15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Maranta Leuconeura – o planta usor de ingrijit

Maranta Leuconeura – o planta usor de ingrijit

aprilie 14, 2022
161 Vizualizari
Maranta leuconeura var. kerchoveana si-a primit porecla de „Piciorul iepurelui” sau „Urmele iepurelui” datorita modelului frunzelor sale. Aflati tot ce trebuie sa stiti despre aceasta planta usor de ingrijit. Aceasta planta de apartament are frunzis spectaculos – frunze rotunjite, gri-verde deschis, cu pete de verde inchis pe fiecare parte a venei centrale – asemanatoare cu laba unui iepure....

Maranta leuconeura var. kerchoveana si-a primit porecla de „Piciorul iepurelui” sau „Urmele iepurelui” datorita modelului frunzelor sale. Aflati tot ce trebuie sa stiti despre aceasta planta usor de ingrijit.

Aceasta planta de apartament are frunzis spectaculos – frunze rotunjite, gri-verde deschis, cu pete de verde inchis pe fiecare parte a venei centrale – asemanatoare cu laba unui iepure. Vena sa centrala alba este locul in care este atribuit numele leuconeura. O culoare uniforma argintie-verde poate fi vazuta pe partea inferioara a frunzei.

Piciorul iepurelui poate deveni destul de stufos datorita cresterii sale orizontale generale. Plantele Maranta sunt denumite si plante de rugaciune datorita miscarii frunzelor lor.

In timpul zilei, frunzele sunt plate si se inchid treptat in sus noaptea. Acest comportament se numeste nyctinasty – un comportament declansat de schimbari in lumina soarelui sau ritm cu soarele.

Aceasta planta are o porecla ciudata, dar nu o lasa sa te pacaleasca. Daca iti doresti o planta eleganta, profunda, cu frunzis verde stralucitor si un comportament unic, dar foarte adaptabil, acesta este pentru tine.

Veti gestiona cu usurinta Maranta leuconeura, indiferent daca sunteti incepator sau deja expert in ingrijirea plantelor. Poate creste ca un nebun.

Cauti planta de apartament? Arunca o privire aici: Maranta Leuconeura, planta de rugaciune, Kerchoveana, 35 cm!

Rezumat rapid- ce cunoastem despre planta Maranta

Numele plantei: Maranta leuconora var Kerchoveana, Rabbit’s Foot, Rabbit’s Tracks

Specii si soiuri comune: Kerchoveana Minima, Kerchoveana „Variegata” sau Beauty Kim

Originar din: padurea tropicala braziliana.

Iluminat: Prefera lumina indirecta puternica, dar va tolera un pic de umbra. A se pastra departe de lumina directa a soarelui.

Grija: Bland. Pastrati solul umed folosind apa moale, calduta. Poate fi sensibil la apa tare, de la robinet. Apa in functie de iluminat (mai des in lumina puternica, mai putin in lumina mai mica). Mai bine in umiditate mai mare, dar umiditatea normala a camerei este bine. Prospera la 65 ° F – 90 ° F (18 ° C – 30 ° C).

Probleme frecvente: Decolorare galbena sau maro in frunze, putrezirea tulpinii, varfuri uscate

Toxicitate: In general, considerate non-toxice atat pentru oameni si animale de companie, dar de preferinta la indemana copiilor si a animalelor de companie.

Cum sa ai grija de Marantha leuconeura var. kerchoveana

Marantha Leuconeura ingrijire

Maranta, ca si alte plante de rugaciune, are frunzis frumos. Daca asemanarea piciorului iepurelui nu este suficienta pentru dvs., ar trebui sa vedeti frunzele sale in cascada in timpul zilei.

Pentru cineva cu un fundal mai stiintific, aceasta planta tropicala are frunze alternante eliptice. Frunzele sunt impodobite cu verde inchis la patch-uri aproape negre in patrate de-a lungul midrib de frunze ovale ale acestei plante.

Infloritoare Maranta leuconeura var kerchovenea in padurile tropicale brazilian poate creste sase-inch-frunze lungi si sa produca flori mici albe. Cu toate acestea, aceasta planta de rugaciune verde nu este adesea cultivata in aer liber, deoarece poate fi sensibila la temperaturi mai scazute.

In unele cazuri, florile albe cu pete purpurii pot fi vazute inflorind primavara.