15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Jocuri de fotbal care merita sa provoace FIFA 22 vs eFootball 2022

Jocuri de fotbal care merita sa provoace FIFA 22 vs eFootball 2022

februarie 15, 2022
137 Vizualizari
iOS sau Android? Beatles sau Rolling Stones? Federer sau Nadal? Carbonara cu untura sau bacon? Um, nu mai conteaza ultima intrebare, ne-am lasat purtati de val. Lumea este plina de dualisme celebre. Rivalitati legendare, uneori confirmate de cei direct implicati, alteori doar umflate de nucleul dur al fanilor. Dar terenul care pare a fi abonat…

iOS sau Android? Beatles sau Rolling Stones? Federer sau Nadal? Carbonara cu untura sau bacon? Um, nu mai conteaza ultima intrebare, ne-am lasat purtati de val. Lumea este plina de dualisme celebre.

Rivalitati legendare, uneori confirmate de cei direct implicati, alteori doar umflate de nucleul dur al fanilor. Dar terenul care pare a fi abonat la antagonismele dintre parohii este cu siguranta cel verde al fotbalului. „FIFA 22 sau PES 2022?”, sau mai degraba „eFootball 2022”, este, prin urmare, transpunerea fireasca in jocul video a unor indoieli mitologice precum „Pele sau Maradona?” si „Messi sau Cristiano Ronaldo?”.

Ronaldo V-Fotbal

Anul 2000 a inceput: Russell Crowe l-a jucat pe General Maximus, Lùnapop a castigat Festivalbar si Infogrames a lansat Ronaldo V-Football pentru Playstation si Game Boy Color. Phenomul se afla in culmea gloriei, asa ca firma transalpina de software decide sa achizitioneze drepturile de exploatare pentru 3 ani. Ce e ciudat in asta?

Nimic, cu exceptia faptului ca, prin aceasta miscare, Infogrames isi impiedica concurentii sa foloseasca numele „Ronaldo”. Nicio problema pentru PES, care la acea vreme era inca ISS Pro si nu avea o licenta oficiala, dar pentru FIFA a fost un adevarat esec. Din 1999 pana in 2001, EA a fost nevoita sa faca acrobatii, ajungand sa-l numeasca pe Ronaldo „A. Calcio”, iar apoi sa opteze pentru denumirea de baza „No. 9”.

This Is Football

Cei care au incercat sa le marcheze pe EA si Konami, cel putin pentru cativa ani, a fost Sony cu This Is Football. Aceasta serie cu un titlu la fel de umil ca un Barney Stinson a aterizat pe Playstation la sfarsitul mileniului trecut si pretindea ca invata modul corect de a juca fotbal pe console.

Virtual Striker

Daca te surprinzi uneori uitandu-te la o masina construita la comanda si gandindu-te „Daca nu as fi aruncat banii pe prostii, ar fi fost a mea pana acum”, sunt sanse ca banii sa fi fost storsi de la tine in tinerete de Virtual Striker.

In timp ce intreaga lume se uita la penalty-ul executat de Roberto Baggio peste transversala in Pasadena, in 1994, SEGA lansa un titlu de fotbal cu o grafica de un nivel de detaliu nemaiintalnit pana atunci.

O vocatie distincta de arcade si trei butoane pentru a face totul: paseaza mingea care arata ca o minge medicinala; doboara adversarii care incearca sa le scurteze cariera; si trage, strapungand portarii care aratau ca niste tipi pusi in poarta cand se intampla sa treaca pe acolo.

Lasand la o parte defectele, jocul Virtual Striker a fost al naibii de distractiv si a existat o anumita satisfactie atunci cand ai reusit sa obtii tronul de cel mai bun gol al zilei cu o castana de la mijlocul terenului.

Sensible Soccer

OK, probabil ca ati ghicit pana acum ca autorul acestui videoclip este un boomer cu toate simptomele batranetii la locul lor. Dar poate ca ultimul lucru la care te-ai astepta de la un bunic este un dribling neglijent. Da, pentru ca din cele cinci titluri de pe aceasta lista, Sensible Soccer este singurul care a reusit cumva sa se invie, intr-o demonstratie tenace de atasament aproape incapatanat fata de viata.

In cazul in care ai nevoie de inlocuirea displayului, recomandam inlocuire display iPhone X.