15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
De ce tot mai multi oameni iubesc oceanele?

De ce tot mai multi oameni iubesc oceanele?

mai 5, 2023
221 Vizualizari
Astazi, inca apelam la apa pentru un sentiment de calm si claritate. Ne petrecem vacantele pe plaja, ne antrenam si ne bucuram de sporturi acvatice precum surfing, scuba diving, navigatie si inot; ne improspatam cu dusuri lungi si bai linistitoare si adesea ne construim vietile si casele in jurul apei. Afinitatea noastra pentru apa se…

Astazi, inca apelam la apa pentru un sentiment de calm si claritate. Ne petrecem vacantele pe plaja, ne antrenam si ne bucuram de sporturi acvatice precum surfing, scuba diving, navigatie si inot; ne improspatam cu dusuri lungi si bai linistitoare si adesea ne construim vietile si casele in jurul apei.

Afinitatea noastra pentru apa se reflecta chiar si in atractia aproape universala pentru culoarea albastra. Suntem atrasi in mod natural de nuantele acvatice si oamenii asociaza aceasta culoare cu calitati precum calmul, deschiderea, profunzimea si intelepciunea.

„Incepem sa invatam ca creierul nostru este configurat pentru a reactiona pozitiv la apa si ca a fi aproape de ea ne poate calma si ne poate conecta, creste inovatia si intelegerea si chiar vindeca ceea ce este bolnav. „Avem o „minte albastra” – si este perfect croita pentru a ne face fericiti in tot felul de moduri, care merg dincolo de relaxarea in surf, ascultarea murmurului unui parau sau plutirea linistita intr-o piscina.” Uneori pentru a naviga este suficient permisul de Navigație Clasa A pentru ca totul sa fie perfect legal.

A fi in preajma apei ofera creierului si simturilor noastre o odihna de suprastimulare.

Sunetul din jurul nostru, din perspectiva auditiva, este simplificat. Nu este liniste, dar sunetul apei este mult mai simplu decat sunetul vocilor sau sunetul muzicii sau sunetul unui oras. Si intrarea vizuala este simplificata. Cand stai la marginea apei si privesti la orizont, este simplificat vizual in raport cu camera in care stai chiar acum sau cu un oras prin care te plimbi, unde aduci milioane de informatii. fiecare secunda.”

„Cand suntem aproape, pe, in sau sub apa, avem o pauza cognitiva pentru ca pur si simplu vin mai putine informatii. Creierul nostru nu se inchide – continua sa functioneze, dar intr-un mod diferit. Cand aveti asta. Spatiu „albastru” simplificat, mai linistit, creierul tau este mai bun la un set diferit de procese.

Multora dintre noi ne place sa stea langa ocean sau un rau si sa priveasca apa – de multe ori, putem sta perioade lungi de timp observand pur si simplu miscarile blande ale apei. De ce? Desi s-ar putea sa nu fim constienti de asta, apa ar putea induce o stare usor meditativa de concentrare calma si constientizare blanda.

Cand suntem langa apa, creierul nostru este tinut intr-o stare de atentie usoara – o „fascinatie blanda”. In aceasta stare, creierul este interesat si angajat in apa, preluand input senzorial, dar nu distras de o supraincarcare a acesteia, asa cum am putea fi cu „fascinatia dura” pe care o experimentam in timp ce ne uitam la un film de actiune sau ne jucam la un joc video.

A fi intr-o stare de constient – in care creierul este relaxat, dar concentrat – aduce beneficii mintii si corpului la un numar de niveluri diferite, inclusiv niveluri mai scazute de stres, ameliorarea anxietatii usoare, durerii si depresiei.

Apa ne poate inspira sa fim mai plini de compasiune si mai conectati

In starea de odihna, contemplativa asociata cu observarea sau interactiunea cu apa, este, de asemenea, obisnuit sa experimentati sentimente de uimire. Emotia de uimire invoca  sentimente de conexiune cu ceva dincolo de sine, un sentiment de vastitate a naturii si o incercare de a da sens experientei.

Cand experimentezi acel sentiment de uimire, ai acel sentiment de „unul cu universul. Te simti conectat cu tine insuti, cu lumea din jurul tau si cu oricine se intampla sa fii. Asta te pune intr-o stare de spirit „noua”. Nu este o coincidenta, asadar, ca multe dintre cele mai romantice momente ale vietii au loc la malul apei – logodnele, nuntile si lunile de miere au loc in mare parte in locatii de pe malul apei. Tinem ceremonii importante pe apa. Atat in ​​viata, cat si in moarte, ne adunam pe apa cand putem.

Exercitiile in apa sau in apa sunt bune pentru corpul si creierul nostru

Exercitiile fizice in orice cadru ne pot imbunatati sanatatea fizica si mentala la mai multe niveluri diferite si poate fi o modalitate excelenta de a reduce stresul. Dar s-ar putea sa obtineti si mai multe beneficii de pe urma exercitiilor dvs. renuntand la sala de sport si facand, in schimb, un jogging langa ocean sau o baie in lac.

„Stim ca apa – fiind inconjurata de spatiu albastru – ne ajuta sa ne relaxam si stim ca exercitiile fizice sunt bune pentru corpul nostru si creierul nostru”, „Daca cineva se confrunta cu o serie de probleme cu care exercitiile si reducerea stresului le pot ajuta. , [apa] este un supliment bun. Gasiti o poteca pentru rau si alergati acolo, sau urcati pe bicicleta, vasliti sau inotati.”

A fi afara, langa apa, in timp ce faci miscare, iti va oferi mai mult un impuls mental decat antrenamentul intr-o sala de sport aglomerata, agitata, cu televizoare in fata ta si oameni din jur.