15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
De ce punem o stea deasupra bradului de Craciun?

De ce punem o stea deasupra bradului de Craciun?

septembrie 23, 2021
111 Vizualizari
Pentru a termina decorarea bradului de Craciun, dupa ce adaugam toate ornamentele inclusiv instalatie brazi, cel mai mic din familie pune o stea in varful bradului. Dar inainte de asta, toata lumea va termina de decorat afectiv bradul: la picioarele sale, cadourile vor fi plasate in Ajunul Craciunului. Totul de la instalatii de Craciun exterior…

Pentru a termina decorarea bradului de Craciun, dupa ce adaugam toate ornamentele inclusiv instalatie brazi, cel mai mic din familie pune o stea in varful bradului. Dar inainte de asta, toata lumea va termina de decorat afectiv bradul: la picioarele sale, cadourile vor fi plasate in Ajunul Craciunului.

Totul de la instalatii de Craciun exterior si pana la alte accesorii intra in tema de sarbatori.

Conform acestei traditii, bradul de Craciun este terminat de asezat in Ajunul Craciunului, adica pe 24 decembrie, si trebuie indepartat douasprezece nopti mai tarziu, de Boboteaza. Cu toate acestea, adevarul este ca este o perioada foarte scurta pentru a va bucura de o astfel de decorare frumoasa… Pe de alta parte, vedem brazi de Craciun „infloriti” peste tot inca de la inceputul lunii decembrie, daca nu inainte…

Primele decoratiuni ale bradului de Craciun au la origine o semnificatie aparte: bradul, simbol al paradisului,: a fost decorat cu mere rosii, fructul interzis si napolitane care reprezentau ostiile Euharistiei. El a fost intotdeauna incoronat cu steaua betleemului.

Reforma a contribuit la raspandirea obiceiului bradului de Craciun, protestantii preferand molidul de Craciun pentru reprezentarile figurilor biblice ale Nasterii Domnului.

Steaua si globurile de Craciun

Steaua, simbolul luminos care i-a condus pe magi la Hristos, a fost pentru o lunga perioada de timp o lumanare aprinsa deasupra brazilor de Craciun care au fost instalati sub portile bisericilor…

Dar, confruntat cu riscul de incendiu, in curand a fost de preferat sa se schimbe lumanarea cu o instalatie luminoasa. Si ca o reamintire ca a fost sarbatoarea unei nasteri, cel mai tanar membru al familiei a fost rugat sa aseze o stea in varf.

In ceea ce priveste globurile, intr-o iarna grea in care nu existau mere rosii care sa atarne pe brad, lucratorii din sticla au avut ideea de a le inlocui cu bile de cristal.

Decoratiuni de Craciun

Imaginatia este regina atunci cand vine vorba de decorarea bradului de Craciun. Si, desi un pastor protestant a vazut-o cu ochi rai in Catehismul publicat in 1642, trandafiri de hartie, dulciuri si jucarii au fost repede atarnate de copac. Primii brazi iluminati, au aparut la sfarsitul secolului al XVII-lea.

Alegerea bradului de Craciun

Pentru a adauga farmec la decor… este, de asemenea, necesar sa se ia in considerare mirosul acestuia. Unii aleg insa, un brad artificial si pentru ca in casa sa miroasa totusi a brad, aleg sa decoreze casa cu ramuri de brad natural- coronite de brad etc..

Unele soiuri de brazi, cum ar fi Nordmann’s, au avantajul de a da un parfum placut si de a nu-si pierde acele, mai putin ascutite decat cele de molid. In plus, sprijina bine si globurile de Craciun, care uneori pot fi foarte grele.

Pentru a-l instala, este recomandabil sa aveti si un suport bine confectionat, cu o gaura in partea de sus pentru a se potrivi trunchiului bradului sau o oala mare umpluta cu nisip, pamant, pietre sau pietricele.

O alta tehnica, mostenita din traditia alsaciana, nu este de a fixa bradul pe un suport, ci de a-l atarna de tavan sau de o grinda a casei, ceea ce il impiedica sa cada din cauza copiilor, animalelor de companie etc.