15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Care sunt avantajele si dezavantajele achizitionarii unui telefon reconditionat

Care sunt avantajele si dezavantajele achizitionarii unui telefon reconditionat?

ianuarie 4, 2023
139 Vizualizari
Este cumpararea unui telefon reconditionat bun sau rau? Ei bine, aici va spunem avantajele si dezavantajele unui produs reconditionat. Cumpararea unui smartphone pe piata poate fi o sarcina complicata, nu numai din cauza numarului de optiuni pe care le avem la dispozitie, ci si pentru ca vom gasi smartphone-uri reconditionate, cele care au fost reparate de producator...

Este cumpararea unui telefon reconditionat bun sau rau? Ei bine, aici va spunem avantajele si dezavantajele unui produs reconditionat.

Cumpararea unui smartphone pe piata poate fi o sarcina complicata, nu numai din cauza numarului de optiuni pe care le avem la dispozitie, ci si pentru ca vom gasi smartphone-uri reconditionate, cele care au fost reparate de producator sau care au unele daune, dar care sunt puse in vanzare la un pret mult mai mic- acest lucru pentru ca  si clientii sa ajunga sa le  cumpere. Apple iPhone 13 pro 128GB Graphite , 6GB este un telefon pe care il poti gasi la mana a doua la un pret decent.

Cu toate acestea, cumpararea unui smartphone reconditionat poate fi buna sau rea, adica exista avantaje si dezavantaje, deci este mai bine sa acordati intotdeauna atentie la ceea ce cumparati si  mai presus de toate, sa cunoastem conditiile si garantia produsului, altfel putem avea o experienta de cumparaturi nesatisfacatoare, deci nu este intotdeauna bine sa cumparam un produs reconditionat doar pentru ca are un pret mai mic.

Principalele avantaje si dezavantaje ale achizitionarii unui telefon reconditionat sunt urmatoarele:

Avantaje:

  • Cel mai mic pret.
  • Unele echipamente sunt justificate ca un produs nou.
  • Exista diferite niveluri de renovare.

Verificati garantia

Acesta este unul dintre principalii factori pe care ar trebui sa il verificati inainte de a cumpara un smartphone reconditionat, deoarece garantia depinde in intregime de producator, vanzator sau ambele.

Unele echipamente reconditionate nu includ garantie cu vanzatorul, dar cu producatorul, de exemplu, daca cumparati un smartphone reconditionat din piata libera , vanzatorul nu va ofera o garantie, dar este probabil ca va mentiona ca aveti o perioada de garantie direct cu producatorul- poate fi Samsung, Apple, Huawei sau marca telefonului pe care il cumparati.

Dar exista si cazuri in care nu exista nicio garantie nici cu producatorul, nici cu vanzatorul, asa ca, odata ce ati cumparat echipamentul, nu mai puteti solicita o reparatie pentru nicio problema din cauza defectelor de fabricatie.

Exista, de asemenea, produse reconditionate care au o garantie si nu numai asta, dar este egala cu cea a unui produs nou, adica la un an sau doi dupa cumparare, astfel incat sa puteti solicita reparatii pentru defectele de fabricatie fara nicio problema.

Care este nivelul de reconditionare?

Exista mai multe niveluri de reconditionare si fiecare vanzator trebuie sa specifice nivelul produselor sale, care sunt dupa cum urmeaza:

  • Nou reconditionat:De obicei, acestea sunt telefoanele care au suferit o problema in timpul depozitarii sau transportului, uneori cutiile lor sunt deteriorate, au fost returnate in primele doua saptamani de la vanzare  dar cu toate acestea, functionarea si starea lor fizica este practic ca cea a unui nou smartphone.
  • Reconditionat utilizat:In mod normal, aceste telefoane sunt cele returnate de clienti pentru a le schimba cu un model nou si mai recent si se intampla de obicei cu smartphone-urile Apple si Samsung. Dupa primirea lor, acestea sunt de obicei verificate, curatate si fixate de unele daune care urmeaza sa fie puse in vanzare ca si reconditionate  cu un pret mult mai mic decat un echipament nou .

Cele mai importante utilizari ale telefonului

In prezent, utilizarile unui telefon mobil pot fi comparate cu un computer. Telefonul mobil modern are toate facilitatile pe care le avea un computer. Utilizarea telefonului mobil duce la un computer care are dimensiuni mici, greutate redusa si poate functiona cu o putere minima.

Componenta sa este ieftina, desi telefonul mobil are capacitate si viteza limitate. Este la indemana pentru a apela, a vorbi, a face film video, a trimite e-mailuri, a trimite imagini etc.

utilizate pe scara larga de studenti de la toate nivelurile, medici, ingineri, oameni de serviciu, angajati si barbati si femei obisnuiti in activitatile lor de zi cu zi. Astazi afacerea este aproape imposibila fara un telefon mobil. Pornind de la industria aviatiei pana la sectorul serviciilor, telefoanele mobile joaca un rol important si vital.

la vorbirea Utilizarea unui telefon mobil nu se mai limiteaza la a vorbi singur. Este folosit pentru realizarea de videoclipuri, inregistrarea informatiilor si transmiterea acestora catre un telefon sau un computer, asa cum a fost facut de un computer.

Telefonul mobil poate fi conectat la un computer pentru a descarca informatii de pe acesta sau invers. Alte facilitati precum chatul online, conferinte, trimiterea de text, transferul de informatii MMS de pe un telefon mobil sunt compatibile cu un computer.

Utilizarile au avut, de asemenea, un rol principal si in domeniul medicinei. In zilele noastre, un protocol Bluetooth al telefonului mobil este utilizat pentru a dezvolta un sistem generic si in timp real de ajutor pentru telemedicina prin Internet, care utilizeaza frecventa radio foarte mare pentru a vindeca un pacient.

Acest tip de metoda de vindecare a unei boli a fost deja testata pe mai multi voluntari cu rezultate satisfacatoare. Aceste teste au fost efectuate prin inregistrarea continua a electrocardiogramelor (ECG) ale mai multor persoane. Cerinta sistemului de telemedicina prin telefon mobil este de 96% uptime, o data de 3,3 k biti/s, o rata de eroare de 8,5 × 10-3 pachete/s.