15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
De unde stii daca un termostat este defect

De unde stii daca un termostat este defect?

aprilie 28, 2022
1524 Vizualizari
Este imposibil sa te bucuri de un interior confortabil fara un incalzitor perfect functional. Pentru a te asigura ca interiorul sau este incalzit ideal, ai incredere intr-un termostat Salus Controls Romania, asa ca este mai bine sa nu dai gres! Pentru a putea apela cat mai repede la un profesionist, afla daca un termostat este...

Este imposibil sa te bucuri de un interior confortabil fara un incalzitor perfect functional. Pentru a te asigura ca interiorul sau este incalzit ideal, ai incredere intr-un termostat Salus Controls Romania, asa ca este mai bine sa nu dai gres! Pentru a putea apela cat mai repede la un profesionist, afla daca un termostat este defect.

Care este rolul termostatului?

Termostatul este un fel de control pentru un sistem de incalzire. Poate fi asociat cu un cazan (apa sau ulei) precum o pompa de caldura, o soba pe lemne sau un incalzitor pe gaz.

Acesta colecteaza temperatura camerelor si iti permite sa reglezi incalzirea astfel incat sa fii mereu instalat confortabil in casa ta. Dupa analizarea informatiilor culese, acesta isi trimite comenzile catre centrala, pe care o porneste si o opreste.

Tot ce trebuie sa faci este sa inregistrezi temperatura pe care vrei sa o ai in fiecare camera si sa lasi termostatul sa-si faca treaba. Exista multe modele de termostate, dar facem in principal diferenta intre modelele clasice si cele programabile.

Termostat defect: ai grija la frig

O modalitate de a spune daca un termostat este defect este sa simti. Daca este frig in casa ta, poate fi din cauza unei defectiuni a termostatului. Acest lucru poate insemna mai multe lucruri:

 • Nu mai detecteaza eficient temperatura mediului ambiant;
 • Nu mai comunica cu centrala termica;
 • Programarea ta a fost stearsa.

Inainte de a contacta un specialist care poate afla rapid daca un termostat este defect, nu uita sa verifici urmatoarele elemente:

 • Caloriferul tau este pornit;
 • Centrala ta a ramas fara combustibil (lemne sau ulei);
 • Furnizarea cu gaz este operationala;
 • Presiunea cazanului tau este intre 1 si 1,5.

Daca ai un termostat care functioneaza cu baterie, il poti schimba si inainte de a reporni sistemul de incalzire. Daca observi ca temperatura ambientala este mai mica decat doresti, dar ca incalzirea nu porneste, contacteaza specialistii pentru a-ti recomanda un profesionist.

Rezervorul de apa calda este, de asemenea, prevazut cu un termostat. Este conectat la o sonda care monitorizeaza constant temperatura apei. Pentru o priza la o temperatura optima in bucatarie si in baie, termostatul de apa calda trebuie setat la o temperatura intre 55 si 60°C.

Centrala ta nu se opreste

Un alt simptom al unui termostat defect este un cazan care functioneaza constant. Termostatul este acolo pentru a optimiza functionarea incalzirii centrale si a limita consumul acesteia. Prin urmare, atunci cand este deteriorat, comanda de oprire a cazanului poate fi imposibila. Cazanul functioneaza apoi continuu.

Incalzirea centralei porneste si se opreste constant

Pentru a afla daca un termostat este defect, trebuie sa fii atent la comportamentul incalzirii centrale. Daca observi ca centrala ta continua sa treaca de la pornit la oprit, este posibil sa fie din cauza unui termostat defect.

Intr-adevar, exista termostate wireless care functioneaza folosind unde radio sau Wi-Fi. Cand comunicarea lor cu centrala este slaba, pot trimite comenzi contradictorii: incalzirea porneste si apoi se opreste constant. Inainte de a contacta expertul, inceraca sa muti termostatul mai aproape de centrala termica pentru a vedea daca situatia se imbunatateste.

Comentarii 9
 • februarie 8, 2023 la 1:07 pm
  Florin

  Salut!am problema cu centrala imergas porneste continu,am setat o temperatura la termostat dar nu tine cont de temperatura pe care am setato.ce pot sa fac în situația asta? Mulțumesc

  • februarie 20, 2023 la 12:19 pm

   Din pacate nu va putem da un raspuns profesionist la intrebarea dumneavoastra. Va trebui sa contactati o firma autorizata care sa va faca o sugestie de rezolvare a inconvenientului dumneavoastra.

 • octombrie 11, 2023 la 9:40 am
  vinghiac miahai

  Buna ziua, am o centrala pe lemne Arca si acasta functioneaza continuu fara a tine cont de termostatul ambient. am verificat cu alt termostat si aface la fel.

  • octombrie 24, 2023 la 10:49 am

   Din pacate nu va putem da un raspuns profesionist la intrebarea dumneavoastra. Va trebui sa contactati o firma autorizata care sa va faca o sugestie de rezolvare a inconvenientului dumneavoastra.

 • octombrie 18, 2023 la 5:55 am

  Buna ziua,am un termostat care are setat o temperatura de 23 noaptea și se ridică la 25 grade,ce poate avea???

  Mulțumesc anticipat!

  • octombrie 24, 2023 la 10:49 am

   Din pacate nu va putem da un raspuns profesionist la intrebarea dumneavoastra. Va trebui sa contactati o firma autorizata care sa va faca o sugestie de rezolvare a inconvenientului dumneavoastra.

 • noiembrie 3, 2023 la 3:19 pm
  Vasile corneliu

  Mulțumesc pentru inf.
  Am imergas 28kv functionează dar caloriferele desi sunt aerisite sunt reci. Am schi.bat pompa de recirculare si degeaba. Returul rece.

 • noiembrie 14, 2023 la 11:19 pm
  Burcea George

  Buna ziua ! Pur și simplu nu pot seta temperatura termostatului mai mare de 23,5 grade..care ar putea fi problema ?

 • noiembrie 19, 2023 la 6:59 pm
  Urucu Nicolae

  Bună ziua, am înlocuit bateriile și nu mai mă potconecta la wifi. Mulțumesc!