15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Increderea in sine: ce este si la ce imi foloseste?

Increderea in sine: ce este si la ce imi foloseste?

octombrie 12, 2022
199 Vizualizari
Esti in mod regulat in imposibilitatea de a-ti exprima nevoile sau de a te afirma? Iti este greu sa spui ceea ce gandesti, sa te aperi? Increderea in sine este foarte importanta in procesul de a fi fericit in viata de zi cu zi. Iti va prinde bine acest articol daca doresti sa iti cresti…

Esti in mod regulat in imposibilitatea de a-ti exprima nevoile sau de a te afirma? Iti este greu sa spui ceea ce gandesti, sa te aperi?

Increderea in sine este foarte importanta in procesul de a fi fericit in viata de zi cu zi. Iti va prinde bine acest articol daca doresti sa iti cresti increderea in sine si sa o solidifici pe termen lung.

Vom discuta, fara filtre, despre aceasta si te vom incuraja sa discuti cu un terapeut Cluj adulti recomandare.

Nu iti vom spune mai multe, te lasam sa citesti acest articol si sa te bucuri de aceasta calatorie spre increderea in sine!

Ce este increderea in sine?

Exista multa confuzie intre stima de sine, capacitatea de a fi sigur de sine, aprecierea de sine si increderea in sine.

Increderea in sine trece prin corp, prin emotii si prin gand. Este un sentiment. Nu este intelectual. Ne proiecteaza in prezent si in viitor si ne ajuta sa realizam ceea ce este important pentru noi.

Este o stare care ne permite sa simtim si sa gandim:

  • „O pot face”;
  • „Sunt capabil sa duc la capat aceasta experienta, aceasta actiune, sa vorbesc cu incredere.”
  • Sau: „Voi avea suficienta incredere in mine sa-mi imaginez ca pot indeplini aceasta sarcina, aceasta noua provocare.”

Multi oameni cred si spun ca: „Nu voi putea sa fac asta, nu pot”. Cu acest tip de gandire, te vei limita puternic si te vei opri la primul impediment.

La ce ne foloseste increderea in sine?

Increderea in sine ne serveste in micile actiuni cotidiene, dar si in cauzele majore si momentele marcante ale vietii noastre.

Iti dam un exemplu:

Te afli intr-un magazin si cand ajungi la casa vrei sa pui un articol inapoi.

Ii vei spune casieriei: „Nu mai doresc acest produs, va rog sa il puneti deoparte”.

Acest exemplu simplu este o demonstratie a increderii in sine.

Cand spui cuiva ce vrei sau ceea ce nu vrei, este increderea in tine. Precum putem observa in urma acestui exemplu, este foarte concret, foarte precis, foarte de zi-cu-zi. Este un ingredient esential pentru a evolua si a face schimbari reale in viata ta.

De unde stii daca ai incredere in tine?

Unii oameni emana incredere, in timp ce altii au respiratia scurta si par nesiguri.

Iti poti da seama ca iti lipseste increderea atunci cand incepi sa te compari cu cei din jur sau cand respingi complimentele unei persoane. Nevoia de aprobare din partea altora este, de asemenea, o caracteristica a lipsei de incredere.

Mediul din jur ne afecteaza si increderea

Daca ai trait intr-un mediu dificil si astazi ai un mediu de viata mai pozitiv, mai facilitator, mai sustinator, acest lucru te va ajuta enorm sa iti cresti increderea in tine.

La fel, daca ai avut un mediu usor in istoria ta si astazi te afli intr-un mediu dificil, va fi mai greu sa-ti dezvolti o incredere solida in tine.

In concluzie, increderea in sine suna ca o melodie. Doar imagineaza-ti ca este o serie de sunete placute urechii. Daca ai trait intr-un mediu dificil sau complex si te afli inca in acel tip de mediu, viata ta se va desfasura ca o partitura muzicala presarata cu note false. Aceste note false nu sunt placute nici de ascultat, dar mai ales de experimentat.