15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Ce este o saltea ortopedica si de ce sa o alegi?

Ce este o saltea ortopedica si de ce sa o alegi?

martie 18, 2022
140 Vizualizari
Destinata persoanelor cu dureri de spate, salteaua ortopedica este conceputa pentru a aminti morfologia specifica a utilizatorului sau. O piesa de pat ergonomica si esentiala pentru persoanele in varsta. De ce vorbim de saltele „ortopedice”? Adesea laudam meritele saltelelor ortopedice, dar aveti o idee precisa despre ce este? Unii cred ca salteaua este ortopedica pentru…

Destinata persoanelor cu dureri de spate, salteaua ortopedica este conceputa pentru a aminti morfologia specifica a utilizatorului sau. O piesa de pat ergonomica si esentiala pentru persoanele in varsta.

De ce vorbim de saltele „ortopedice”?

Adesea laudam meritele saltelelor ortopedice, dar aveti o idee precisa despre ce este?

Unii cred ca salteaua este ortopedica pentru ca a fost recomandata de un specialist in reabilitare functionala.

De fapt, o  saltea ortopedica SomnArt Premium Pocket Multilayer 160×200, inaltime 24 cm, cu arcuri impachetate si husa detasabila este mai mult o saltea personalizata din spuma care trebuie sa raspunda nevoilor particulare ale unei persoane.

De fapt, unii o numesc „spuma cu memorie”. Densitatea zonelor saltelei este neuniforma pentru a sustine mai bine anumite parti ale corpului, in special coloana vertebrala unde este concentrata greutatea unei persoane. Exista multe tipuri si modele, la fel ca si saltelele conventionale, dar un ortoped va fi mai in masura sa-ti spuna cum sa faci alegerea in functie de afectiunile de care suferi.

Ce saltea pentru ce pozitie?

Fiecare persoana are un mod particular de a dormi si acest lucru afecteaza salteaua. De exemplu, cei care dorm pe spate pun presiune pe cateva puncte ale coloanei vertebrale si, prin urmare, au nevoie de o spuma mai ferma la anumite niveluri, astfel incat curbura sa ramana intacta.

Cei carora le place sa fie pe burta vor avea nevoie de o saltea mai rigida pentru a nu curba coloana vertebrala. La fel, celor carora le place sa se intinda pe o parte au nevoie de o saltea mai moale la mijloc, adica in zonele in care este concentrata greutatea corpului. Greutatea utilizatorului este si ea un factor de luat in considerare deoarece mai multe persoane au nevoie de un suport destul de rezistent.

Beneficiile saltelelor ortopedice

O saltea ortopedica poate fi o solutie suprema de somn pentru persoanele care sufera de dureri de spate, dureri articulare sau care trebuie sa stea mult timp in pat. Ofera un confort care nu este oferit de toate saltelele conventionale si un sprijin suplimentar pentru coloana vertebrala.

Oasele si muschii spatelui isi pastreaza pozitia naturala si, prin urmare, nu depun eforturi suplimentare in timpul noptii. In general, atunci cand o saltea a fost folosita de cativa ani, aceasta se va aseza pe alocuri, provocand dureri la trezire.

O saltea ortopedica buna revine rapid la forma initiala atunci cand nu dormi pe ea si iti imbratiseaza complet silueta imediat ce te intorci pe ea. Putin mai scumpa de cumparat, dar acest tip de saltea aduce multe beneficii.

Cumpara o saltea ortopedica

Daca te-ai gandit sa iti inlocuiesti vechea saltea, nu uita sa experimentezi inainte de a cumpara una. Identifica-ti nevoile in functie de fizionomia si durerea ta. In timpul antrenamentului, asigura-te ca spatele ramane in curbura sa naturala. Salteaua nu trebuie sa fie moale in niciun fel. Pentru mai mult confort pe termen lung, alege un material de reglare a temperaturii care te va impiedica sa transpiri cand este cald.