15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Sanatatea mintala si pasii pentru regasire

Sanatatea mintala si pasii pentru regasire

iunie 12, 2023
193 Vizualizari
Sanatatea este un concept complex care poate avea o multitudine de implicatii. In general, vorbim despre sanatate in raport cu starea de bine a propriului organism dar acest sens nu este unul exhaustiv. Sanatatea mintala, acceptarea sinelui dar si relatiile „sanatoase” pe care le asociem cu cei din jur fac parte din dinamica propriei vieti…

Sanatatea este un concept complex care poate avea o multitudine de implicatii. In general, vorbim despre sanatate in raport cu starea de bine a propriului organism dar acest sens nu este unul exhaustiv. Sanatatea mintala, acceptarea sinelui dar si relatiile „sanatoase” pe care le asociem cu cei din jur fac parte din dinamica propriei vieti si din zona de constientizare a propriului statut. Insa, in functie de trasaturile de personalitate, de vulnerabilitatea dintr-o anumita perioada, sentimentele si starea de bine pozitiva pot disparea. Din acest motiv, episoadele de depresie severa, anxietatea si tulburarile de comportament trebuie evaluate de catre un profesionist in psihiatrie Targu Mures pentru a putea stabili o medicamentatie corecta in vederea asumarii starii de bine viitoare.

In cadrul acestui articol discutam despre importanta controlului psihiatric si a principalelor motivatii de constientizare a importantei acestuia. Medicamentatia urmata, diagnosticul dar si evaluarea sunt etape primordiale ale interactiuni cu medicul psihiatru.

Tratarea problemelor psihice

Anumite activitati stresante, comportamentele proprii sau ale persoanelor din jur, pierderea stimei de sine sau depresia acuta generata de o  durere profunda sunt principalele tipuri de actiuni care pot vulnerabiliza la extrem o persoana. Medicii psihiatri sunt specializati in tratarea bolilor din natura psihica, a complexitatii trairilor si implicit, sunt acreditati sa ofere o medicamentatie precisa pacientilor cu care interactioneaza. Acesti specialisti pot cere analize suplimentare pentru persoana in cauza pentru a valida o anumita schema de tratament. Este foarte important ca medicul psihiatru sa evalueze constant starea pacientului pentru a vedea daca medicamentatia este una potrivita si eventual, pentru a putea identifica reactii adverse.

Sedintele de control pe care un pacient le are cu medicul sau psihiatru au un rol atat terapeutic cat si de consult. In functie de alte boli asociate organismului, medicul psihiatru va putea stabili un diagnostic precis dar si tratament care sa nu interfereze cu alte simptomatologii. In general, oamenii apeleaza la medici psihiatrici in cazul urmatoarelor tulburari: anxietate, schizofrenie, comportamente daunatoare, demente si dependente. Pacientii care apeleaza la un medic psihiatru in vederea tratarii bolilor psihice sunt deseori felicitati pentru constientizarea propriei probleme. A urma un tratament cu rigurozitate si asteptam rezultatele acestuia sunt etape pe care pacientul trebuie sa le urmeze pentru a reveni la o stare buna de sanatate.

Un consult de psihiatrie – cat de important este

Dinamica societatilor metamorfozeaza modul in care oamenii se percep pe sine si pe cei din jurul lor. Din acest motiv, un nivel ridicate de stres dar si aparitia unor dependente pe fundal obsesiv pot conduce la adevarate traume care trebuie tratate cu ajutor de specialitate. In momentul in care oamenii din jurul tau remarca anumite schimbari de comportament iar la acesta se adauga si o apatie acuta, dificultati de concentrare sau chiar insomnie, trebuie sa te gandesti serios la consunlt psihiatric.

In timpul acestui prim consult realizat, pacientul ofera specialistului informatii vitale despre tratamentele pe care le urmeaza, despre starea generala de spirit si relatiile cu cei din jur, anumite simptome preponderente sau manifestari. Tulburarile identificate de catre medicul specialist sunt notate cu atentie sporita pentru a putea identifica o medicamentatie specifica pentru pacient.