15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Traditia de a avea un brad de Craciun pentru sarbatorile de iarna

Traditia de a avea un brad de Craciun pentru sarbatorile de iarna

septembrie 9, 2022
149 Vizualizari
Se apropie din nou acea perioada a anului! Cu mirosul de scortisoara, ghimbir si nucsoara in aer, stii ca e aproape Craciunul. Craciunul este un festival cu propriile ritualuri, practici si traditii. Si, la fel ca in cazul majoritatii festivalurilor care au fost transmise generatie dupa generatie, exista multe versiuni diferite despre cum a aparut…

Se apropie din nou acea perioada a anului! Cu mirosul de scortisoara, ghimbir si nucsoara in aer, stii ca e aproape Craciunul. Craciunul este un festival cu propriile ritualuri, practici si traditii. Si, la fel ca in cazul majoritatii festivalurilor care au fost transmise generatie dupa generatie, exista multe versiuni diferite despre cum a aparut Craciunul – Pentru ca fiecare cultura are propria versiune a sezonului de sarbatori. Unii oameni ar putea crede ca traditia de a avea un brad de Craciun pentru sarbatorile de iarna este un ritual pur crestin, fara origini precrestine. Dar stiati ca brazii au fost de mult timp asociati cu venirea primaverii? Si stiati ca culturile antice, din Scandinavia pana in Mesopotamia, credeau ca zeii locuiau in copaci? Este adevarat! Exista multe ritualuri si traditii precrestine incorporate in practicile noastre actuale in aceasta perioada festiva a anului.

Traditia de a impodobi un pom de Craciun pentru sarbatorile de iarna

Se crede ca traditia decorarii unui pom de Craciun pentru sarbatorile de iarna a inceput in Germania secolului al XVI-lea. In aceasta perioada, copacii erau taiati si adusi in casele oamenilor ca simboluri ale pomului vesnic verde, considerat a fi un semn al vietii vesnice. De fapt, insusi cuvantul „vesnic verde” provine de la faptul ca acesti copaci sunt verzi pe tot parcursul anului. Arborele vesnic verde a fost un simbol foarte important in lumea antica si se credea ca este legat de multe mitologii si religii. Unele culturi credeau chiar ca zeii traiau in copaci si, deoarece copacul vesnic verde ramane verde tot anul, acesta era vazut ca un simbol al vietii vesnice pe care o poseda zeii.

De ce impodobim bradul de Craciun?

Cel mai frecvent motiv pentru care decoram bradul de Craciun este pentru a sarbatori sosirea Craciunului. Unii oameni folosesc bradul de Craciun pentru a expune ornamente care simbolizeaza amintiri speciale sau traditii de familie. Dar exista multe fapte fascinante despre pomul de Craciun pe care oamenii nu le cunosc. De exemplu, stiati ca bradul de Craciun era odata decorat cu mere? Intr-adevar! Cea mai veche referinta inregistrata despre oameni care impodobesc un pom de Craciun a fost in 1582, cand pastorul german Martin Luther a scris despre un pom de Craciun decorat cu mere, vin, covrigi si lumanari.

Asadar, de ce au inceput oamenii sa decoreze pomul de Craciun cu ornamente, beteala si alte ornamente? Ei bine, exista multe teorii diferite despre motivul exact pentru care pomii de Craciun erau decorati cu ornamente in antichitate. Cea mai raspandita teorie este ca oamenii au inceput sa decoreze pomii de Craciun cu ornamente ca o modalitate de a imita bradul, care este strans asociat cu Craciunul.

Bradul de Craciun este o traditie atemporala si multe familii il asteapta cu nerabdare in fiecare an. Daca doriti sa alegeti un brad de Craciun adevarat, tineti cont de sfaturile de mai sus atunci cand cumparati unul. Un brad adevarat este mai ecologic decat un brad artificial si ofera un parfum minunat in toata casa dvs. Cu toate acestea, daca aveti animale de companie sau copii mici, este posibil sa trebuiasca sa optati pentru un brad artificial. Optiunile de achizitie sunt variate, insa este indicat sa colaborati cu un importator Brazi de Craciun ce ofera mereu produse de calitate.