15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Decorarea pereților cu tablouri – ce să alegi pentru casa ta?

Decorarea pereților cu tablouri – ce să alegi pentru casa ta?

februarie 21, 2022
188 Vizualizari
Amenajarea interioară a locuinței tale constituie un aspect extrem de important în realizarea unei case confortabile, primitoare și care îți oferă liniște și siguranță. Pentru a face dintr-o casă acasă trebuie să te implici și să lași amprenta ta personală, astfel încât spațiul în care îți petreci momentele de relaxare să fie potrivit gusturilor tale.…

Amenajarea interioară a locuinței tale constituie un aspect extrem de important în realizarea unei case confortabile, primitoare și care îți oferă liniște și siguranță. Pentru a face dintr-o casă acasă trebuie să te implici și să lași amprenta ta personală, astfel încât spațiul în care îți petreci momentele de relaxare să fie potrivit gusturilor tale.

Orice stil ai alege pentru a-ți amenaja locuința, fie că mergi pe stilul clasic sau pe un stil contemporan, minimalist, are anumite caracteristici de care trebuie să ții cont. În ambele stiluri se folosesc decorațiunile, mai ales cele pentru pereți cum ar fi tablourile, oglinzile sau tapetul.

Ce fel de decorațiuni alegem în stilul minimalist?

Stilul minimalist se face remarcat prin simplitate și prin culori neutre. Însă asta nu înseamnă că excludem cu totul accesoriile și obiectele decorative. Tablourile in stilul minimalist sunt fie simple, culori neutre și cu anumite siluete  sau obiecte, fie o explozie abstractă de culori.

Ambele variante se potrivesc la fel de bine. Folosește-te de o surubelnita electrica cu acumulator Troy T13136 pentru a prinde niște șuruburi în perete și fixează tabloul pe acestea. Poți alege în loc de un tablou mai mare o combinație de 2-3-5 tablouri mai mici, care împreună spun o poveste. Se potrivesc și oglinzile pentru decorarea pereților, de obicei fără ramă, acestea vor da senzația de spațiu mărit.

Iar dacă îți place să ai la vedere toate amintirile plăcute, îți poți face niște colaje din fotografii cu tine și cei dragi, din momentele voastre prețioase. Orice variantă ai alege, asigură-te însă că nu vei încărca spațiul foarte mult. Dacă alegi să îți decorezi pereții cu tapet, atunci aceste tablouri nu își mai au locul.

Plantele de interior se regăsesc prea puțin în acest stil, eventual unele mici, discrete. Textilele se folosesc foarte puțin, uneori doar niște perdele subțiri, simple, sau niște draperii într-o culoare uni. Nu își au loc pernele decorative sau cuverturile.

Ideea acestui stil este aceea de spațiu liber, ușor de întreținut și de curățat, aerisit și scăldat în lumină naturală. Mobilierul este unul simplu, chiar multifuncțional, pentru a exclude aglomerarea de piese inutile.

Ce fel de decorațiuni alegem în stilul clasic?

Stilul clasic se face remarcat prin decorațiuni. Fie că vorbim despre perne, obiecte de decor cum ar fi statuete sau bibelouri, sau textile decorative cum ar fi fețe de masă, perdele și draperii cu modele încărcate. Tablourile sunt de obicei foarte detaliate, peisaje sau scenete, și au rame care ies bine în evidență, uneori chiar în nuanțe de argintiu sau auriu.

Te poți folosi de surubelnita electrica cu acumulator pentru a prinde acest tablouri pe perete. La fel ca și tablourile, oglinzile sunt înrămate, de asemenea, cu rame mari, evidente. Se poartă mai degrabă portretele pictate, în detrimentul fotografiilor.

Chiar dacă peretele este decorat cu tapet, încă se merge și pe adăugarea unui tablou, de aceea spunem că acest stil este unul destul de încărcat și aglomerat. De asemenea, plantele de interior în ghivece ceramice, de multe ori colorate sau în nuanțe de auriu sau argintiu, sunt parte din acest stil și se regăsesc în diferite mărimi.

Mobilierul este de obicei realizat din lemn masiv, uneori cu sculpturi sau detalii prețioase, și se preferă aglomerarea de piese de mobilier, unele utile, altele doar decorative.

Comentarii 1
  • mai 2, 2022 la 8:53 pm
    Marius

    Soția preferă tablourile cu diferite peisaje de vară, iar eu prefer tablourile cu mesaje motivaționale. În camera celui mic am pus un tablou cât mai colorat, tot legat de natură. Sunt cea mai bună formă prin care putem schimba modul în care arată locuința noastră!