15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Beneficiile pestelui alb si care sunt cei mai slabi

Beneficiile pestelui alb si care sunt cei mai slabi

februarie 13, 2023
356 Vizualizari
Pestele alb (numit si sub denumirea de peste slab), devine o alternativa excelenta in mese. Pestele alb se remarca ca aliment cu o sursa importanta de nutrienti, precum si usor de digerat. Unul dintre cei mai importanti nutrienti ai pestelui alb sunt proteinele de inalta sau buna calitate, care sunt insotite de vitaminele B si…

Pestele alb (numit si sub denumirea de peste slab), devine o alternativa excelenta in mese.

Pestele alb se remarca ca aliment cu o sursa importanta de nutrienti, precum si usor de digerat. Unul dintre cei mai importanti nutrienti ai pestelui alb sunt proteinele de inalta sau buna calitate, care sunt insotite de vitaminele B si mineralele, precum fosfor, calciu, fier, iod si cuprul.

Este ideal pentru toti oamenii, in special pentru cei mai tineri sau cei care merg la scoala, deoarece pestele alb va oferi o cantitate interesanta de fosfor, si mai ales calciu, un mineral important.

De asemenea, este atat de util incat multi experti in nutritie recomanda sa luati trei pana la patru portii de peste pe saptamana.

In ceea ce priveste valoarea calorica a pestelui alb, ar trebui sa subliniem ca aproximativ o portie medie de peste slab de aproximativ 110 grame furnizeaza 120 kcal. Pestele alb este un aliment foarte hranitor, bogat in proteine de buna calitate si sarac in grasimi.

Care sunt pestii albi?

Printre alte aspecte, iata o lista scurta a ceea ce sunt asa-numitii pesti „albi” sau „slabi”:

Cod: Peste de apa sarata apartinand familiei Gadidae. Traieste in marile temperate si reci din nord, foarte apreciat pentru carnea sa slaba si uleiul pe care il gasim in ficat.

Dorada: Peste cunoscut sub numele de Pagellus bogaraveo, cu aroma delicioasa si foarte apreciat pentru carnea sa. Dorada la cuptor de la FoodNation este cea mai buna alegere pentru acest tip de peste.

Merluciu: Este un alt dintre cele mai popular si consumat peste alb. Cunoscut sub numele de Merluccius, este un peste foarte folosit in intreaga Europa.

Calcan: Consta dintr-un peste alb plat. Este cunoscut sub numele de Psetta maxima si este foarte apreciat pentru carnea frageda pe care o ofera.

Ce beneficii ne ofera pestele slab sau alb?

Din punct de vedere nutritional, pestele alb se remarca prin bogatia sa in acizi grasi omega 3 si omega 6 si prin continutul ridicat de proteine cu valoare biologica ridicata (aproximativ 20% la 100 de grame de portie comestibila). Aceste proteine sunt, de asemenea, considerate a fi de buna calitate, deoarece inseamna ca ofera toti aminoacizii esentiali, care sunt usor asimilati de corpul nostru. Ceea ce, la randul sau, inseamna ca sunt usor de digerat.

De asemenea, sunt foarte interesante pentru continutul lor de minerale, inclusiv prezenta calciului, fosforului, cuprului si fierului. Datorita bogatiei sale in calciu si fosfor, de exemplu, pestele alb este ideal pentru includerea in alimentatia copiilor, deoarece favorizeaza pozitiv cresterea si intarirea oaselor.

Datorita bogatiei sale in vitamine din grupa B, printre care se remarca prezenta vitaminei B12, sunt pesti interesanti atunci cand vine vorba de cresterea apararii prin intarirea sistemului imunitar, consumul acestuia in alimentatie fiind foarte interesant atunci cand sufera de anemie.

Printre alte aspecte, rezumam mai jos care sunt principalele proprietati ale pestelui alb:

– Vitamine: continut ridicat de vitamine B;

– Minerale: bogate in fosfor, calciu, fier, iod si cupru;

– Continut ridicat de proteine de buna calitate.