Pe piata exista o serie de solutii coplesitoare, ale caror preturi vor fi in functie de beneficiile lor. Dar aveti grija, ca nu totul inseamna bani: puteti cumpara cea mai buna bara de sunet si sa aflii ca nu este cea mai potrivita pentru camera in care doriti sa o instalati.
Prin urmare, va vom ajuta sa alegeti solutia care se potriveste nevoilor dvs, astfel incat sa va fie mai clar modul de alegere a unui sistem de acest gen. Un exemplu de boxe de calitate sunt Bose SoundLink Revolve Plus II!
Aici, dimensiunea conteaza: alege bine dimensiunile soundbar-ului dvs.
Unul dintre cele mai importante puncte pentru a va bucura de o calitate mai buna a ascultarii atunci cand vizionati continut pe un Smart TV, este ca pozitia soundbar-ului sa fie pusa in functie de nevoile dvs. Aceasta bara de dimensiuni mari va fi de nici un folos pentru tine, daca ati avut planificat sa fie atarnat pe perete si nu ai nici un suport pentru ea.
Asigura-te ca se potriveste nevoilor tale. Pentru a face acest lucru, amintiti-va ca, daca doriti sa-l atarnati pe perete, trebuie sa fie compatibil cu tv-ul.
In cazul in care il veti amplasa pe o piesa de mobilier, este foarte important sa indicati direct spre zona de vizionare, cu siguranta aceasta va fi canapeaua din casa. Si un alt detaliu, desi este destul de dificil de realizat, ideal ar fi ca soundbar-ul sa fie la inaltimea urechilor pe cat posibil.
De cate boxe am nevoie?
Aici intram in urmatorul punct cel mai important: numarul de boxe necesare. Daca doriti sa utilizati un soundbar pentru a viziona continut multimedia si doriti o calitate buna, pariati pe un sistem 5.1. Da, pretul va deveni mai scump, dar diferenta in ceea ce priveste calitatea este remarcabila.
In cazul in care doriti ca, cu aceasta completare a Smart TV-ului sa se asculte in principal muzica, optiunile vor fi mai ieftine: cu un sistem 2.1 sau 3.1 cel mult va fi mai mult decat suficient. Desigur, trebuie sa tii cont si de faptul ca cele mai complete modele vin cu un subwoofer extern. Da, este un alt lucru in plus in camera de zi, dar diferenta de calitate a sunetului face sa merite efortul.
Conexiuni esentiale care nu ar trebui sa lipseasca dintr-un soundbar
Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de conexiunile pe care le va avea soundbar-ul tau. Iti va fi de putin folos daca nu il poti conecta la Smart TV, nu-i asa? Cel mai important lucru este ca, pe de o parte, sa aiba iesire HDMI, dar este foarte important si ca modelul sa aiba si iesire optica digitala, in principal pentru a-l putea integra cu echipamente care nu au iesirea HDMI. Ce zici de Bluetooth, WiFi sau NFC?
Acestea vor fi foarte utile in multe cazuri, dar hdmi va fi mai mult decat suficient. Alege cel mai bun soundbar pentru casa ta, chiar acum!