15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Care sunt cele 3 tipuri de aplicatii mobile?

Care sunt cele 3 tipuri de aplicatii mobile?

noiembrie 19, 2021
203 Vizualizari
Ei bine, este important ca inainte de lansarea in lumea aplicatiilor mobile, sa stiti mai multe despre acestea, de exemplu. Stiati ca exista diferite tipuri de aplicatii mobile, care sunt clasificate in functie de modulin care sunt facute? Practic aceasta este ceea ce vom vedea in continuare, cu siguranta va veti gandi care va fi modul…

Ei bine, este important ca inainte de lansarea in lumea aplicatiilor mobile, sa stiti mai multe despre acestea, de exemplu. Stiati ca exista diferite tipuri de aplicatii mobile, care sunt clasificate in functie de modulin care sunt facute?

Practic aceasta este ceea ce vom vedea in continuare, cu siguranta va veti gandi care va fi modul in care doriti sa va dezvoltati aplicatia mobila. Daca telefonul te impiedica sa utilizezi aplicatiile dorite, fa o vizita la un service telefoane.

Cele 3 tipuri de aplicatii mobile

Exista 3 tipuri de aplicatii mobile, care sunt clasificate in acest fel, in functie de modul in care functioneaza si sunt dezvoltate. Cu siguranta ati observat ca unele aplicatii nu functioneaza daca nu exista o retea de internet disponibila, in timp ce altele, le puteti rula pe dispozitiv fara a fi nevoie ca internetul sa fie activ, ceea ce va permite sa va bucurati de ele in orice moment. Ei bine, practic asta e in cazul in care lucrurile merg.

Aplicatii native

Cu siguranta, la un moment dat, ati auzit termenul de Aplicatii Native, fara sa stiti macar despre ce este sau despre ce inseamna. O aplicatie nativa se caracterizeaza prin faptul ca a fost dezvoltata special pentru un limbaj de programare, ceea ce ne aduce la un punct important. Daca mai tarziu doriti ca aplicatia sa fie cross-platform, va trebui sa incepeti dezvoltarea aplicatiei pe diferitele platforme mobile actuale.

Prin urmare, o aplicatie nativa Android va fi doar pentru Android si daca doriti sa ruleze si pe iOS si Windows Phone, atunci va trebui sa dezvoltati versiunile respective.

Cu toate acestea, nu totul poate fi atat de rau. Aplicatiile native au avantajul ca nu au nevoie de o conexiune la internet pentru a fi utilizate, astfel incat mai mult sau mai putin puteti identifica deja care sunt aplicatii native si care nu sunt. In plus, de obicei, atunci cand vine vorba de o aplicatie nativa, descarcarea si instalarea in sine se fac direct din magazinul de aplicatii unde se face aplicatia.

Aplicatii web

Al doilea tip de aplicatii mobile care exista, sunt aplicatiile web, acest tip de aplicatii se caracterizeaza prin dezvoltarea in limbaje de programare ale web-ului, cum ar fi HTML, CSS sau Javascript. Aceasta caracteristica le diferentiaza de aplicatiile native, care sunt create in propriile limbi ale platformei. Prin urmare, fiind dezvoltate intr-un limbaj de programare Web, acest lucru le face compatibile cu oricare dintre platformele mobile actuale.

Cu toate acestea, multi considera ca aplicatiile web nu au ceea ce este necesar pentru a fi numite aplicatii mobile, in principal datorita faptului ca nu necesita o instalare ca atare. Prin urmare, nu le veti gasi niciodata in magazinele de aplicatii, deoarece nu au nici o legatura cu magazinele actuale de aplicatii.

Un exemplu de unde putem gasi o aplicatie web, este in versiunea receptiva a unor site-uri web.

Aplicatii web native

Daca credeai ca ai de toate, atunci ai uitat ca titlul spune „cele 3 tipuri de aplicatii” si, desigur, erau necesare aplicatii web native. Cu toate acestea, ce sunt aplicatiile Web native?. Aplicatiile web native nu sunt altceva decat combinatia dintre primele doua pe care tocmai le-am mentionat si explicat, obtinand intotdeauna cele mai bune rezultate din fiecare dintre aceste tipuri de aplicatii, de exemplu.