15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
5 avantaje ale unui turbo reconditionat

5 avantaje ale unui turbo reconditionat

mai 27, 2022
136 Vizualizari
Achizitionand o masina cu motor turbo, ai putut aprecia avantajele pe care le aduce acest sistem in ceea ce priveste puterea motorului si consumul de combustibil. Aceste avantaje rezulta din faptul ca turbina care este antrenata de gazele de evacuare actioneaza un mecanism care optimizeaza presiunea sub care amestecul de aer si combustibil este injectat…

Achizitionand o masina cu motor turbo, ai putut aprecia avantajele pe care le aduce acest sistem in ceea ce priveste puterea motorului si consumul de combustibil. Aceste avantaje rezulta din faptul ca turbina care este antrenata de gazele de evacuare actioneaza un mecanism care optimizeaza presiunea sub care amestecul de aer si combustibil este injectat in cilindri. Cu toate acestea, daca doresti ca turbocompresorul tau sa functioneze cat mai bine si sa nu se uzeze prematur, trebuie sa il intretii in mod regulat si, uneori, sa apelezi la serviciul de  reconditionari turbine Cluj.

Turbo-urile sunt o parte esentiala a motorului unei masini. Isi pot creste semnificativ puterea fara a creste semnificativ greutatea. Dar, ca toate piesele, se uzeaza. Care sunt beneficiile unui turbo reconditionat? Ce sa faci cand turbo-ul tau se uzeaza?

Ce inseamna reconditionarea unui turbo?

Reconditionarea unei turbine este un serviciu profesional realizat intr-un service specializat. Consta in inlocuirea tuturor componentelor defecte ale turbo-ului cu componente noi prin pasi specifici pentru echilibrarea dinamica. Prin urmare, reconditionarea turbo nu este echivalent cu o simpla reparatie; deci nu presupune repararea pieselor uzate.

Mai simplu spus, schimbarea turbo inseamna inlocuirea tuturor pieselor uzate si defecte din interiorul vechiului turbocompresor cu piese noi, singura exceptie fiind carcasa turbo care va fi identica. Acest proces implica si o garantie.

Care sunt avantajele unui turbo?

Dupa cum am spus mai sus, turbo este un element important al unui motor. Iata cinci beneficii ale turbo-urilor reconditionate:

  • Economic

Primul avantaj al turbo-urilor reconditionate este ca sunt foarte economice. In primul rand, sunt mult mai ieftine decat turbo-urile noi. Astfel, un turbo reconditionat poate costa cu pana la 50% mai putin decat un turbo nou. In plus, turbo-urile reconditionate consuma mai putin combustibil.

  • Ecologic

Alegand reconditionarea, faci un gest in favoarea mediului. Intr-adevar, prelucrarea si manipularea unei piese reconditionate raman foarte scazute in comparatie cu aceeasi piesa noua. Acesta din urma a trecut deja prin diferite faze precum extractia si transformarea materiilor prime, recuperarea metalelor si constructia pieselor. De asemenea, turbocompresoarele ard combustibilul cu mai mult oxigen; au tendinta de a-l arde mai complet si mai curat, producand mai putina poluare a aerului.

  • Functional

Este important de mentionat ca turbo-urile reconditionate ofera aceeasi calitate ca si turbo-urile noi. Singura diferenta este ca turbo-urile remanufacturate sunt de obicei demontate si curatate, iar toate piesele in miscare sunt inlocuite cu altele noi. Alte piese, cum ar fi carcasa compresorului, nu necesita o inlocuire majora, deoarece sunt in mare parte invulnerabile la uzura normala.

  • Disponibilitate mare

O gama larga de turbo este disponibila la reconditionari. De asemenea, poti comanda turbo-ul in sau pe site-uri de comert electronic specializate in domeniu.

  • Garantie

De obicei, durata de viata a unui nou turbo este de aproximativ 200.000 de kilometri. Turbo-urile reconditionate au o garantie care poate varia de la 12 la 24 de luni.

Cum se reconditioneaza turbo-ul?

Intre restaurare si curatare, nu exista semn egal. Procesul consta in general din trei etape majore:

  • Demontarea, curatarea si identificarea problemelor turbo;
  • Inlocuirea pieselor defecte, echilibrarea ansamblului central si efectuarea verificarilor prealabile;
  • Reasamblarea si verificarea functionarii vehiculului.