15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!

Injectarea cu toxină botulină: tot ce trebuie să știi

iulie 3, 2023
151 Vizualizari
Toxina botulinică este o substanță derivată dintr-o bacterie numită „Clostridium botulinum”. Cunoscută în principal pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire, toxina botulină este indicată în multe alte domenii. Riduri faciale, linii de expresie, medicina estetică și chirurgie plastică După publicarea Carrhuters din 1992, injecțiile cu toxină botulină despre care poți afla mai multe pe https://ralucaharnagea.ro/injectari-toxina-botulinica/ au început...

Toxina botulinică este o substanță derivată dintr-o bacterie numită „Clostridium botulinum”. Cunoscută în principal pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire, toxina botulină este indicată în multe alte domenii.

Riduri faciale, linii de expresie, medicina estetică și chirurgie plastică

După publicarea Carrhuters din 1992, injecțiile cu toxină botulină despre care poți afla mai multe pe https://ralucaharnagea.ro/injectari-toxina-botulinica/ au început să fie folosite în chirurgia estetică pentru a trata ridurile cauzate de hiperkinezia musculară. Aproape toate ridurile faciale pot fi diminuate prin injectarea toxinei botulinice cu condiția desigur ca reducerea mimetismului creată de injectare să nu fie deranjantă. Cele mai multe locuri injectate sunt periorbitale (currugator, procerus, frontalis, orbicularis) și periorale (platysma, depresor anguli oris, levator labii superioris). Prețurile și tarifele vor fi stabilite în funcție de zonele injectate și cantitatea de toxină botulinică necesară.

Cum se efectuează o injecție cu toxină botulină?

Oricare ar fi indicația acesteia, injectarea toxinei botulinice trebuie efectuată de un medic. Injectarea cu botox se poate face în diferite zone ale corpului și ale feței: picioare, maxilare, vezică urinară, axile etc.

Ca parte a unui tratament de medicină estetică anti-îmbătrânire, toxina botulină poate fi utilizată pentru a corecta diferite zone ale feței. Acestea pot fi riduri orizontale pe frunte, linii de încruntare sau riduri fine verticale care pot puncta pielea în jurul buzelor.

Injectarea toxinei botulinice se face în cabinet folosind ace foarte fine. Sesiunea durează în medie nu mai mult de 30 de minute. Efectul produsului este observabil din a 3-a zi după injecții.

Există puține contraindicații pentru injectarea toxinei botulinice (sarcina, alăptarea, scleroza laterală amiotrofică și tratamentul cu aminozide) și riscul de complicații este scăzut. Luarea anumitor medicamente precum și o alergie cunoscută la produs la pacient poate reprezenta și o frână la injectarea cu toxină botulinică.

Injecția cu toxină botulinică poate fi efectuată singură sau poate face parte din tehnicile utilizate pentru a oferi un răspuns personalizat unui pacient. În cazul unui tratament anti-îmbătrânire, toxina botulinică poate completa realizarea unui mini lifting facial, un lifting al buzelor superioare, injectii cu acid hialuronic, lipofilling sau chiar o mărire a buzelor.

Care este diferența dintre injectarea cu toxină botulină și injecția cu acid hialuronic?

Din punct de vedere al medicinei estetice, toxina botulinică și acidul hialuronic sunt două produse complementare care nu oferă aceleași efecte. Prin urmare, contează foarte mult ce îți dorești sau ce consideri că ai nevoie. Fiecare produs are o indicație diferită. Injectarea cu acid hialuronic este folosită pentru a umple golurile și a restabili volumul. Injectarea cu toxina botulinică poate fi efectuata pe orice tip de piele. Ajută la estomparea liniilor de expresie care apar atunci când contractați mușchii feței.

Cât costă o injecție cu Botox?

Prețul unei injecții cu toxină botulină în București diferă și poți găsi pe link-ul de mai sus detliile necesare. Pentru a garanta un rezultat satisfăcător, este esențial să încredințezi realizarea acesteia unui chirurg specializat în acest tip de tratament. Acesta are toată experiența și toate calificările necesare pentru a manipula acest tip de produs.