15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
De ce sa inlocuiti un parbriz?

De ce sa inlocuiti un parbriz?

noiembrie 25, 2022
138 Vizualizari
Parbrizul este, fara indoiala, una dintre cele mai importante parti ale unei masini. Este o componenta care trebuie sa fie la cel mai bun nivel pentru a asigura siguranta completa a soferului si a pasagerilor. Este obligatorie inlocuirea parbrize auto acasa in cazul unui geam frontal ciobit si al unei vizibilitati reduse? Exista multe motive…

Parbrizul este, fara indoiala, una dintre cele mai importante parti ale unei masini. Este o componenta care trebuie sa fie la cel mai bun nivel pentru a asigura siguranta completa a soferului si a pasagerilor. Este obligatorie inlocuirea parbrize auto acasa in cazul unui geam frontal ciobit si al unei vizibilitati reduse?

Exista multe motive pentru a efectua o astfel de interventie cat mai repede posibil si niciunul dintre ele nu ar trebui lasat in urma. De aceea, noi, la atelierul de caroserie Fratelli Basile, oferim un serviciu de calitate de inlocuire a parbrizului pentru toate tipurile de autoturisme si vehicule comerciale.

Reglementarile decretate de Codul Rutier

Inainte de a enumera motivele pentru care un parbriz ciobit trebuie inlocuit, este necesar sa cunoastem regulile dictate de Codul Rutier. In conformitate cu articolul 79, fiecare vehicul in circulatie si remorcile acestuia trebuie sa fie intotdeauna in stare excelenta. Aceasta este o masura esentiala pentru a asigura siguranta proprie si a celorlalti in interiorul oricarui vehicul.

Nerepararea geamurilor poate duce la o amenda administrativa cuprinsa intre 100 si 400 de euro in orase si intre 50 si 200 de euro pe autostrazi.

Se poate vedea in mod clar cat de important este sa se inlocuiasca rapid un parbriz, geamul trebuind sa fie intotdeauna in stare perfecta pentru a conduce in siguranta pentru sine si pentru ceilalti. Pentru ca o masina sa fie in stare perfecta, parbrizul nu trebuie sa fie deteriorat, crapat, murdar sau aburit. Un geam deteriorat se poate crapa usor si chiar exploda, ceea ce il face un pericol imens. Motivele pentru a intelege pericolele unui parbriz prost intretinut sunt cu adevarat toate la obiect.

Pericolul unui parbriz spart care nu a fost inlocuit

Asa cum am mentionat mai devreme, primul factor la care trebuie sa fiti atenti atunci cand inlocuiti un parbriz se refera la pericolul unui dispozitiv grav deteriorat. Un obiect care cade direct pe geamul unei masini, la o viteza foarte mare, poate reprezenta un risc mare, chiar daca geamul unui parbriz se caracterizeaza, in general, prin faptul ca este mult mai rezistent decat cel al unei ferestre.

In general, parbrizele nu se sparg in mii de bucati la prima solicitare, cu exceptia cazului in care are loc un accident sau o lovitura de o violenta fara precedent. Siguranta este sporita cu ajutorul sticlei laminate sau temperate, care este conceputa pentru a rezista mai bine la socuri de o anumita magnitudine provocate de obiecte bruste.

Cu toate acestea, este bine de stiut ca un esec definitiv al spargerii nu corespunde unui esec al spargerii parbrizului. De fapt, exista adesea un fel de efect de panza de paianjen, in care bucatile de sticla deteriorate par a fi tinute impreuna printr-un sistem special de blocare si se desprind cu dificultate de la baza sticlei.

Astfel, o fractiune destul de mica nu reprezinta un pericol grav pentru soferi si pasageri. Cu toate acestea, un parbriz ciobit trebuie inlocuit intr-un timp foarte scurt, deoarece reduce gradul de vizibilitate in timpul conducerii si creeaza o serie de pericole foarte evidente pentru toti cei care se afla in interiorul oricarui vehicul pe patru roti.

Cum au evoluat parbrizele?

Parbrizul permite soferului sa vada nu numai drumul, ci tot ce se afla in afara masinii, oferind lumina naturala ampla fara a orbi ocupantii acestuia. Parbrizul vine cu nuanta solara care intuneca sticla in functie de intensitatea soarelui si are un parasolar reglabil pentru a bloca lumina directa a soarelui in orice unghi.

Cunoscuta si sub denumirea de sticla inteligenta sau sticla comutatoare, le permite soferilor sa limiteze cantitatea de lumina solara care intra in vehicul prin atingerea unui buton. Sticla electrocromatica utilizeaza o pelicula solara speciala care a fost introdusa intre straturi de laminat de parbriz, care poate fi controlata electronic pentru a filtra mai mult sau mai putina lumina.

Aceasta tehnologie inovatoare permite sa patrunda multa lumina naturala in vehicul, reducand in acelasi timp costurile de energie pentru operarea aerului conditionat din masina. Ofera soferilor posibilitatea de a regla nuanta de pe parbriz si geamurile laterale atunci cand este necesar, sporind efectiv vizibilitatea si scazand stralucirea, creand o conducere mai sigura si mai confortabila pentru toti ocupantii vehiculului.

Progresele in domeniul automatizarii inseamna ca soferii nu vor mai trebui sa raspunda la factorul de mediu – astfel incat nu va trebui sa ajustati parasolarul de fiecare data cand vederea este afectata de stralucirea soarelui.

Sticla laminata cu reflectare a caldurii XIR a fost proiectata de noi pentru a imbunatati siguranta si bunastarea operatorilor de masini grele din industria comerciala, civila si miniera.

Tehnologia inovatoare reduce efectiv patrunderea in cabina, care este un factor de risc ridicat in industrie, ofera confort termic prin reducerea castigului de caldura solara cu peste 55% si are proprietati exceptionale de anulare a zgomotului.

Sticla XIR este o sticla laminata de inalta performanta care a fost proiectata, dezvoltata si testata riguros de Dean’s Autoglass Perth pentru a imbunatati siguranta lucratorilor, a minimiza oboseala operatorului si pentru a creste eficient productivitatea intr-un mediu cu risc ridicat.