15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Ai si tu nevoie de o motocoasa noua Te ajutam noi ssa alegi!

Ai si tu nevoie de o motocoasa noua? Te ajutam noi sa alegi!

martie 18, 2022
111 Vizualizari
Motocoasa este un echipament esential pentru orice proprietar de gradina. Este deosebit de potrivita pentru peluzele mici de pana la 600 m² si este la fel de eficienta ca o masina de tuns iarba pe benzina. Cu un nivel de zgomot redus si cerinte reduse de intretinere, este instrumentul ideal pentru a va mentine gradina...

Motocoasa este un echipament esential pentru orice proprietar de gradina. Este deosebit de potrivita pentru peluzele mici de pana la 600 m² si este la fel de eficienta ca o masina de tuns iarba pe benzina.

Cu un nivel de zgomot redus si cerinte reduse de intretinere, este instrumentul ideal pentru a va mentine gradina in stare perfecta. Exista mai multe modele de motocoase, ale caror alegere depinde in principal de nevoile terenului si de criterii precum latimea si inaltimea de taiere si autonomia.

Ce tip de motocoasa ar trebui sa aleg?

Gama de motocoase este impartita in mai multe categorii de produse, de la motocositoarea electrica cu fir pana la motocositoarea robotizata autonoma.

  • Motocositoarea cu fir:

Motocositoarea cu fir este conectata la o priza de curent prin intermediul unui cablu electric. Prin urmare, este necesar sa aveti grija sa nu treceti cu masina peste el atunci cand masina de tuns iarba este in functiune si sa asigurati un cablu prelungitor suficient de mare pentru a tunde intreaga suprafata a gradinii.

Acestea sunt foarte usor de manevrat, deoarece sunt usoare, necesita putina intretinere si nu emit gaze poluante in atmosfera. De asemenea, acestea sunt mai putin zgomotoase decat cositoarele termice.

Suprafata de cosit recomandata pentru acest tip de model este de aproximativ 600 m², dar unele modele pot tunde suprafete de pana la 1200 m^2^.

  • Motocositoarea fara fir functioneaza cu baterii.

Acesta ofera o mare libertate de actiune, deoarece va permite sa va deplasati fara a fi constransi de o conexiune electrica.

Puternica si silentioasa, este practica si placut de utilizat. Limitarile si autonomia sa sunt legate in principal de baterie.

Ce tip de motocoasa e cea mai potrivita?

Majoritatea motocositoarelor electrice cu fir sau fara fir trebuie impinse pentru a le face sa inainteze. Exista, de asemenea, modele de masini de tuns iarba electrice care se deplaseaza inainte in mod mecanic, ceea ce le face mai usor si mai confortabil de utilizat.

Ce alte criterii ar trebui sa urmaresc atunci cand aleg o masina de tuns iarba electrica?

Dupa ce ati decis tipul de masina de tuns iarba si puterea de iesire pentru scopul dumneavoastra, ar trebui sa verificati parametrii suplimentari pentru confortul de utilizare si durabilitatea masinii.

Latimea de taiere a unei masini electrice de tuns iarba:

Latimea de taiere este dimensiunea lamei de sub platforma masinii de tuns iarba. In functie de marimea gradinii, aceasta determina performanta de cosire. Cu cat dimensiunea lamei este mai mare, cu atat mai mult se taie mai mult intr-o singura trecere si, prin urmare, sunt necesare mai putine treceri.

  • Pentru o suprafata cuprinsa intre 200 si 600 m², este potrivita o lama de 30-40 cm.
  • Pentru o gradina de 600 pana la 1000 m², o lama de 40-45 cm este ideala.
  • Pentru o suprafata mai mare de 1.000 m², trebuie aleasa o lama lata de peste 45 cm.

La toate modelele, inaltimea rotilor poate fi reglata pentru a face taieri mai scurte sau mai lungi, de la 2 la 8 cm inaltime, in functie de produs. Ca model sugerat, noi avem motocoasa Progarden BT-SM1003.