15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Istoria markerului pe scurt

Istoria markerului pe scurt

ianuarie 28, 2022
217 Vizualizari
Markerul este un instrument de scris cu un rezervor de cerneala colorat care este furnizat prin actiune capilara unui varf compus din pasla. Un astfel de obiect este de obicei realizat dintr-un material absorbant umezit cu cerneala. Capacul este una dintre partile esentiale ale unui marker, deoarece impiedica uscarea cernelii lasand markerul inutil. Cerneala contine de obicei...

Markerul este un instrument de scris cu un rezervor de cerneala colorat care este furnizat prin actiune capilara unui varf compus din pasla.

Un astfel de obiect este de obicei realizat dintr-un material absorbant umezit cu cerneala. Capacul este una dintre partile esentiale ale unui marker, deoarece impiedica uscarea cernelii lasand markerul inutil.

Cerneala contine de obicei un solvent care il impiedica sa se usuce. La inceput toluenul sau xilenul a fost utilizat pentru aceasta functie, dar ambele substante sunt toxice. In 1990 acesti solventi au fost inlocuiti cu alcool.

Cumpara un set de markere Stabilo Boss original  si bucura-te de cele mai importante avantaje ale acestora.

Cine a inventat markerul?

In 1910, Lee Newman a conceput primul marker de varf. Acesta consta in principal dintr-un tub umplut cu cerneala care a dus la un varf de pasla.

Evolutia markerului

Abia in 1926 lucrurile nu au inceput sa evolueze odata cu brevetul lui Benjamin Paskach si cu „pensula de fontain”. Avea un maner cu varf de burete, ceea ce il facea mai placut de utilizat si era umplut cu diferite culori de cerneala. Desi punctul lor forte a fost varietatea de culori potentiale pentru utilizator, acesti markeri nu au fost viabili din punct de vedere comercial.

In martie 1944, Walter J. De Groft a depus un brevet care descrie „un marker echipat cu o piesa asemanatoare manerului care a format un recipient lichid si un varf al unui element permeabil pentru aplicarea lichidului utilizat pentru marcare”. Dar abia in 1953 Sidney Rosenthal a creat si inventat primul model comercial numit „Markerul Magic”. Acest marker avea un maner de sticla cu un fitil de pasla si avea marele avantaj de a scrie pe orice suprafata (de unde si numele sau).

Cu toate acestea, abia in 1962 Yukio Horie de la Tokyo Stationery Company a inventat markerul modern asa cum il stim astazi. Un substitut demn pentru peria traditionala pentru caligrafia japoneza.

Primele iluminatoare si markere cu varf fin au aparut in anii 1970. Producatorii crayola, Binney & Smith, au preluat marca „Magic Marker” in 1989 si au inceput sa vanda markeri permanenti si iluminatoare fluorescente imbunatatite. In 1996 au inceput sa vanda markerul magic II si markerele nepermanente pentru picta pe table albe si sticla.

Tipuri de markere

Exista o mare varietate de markere pe care putem incerca sa-i clasificam in functie de utilizarea lor si in anumite tipuri prin eliminarea lor:

Durabil

Ele sunt, de asemenea, cunoscut sub numele de markeri permanenti, desi unele sunt doar rezistente la apa. Ele pot scrie pe o varietate de suprafete, cum ar fi sticla, plastic, lemn, metal si piatra. Cerneala sa are o mare rezistenta si este frecvent ca eliminarea urmelor sale sa fie imposibila prin frecarea sau utilizarea apei.

Nepermanent

Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de markeri de ardezie si au ca si caracteristica faptul ca se usuca rapid fara a adera la suprafata cu forta. Sunt de regula folosite de copii, pentru ca se curata foarte usor si nu lasa urme pe suprafetele pe care s-a aplicat.