15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Ritualurile Tradiționale Ruse de Înhumare: Omagierea și Respectul pentru Decedați

Ritualurile Tradiționale Ruse de Înhumare: Omagierea și Respectul pentru Decedați

septembrie 29, 2023
162 Vizualizari
În Rusia, ritualurile de înmormântare au o semnificație profundă și sunt marcate de tradiții care reflectă respectul profund pentru cei decedați și credințele religioase ortodoxe. Vom descoperi cum își îngroapă rușii decedații și ce ritualuri sunt caracteristice în acest proces. Slujba de Înmormântare Ortodoxă Slujba de înmormântare ortodoxă este un element central al procesului de…

În Rusia, ritualurile de înmormântare au o semnificație profundă și sunt marcate de tradiții care reflectă respectul profund pentru cei decedați și credințele religioase ortodoxe. Vom descoperi cum își îngroapă rușii decedații și ce ritualuri sunt caracteristice în acest proces.

Slujba de Înmormântare Ortodoxă

Slujba de înmormântare ortodoxă este un element central al procesului de înmormântare în Rusia. Aceasta este oficiată de un preot ortodox în biserică sau în cimitir și include o serie de rugăciuni și citiri din Sfânta Scriptură. Preotul rostește cuvinte de mângâiere pentru familia îndurerată și se roagă pentru odihna veșnică a sufletului celui decedat. Slujba de înmormântare ortodoxă poate dura mai multe ore și are un caracter solemn.

Sicriul și Îmbrăcămintea

Decedatul este îmbrăcat în hainele potrivite pentru înmormântare, adesea simple și în culori tradiționale, cum ar fi negru sau alb. Sicriul este, de asemenea, un element important și poate fi decorat cu cruci sau icoane religioase. Acesta este așezat în mijlocul bisericii sau într-un loc special în cimitir, unde se va desfășura slujba de înmormântare. Firmele oferă acu inclusiv servicii de repatriere decedați italia sau din alte țări pentru a ajuta familia să respecte tradițiile.

Pomenirea și Îngroparea

După slujba de înmormântare, sicriul este dus la locul de înhumare. Acolo, rudele și prietenii decedatului aduc adesea flori și coroane pentru a omagia și pentru a aduce un omagiu. Sicriul este coborât în groapă, iar preotul oficiază rugăciuni speciale pentru odihna veșnică a celui decedat. Un aspect interesant al înmormântărilor ruse este obiceiul de a arunca pământ sau flori peste sicriu în semn de omagiu și de adio.

Perioada de Doliu

În Rusia, doliul este o perioadă importantă și poate dura o perioadă de timp semnificativă, adesea mai multe luni sau chiar un an. În această perioadă, rudele și prietenii decedatului poartă haine negre și evită evenimentele festive. Aceasta este o modalitate de a arăta respect și comemorare pentru cel decedat.

Pomeniri și Aniversări

În tradiția rusă, se obișnuiește să se organizeze pomeniri la aniversarea morții celui decedat. Acesta este un moment de comemorare în care rudele și prietenii se adună pentru a se ruga și a omagia memoria celui decedat. La aceste pomeniri, se pot oferi mâncăruri tradiționale și se pot împărtăși amintiri despre persoana decedată.

Simboluri Religioase

În cadrul înmormântărilor ruse, se folosesc adesea simboluri religioase, cum ar fi crucifixurile și icoanele. Acestea pot fi purtate de cei prezenți la înmormântare sau pot fi așezate lângă sicriu pentru a aduce un omagiu și pentru a aminti de credința religioasă a celui decedat.

Ritualurile de înmormântare din Rusia sunt caracterizate de solemnitate, respect și tradiție. Slujba de înmormântare ortodoxă, pomenirile ulterioare și perioada de doliu reflectă credința profundă în viața veșnică și în importanța comemorării celor decedați în cultura rusă. Aceste tradiții contribuie la o înmormântare plină de semnificație și respect pentru cei care au trecut în lumea de dincolo.

Tradiții Funerare Rusești Mai Puțin Cunoscute: Rituri și Obiceiuri Profunde

Rusia este o țară cu o istorie și o cultură bogată, iar tradițiile funerare rusești sunt pline de semnificație și profunzime.

Sărutarea Sicriului

La înmormântările rusești, este obișnuit ca membrii familiei și prietenii apropiați să sărute sicriul decedatului înainte ca acesta să fie închis pentru ultima dată. Acest gest simbolizează un adio emoțional și o ultimă ocazie de a-și exprima afecțiunea față de cel decedat.

Pomelnicul

În cultura rusă, există un obicei numit „pomelnicul” care implică alcătuirea unei liste de nume de suflete care au trecut în lumea de dincolo. Această listă poate include nu numai numele celor dragi care au decedat, ci și nume de sfinți sau de strămoși. În timpul slujbelor religioase, preotul sau enoriașii se roagă pentru sufletele celor menționați în pomelnic.

Înmormântarea la 0 de Zile și La Un An

În Rusia, există tradiția de a organiza slujbe de înmormântare la 40 de zile și la un an după moartea unei persoane. Acestea sunt momente speciale de comemorare în care se aduc omagii și se roagă pentru sufletul decedatului. Slujbele de la 40 de zile și de la un an au semnificație religioasă și culturală și reflectă dorința de a continua să comemorăm și să ne amintim de cei dragi.

Înmormântarea la Lumină de Lună

În zonele rurale ale Rusiei, tradiția cere ca înmormântarea să aibă loc în timpul luminii de lună. Aceasta este o credință străveche că sufletul decedatului va avea o călătorie mai ușoară către lumea de dincolo dacă înmormântarea are loc sub lumina lunii. Acest obicei reflectă conexiunea strânsă dintre natură și credința religioasă.

Podoabe Funerare

În unele regiuni ale Rusiei, este tradițional să se îngroape decedații cu diverse podoabe funerare. Acestea pot include monede, bijuterii sau alte obiecte personale care să-i ajute pe cei decedați în lumea de dincolo. Aceste obiecte au o semnificație spirituală și pot simboliza protecția sau ghidarea în călătoria către viața veșnică.

Săpatul Gropilor de Mână

În unele părți ale Rusiei, există un obicei tradițional în care rudele și prietenii apropiați participă la săpatul gropii pentru înmormântare cu mâinile lor. Acest act simbolizează angajamentul și grija față de cel decedat și face parte din procesul de pregătire a înmormântării.

Traditiile funerare rusești sunt bogate și pline de semnificație. Aceste obiceiuri mai puțin cunoscute adaugă profunzime și complexitate procesului de înmormântare în Rusia, reflectând credința profundă în viața veșnică și respectul pentru cei decedați. Aceste tradiții servesc ca amintiri vii ale culturii și istoriei bogate a țării.