe suprafata sau  nu ai sa vezi ca linia pensulei sa fie marcata…

Cel mai mare dezavantaj apare atunci cand trebuie sa fixam pulberea pe suprafata care urmeaza sa fie vopsita. Diferite materiale si instrumente sunt necesare pentru a obtine aderenta si acoperirea perfecta.

Cumpara cea mai buna vopsea electrostatica aerograf

Fie ca lucrezi cu desene mari sau miniaturi, atunci cand termini o lucrare cu vopsea pudra poti vedea in prima incapere luminozitatea pe care o aduce oricarui obiect impreuna cu durabilitatea.

Acest lucru se datoreaza in special rasinilor care sunt utilizate. Pentru a cumpara cea mai buna vopsea trebuie sa tii cont de faptul ca rasina este una dintre componentele principale si ca, prin urmare, cea mai buna vopsea este una care are intre 50% si 55% rasina.

Cum se vopsesc metalele?

Acoperirea cu pulbere , dupa cum sugereaza si numele, implica acoperirea unui obiect cu o substanta pe baza de pulbere. Este un proces electrostatic, prin care particulele de acoperire sunt incarcate electric cu o polaritate opusa piesei care trebuie acoperita. Diferenta de incarcare face ca particulele de pulbere sa adere la suprafata metalului. Obiectul acoperit este apoi tratat termic intr-un cuptor pentru a intari acoperirea.

Vopselele cu pulbere sunt renumite pentru durabilitatea si aspectul placut din punct de vedere estetic. In plus, deoarece acoperirile cu pulbere nu contin solventi, exista putine sau deloc emisii de compusi organici volatili (COV) .

In timp ce acoperirile cu pulbere pot fi rentabile pe termen lung, costurile initiale de pornire pot fi semnificative. Procesul de acoperire necesita cabine de pulverizare speciale , cuptoare si echipamente de pulverizare. Acest lucru poate limita, de asemenea, dimensiunea obiectelor care pot fi acoperite.

De asemenea, este dificil, sau chiar imposibil, sa se obtina straturi subtiri de acoperire. In plus, suprafata finisata nu este cea mai neteda in comparatie cu alte metode de acoperire. Proiectele care necesita o grosime de acoperire mai mica de sase mils ar trebui sa se bazeze pe un alt proces de acoperire.

O acoperire vopsita este in esenta aplicarea vopselei lichide. Este cel mai accesibil si mai rentabil tip de acoperire. Pot fi utilizate diferite formulari de vopsea in functie de tipul de metal, mediul de operare si cerintele de performanta.

Pentru aplicatiile industriale, vopselele sunt inlocuite incet cu alte metode de acoperire. Unele vopsele pot contine elemente toxice si alti compusi volatili (COV), facandu-le daunatoare pentru mediu. Durabilitatea lor este, de asemenea, mai mica decat alte metode de acoperire, deoarece este probabil sa se estompeze, sa se dezlipeasca sau sa se desprinda din cauza expunerii prelungite la mediu.