15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Aparat de cafea cu capsule avantaje si dezavantaje

Aparat de cafea cu capsule: avantaje si dezavantaje

martie 8, 2022
155 Vizualizari
Aparatul de cafea cu capsule este o inventie inca noua datand de la sfarsitul anilor 90. Utilizarea sa se doreste a fi simpla si eficienta. In locul cafelei traditionale macinate se folosesc capsule Dolce Gusto, de exemplu, care contin cafea si, in general, sunt din aluminiu sau hartie de filtru. Fiecare capsula contine echivalentul unei...

Aparatul de cafea cu capsule este o inventie inca noua datand de la sfarsitul anilor 90. Utilizarea sa se doreste a fi simpla si eficienta. In locul cafelei traditionale macinate se folosesc capsule Dolce Gusto, de exemplu, care contin cafea si, in general, sunt din aluminiu sau hartie de filtru. Fiecare capsula contine echivalentul unei doze de cafea pentru o persoana, facilitand astfel dozarea.

Beneficii

Acest sistem are cateva avantaje semnificative. In primul rand cafeaua este perfect dozata, ceea ce previne orice posibilitate de a ajunge la o cafea prea tare sau insuficient de tare. Apoi, spatiul restrans si etans al capsulei permite pastrarea perfecta a aromelor complete ale cafelei proaspat macinate. Cafeaua nu se usuca si se pastreaza mai mult timp.

Un alt avantaj este ca exista o gama larga de capsule cu diferite arome. Astfel, pe langa traditionalul espresso si ristretto, poti descoperi noi senzatii cu, de exemplu, „crema gusto dolce”, sau „intenso” si multe altele. In plus, cafeaua poate fi achizitionata in pachete care contin un sortiment de capsule, deci nu mai bei aceeasi cafea.

Aceste capsule asigura, de asemenea, rapiditate si usurinta in utilizare. Doar incarci aparatul si totul se face automat. Acelasi lucru este valabil si pentru intretinere. Deoarece cafeaua nu intra niciodata in contact cu aparatul, tot ce trebuie sa faci este sa arunci capsulele goale pentru a-l curata.

In sfarsit, aparatele de cafea capsule au un design studiat si rafinat, nu sunt doar aparate de cafea, sunt obiecte reale pe care iti place sa-l expui, imbinandu-se perfect cu mediile de lucru.

Dezavantajele

Cu toate acestea, exista unele dezavantaje.

Pe langa pretul mai mare decat cafeaua macinata traditionala, unele capsule pot fi folosite doar cu o anumita masina, ceea ce ar putea implica costuri suplimentare. Apoi, sistemul ermetic este o sabie cu doua taisuri, deoarece, daca permite pastrarea aromelor, impiedica si evacuarea acelor particule volatile emanate de la prajirea boabelor de cafea si potential cancerigene in doze excesiv de mari.

Pentru companiile cu o forta de munca mare, aceste aparate s-ar putea dovedi prea lente in comparatie cu automatele. Intr-adevar, desi rapide pentru cateva cafele, acestea nu ating viteza de executie a automatelor care se gasesc de obicei in companiile mari. Acelasi lucru este valabil si pentru gestionarea stocurilor de capsule. Cu cat compania este mai mare, cu atat stocul este probabil sa fie mai mare.

In cele din urma, utilizarea capsulelor mentine supraambalajul si, prin urmare, nu este ecologica. In plus, unele materiale folosite la fabricarea lor nu sunt reciclabile.

Ce trebuie sa stii despre cafeaua capsule

Unul dintre principalele avantaje ale cafelei capsule este ca nimic nu se schimba in functie de faptul ca faci 1 sau 30 de cafele pe zi. Cu alte cuvinte, nu exista limita de consum daca folosesti un aparat de cafea cu capsule.

Un alt avantaj, si nu in ultimul rand, se refera la personalizarea gustului. Intr-adevar, exista o varietate foarte mare de arome care se vor potrivi atat iubitorilor de cafea tare, cat si iubitorilor de cafea lunga.