Motivatia alegerii de a produce energie electrica curata prin instalarea unui sistem fotovoltaic poate fi urmarita din considerente economice si de mediu. Doriti sa economisiti bani pentru utilitatile casnice sau comerciale si, in acelasi timp, sa protejati mediul inconjurator?
Folosirea energiei solare pentru producerea de electricitate necesara pentru locuinta este o alegere constienta de a respecta si de a proteja mediul inconjurator. Subiectul sustenabilitatii mediului a devenit parte din viata de zi cu zi si se traduce printr-un angajament de a va transforma casa sau afacerea intr-un sistem ecologic pe care il puteti gasi pe MgmEnergo.
Avantajele unui sistem fotovoltaic
Ce si cat de mult poti economisi cu un sistem fotovoltaic? Din punct de vedere economic, alegerea de a instala un sistem fotovoltaic pentru a produce energie electrica pentru a satisface propriul consum de energie permite realizarea de economii pe termen mediu. Iata care sunt avantajele economice ale unui sistem fotovoltaic
- reducerea consumului de energie cu o reducere drastica de pana la 80% a costurilor de energie electrica pe factura
- deducere fiscala de 50 la suta din valoarea totala a achizitiei unui sistem fotovoltaic, anticipand in mare masura rentabilitatea investitiei
- beneficiati de certificate albe
- profiti de stimulentul legat de schimbul de energie electrica neutilizata pe loc
- cresterea valorii proprietatii si a clasei de eficienta energetica a acesteia
- costul sistemului fotovoltaic se amortizeaza in 4-7 ani
Economiile de energie si de mediu realizate de energia fotovoltaica
Din punct de vedere ecologic, utilizarea surselor regenerabile pentru producerea de energie electrica prin instalarea unui sistem fotovoltaic permite reducerea considerabila a amprentei ecologice, reusind sa reduca emisiile de dioxid de carbon in atmosfera, protejand mediul inconjurator si pastrandu-l pentru generatiile viitoare. Mai jos este prezentata o lista a beneficiilor energetice si de mediu ale unui sistem fotovoltaic:
- reducerea emisiilor de dioxid de carbon, aducand o contributie concreta la protectia mediului
- economii semnificative de energie
- imbunatatirea imaginii corporative: alegerea de a utiliza energie regenerabila va distinge ca fiind o companie orientata spre viitor
- reducerea impactului instalatiilor fotovoltaice asupra peisajului. Cea mai noua generatie de panouri fotovoltaice se integreaza perfect pe acoperisurile cladirilor, cu impact zero asupra mediului inconjurator
- zero poluare fonica si emisii de gaze cu efect de sera
- independenta energetica
Doriti sa incepeti sa economisiti cu ajutorul energiei fotovoltaice? Incredeti-va intr-o companie specializata in sisteme fotovoltaice, cum ar fi MgmEnergo, pentru a gasi cea mai buna solutie pentru casa sau afacere.
Panourile fotovoltaice pot produce toata energia de care are nevoie casa. In plus, datorita sistemelor de stocare, este posibil sa stocati energia produsa, dar neconsumata, astfel incat sa aveti intotdeauna o rezerva de energie verde pe care sa o folositi pe timp de intuneric sau cand soarele nu straluceste.
In concluzie, trebuie mentionat si faptul ca cei care instaleaza un sistem fotovoltaic pot beneficia de avantaje fiscale. Cheltuielile efectuate pentru aceasta interventie pot fi deduse direct in declaratia de impozit in proportie de 50%.
Informatii interesante despre energia solara
Energia solara termica poate fi folosita pentru incalzirea apei. Introdus pentru prima data la sfarsitul anilor 1800, incalzitorul solar de apa a reprezentat o mare imbunatatire fata de sobele care ardeau lemn sau carbune , deoarece era mai curat si costa mai putin de functionare. Erau foarte populare pentru casele americane din locurile insorite , inclusiv Arizona , Florida si California.
Cu toate acestea, la inceputul anilor 1900, petrolul si gazele naturale ieftine au devenit disponibile si sistemele solare de apa au inceput sa fie inlocuite .. Astazi, nu numai ca sunt din nou populari; acestea devin norma in unele tari, inclusiv China, Grecia si Japonia. Ele trebuie chiar sa fie utilizate in orice constructie noua din Australia, Israel si Spania.
Pe langa incalzirea apei, energia solara poate fi folosita pentru a o face potabila sau potrivita pentru baut. O metoda este dezinfectia solara (SODIS). Dezvoltat in anii 1980, SODIS implica umplerea sticlelor de plastic de sifon cu apa, apoi expunerea lor la lumina soarelui timp de cateva ore. Acest proces reduce virusurile , bacteriile si protozoarele _ _in apa. Peste 2 milioane de oameni din 28 de tari in curs de dezvoltare folosesc aceasta metoda zilnic pentru apa potabila.
Energia solara – conversia luminii solare in electricitate – este inca o alta aplicatie a tehnologiei solare. Acest lucru se poate face in mai multe moduri. Cele mai comune doua sunt cele fotovoltaice ( celule solare ) si energia solara concentrata .
Celulele solare transforma lumina solara direct in energie electrica . Puterea generata de fiecare celula este foarte scazuta. Prin urmare, un numar mare de celule trebuie grupate impreuna, asemenea panourilor montate pe acoperisul unei case, pentru a genera suficienta putere.
Prima celula solara a fost construita in anii 1880. Cea mai timpurie aplicatie majora a fost pe satelitul american Vanguard I , lansat in 1958. Un transmitator radio alimentat de celule solare a functionat timp de aproximativ sapte ani; unul care folosea baterii conventionale a durat doar 20 de zile.
De atunci, celulele solare au devenit sursa de energie consacrata pentru sateliti , inclusiv pentru cei utilizati in industria telecomunicatiilor .