15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Ce este o folie de solar si la ce se foloseste

Ce este o folie de solar si la ce se foloseste?

noiembrie 30, 2022
131 Vizualizari
O pelicula de solar este un element care face posibila „incalzirea” unei suprafete de sol gol. Acest solar artificial poate fi sub forma de dale sau de o rola de tesatura care trebuie derulata. Aceasta panza de solar poate fi fabricata din materiale sintetice sau biodegradabile. Trebuie sa fie asezata pe suprafata care urmeaza sa...

O pelicula de solar este un element care face posibila „incalzirea” unei suprafete de sol gol. Acest solar artificial poate fi sub forma de dale sau de o rola de tesatura care trebuie derulata. Aceasta panza de solar poate fi fabricata din materiale sintetice sau biodegradabile. Trebuie sa fie asezata pe suprafata care urmeaza sa fie cultivata inainte de semanat si plantat (aceasta se numeste folie de plantare).

O pelicula de solar poate fi folosita in gradina de legume pentru a inconjura legumele, la poalele copacilor si arbustilor sau pentru a proteja plantele perene si anuale. Panza de solar este permeabila la apa si aer. Avantajele unei panze de solar sunt aceleasi ca si cele ale unui bun solar. Singura diferenta este ca o panza de solar va dura mai mult, dar un solar se va degrada si va adauga nutrienti in sol.

Cum se alege panza de solar?

In functie de tipul de panza de solar

Panzele de solar sunt realizate fie din material sintetic, fie din material biodegradabil. Foile biodegradabile ar trebui utilizate numai pentru solarrea pe termen scurt, deoarece se degradeaza in mai putin de un an. Prin urmare, acestea sunt ideale pentru gradinile de legume, pentru plantarea de plante perene in straturi sau in cazul plantarii unei plante perene cu crestere rapida sau a unui arbust de acoperire a solului.

Acestea pot fi gasite in iuta, canepa, hemplin (canepa + in), cocos sau sisal. Prin degradarea in sol, acest tip de tesatura de solarre imbogateste si imbunatateste solul in acelasi mod ca si solarrea plantelor (frunze moarte, paie, crengi maruntite etc.). Retineti ca, culoarea lor maro le permite sa se integreze mai armonios in gradina.

Tesaturile sintetice sunt mai durabile in timp: de la doi ani pana la 10 ani (sau mai mult, in functie de greutate). Prin urmare, acestea sunt folosite ca solar intr-un loc unde plantele vor creste mai incet si mai mult timp. Tesaturile sintetice sunt mai potrivite pentru baza unui gard viu sau pentru panta unui versant care urmeaza sa fie inverzit. Acestea sunt de obicei fabricate din polipropilena.

Aveti grija la culoarea tesaturii: alegeti culori inchise sau naturale! Dar puteti ascunde oricand o tesatura inestetica cu un solar de scoarta sau o acoperire minerala.

Greutatea tesaturii

Gramajul defineste grosimea si calitatea tesaturii de solarre. Cifra reprezinta greutatea pe o suprafata de 1 m² sau X g/m². O greutate de aproximativ 90 g/m² permite trecerea foarte buna a apei si a aerului: prin urmare, este ideala pentru plante. O greutate mai mare, de 130-140 g/m², este mai putin permeabila, dar mai rezistenta.

Prin urmare, se utilizeaza pentru zone mai complicate: locuri cu trafic intens, diguri sau daca doriti sa acoperiti tesatura cu un solar greu (scoarta sau pietre). Tesaturile cu aceasta greutate pot rezista pana la 20 de ani fara sa se deterioreze.

Si astfel, faceti o investitie initiala ceva mai calitativa insa vi se garanteaza profitul, care va acoperi cu siguranta si costurile daca decideti sa investiti intr-o sera Regalfermierul.

Ce este clorofila din plante?

Clorofila are magneziu ca ion metalic central, iar molecula organica mare de care se leaga este cunoscuta sub numele de porfirina. Porfirina contine patru atomi de azot legati de ionul de magneziu intr-un aranjament plan patrat. Clorofila apare sub o varietate de forme.

Clorofila nu contine clor, asa cum ar putea sugera si numele; cloro- portia provine din grecescul chloros, care inseamna verde galbui. Elementul clor isi trage numele din aceeasi sursa, fiind un gaz verde-galbui.

Vegetatia nu va aparea animalelor asa cum ne apare noua. Desi perceptia noastra a culorilor este cea mai avansata dintre mamifere, oamenii au o viziune a culorilor mai putin eficienta decat multe pasari, reptile, insecte si chiar pesti. Oamenii sunt tricromi, sensibili la trei lungimi de unda fundamentale ale luminii vizibile.

Creierul nostru interpreteaza culoarea in functie de raportul dintre lumina rosie, verde si albastra. Unele insecte sunt capabile sa vada lumina ultravioleta. Pasarile sunt tetracromatice, capabile sa distinga patru lungimi de unda de baza ale luminii, uneori variind in lungimi de unda ultraviolete, oferindu-le o perceptie mult mai sensibila a culorii.

Ne este greu sa ne imaginam cum le arata lumea pasarilor, dar cu siguranta vor putea distinge mai multe nuante de verde decat noi si, prin urmare, sunt mult mai capabili sa distinga intre tipurile de plante. Putem specula ca acest lucru este de mare beneficiu atunci cand alegem unde sa se hraneasca, sa se adaposteasca si sa creasca puii.

Creaturile acvatice, de la pesti la crevetii hiperspectrali (care distinge pana la douasprezece lungimi de unda distincte de lumina) sunt adaptate in mod unic la culorile mediului lor.

Culorile vii ale frunzelor de toamna apar ca pigmenti galbeni si rosii, de obicei mascati de clorofila, sunt dezvaluiti prin absenta acesteia. Clorofila se descompune in lumina puternica a soarelui, iar plantele sintetizeaza in mod constant clorofila pentru a o reface.