15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Cum sa organizezi un Secret Santa de neuitat?

Cum sa organizezi un Secret Santa de neuitat?

iulie 8, 2022
149 Vizualizari
Scopul Secret Santa este de a facilita cumpărăturile de Crăciun și de a promova spiritul de a dărui celor care de obicei nu se află pe lista ta de Crăciun. Include un grup care schimbă nume în pregătirea unui schimb secret de cadouri. Participarea la Secret Santa Înregistrează numele tuturor participanților pe o foaie de…

Scopul Secret Santa este de a facilita cumpărăturile de Crăciun și de a promova spiritul de a dărui celor care de obicei nu se află pe lista ta de Crăciun. Include un grup care schimbă nume în pregătirea unui schimb secret de cadouri.

Participarea la Secret Santa

  1. Înregistrează numele tuturor participanților pe o foaie de hârtie. Dacă grupul este mare și participanții nu se cunosc bine, este o idee bună ca aceștia să-și scrie numele și caracteristicile/interesele distinctive, cum ar fi „masculin entuziast de astronomie, 65 de ani” sau „femeie iubitoare de triatlon, 34 de ani”. În grupurile mai restrânse, este necesar doar numele persoanei.
  2. Taie fâșii cu numele și pune-le într-o pălărie. Îndoaie fiecare nume în jumătate o dată sau de două ori pentru a preveni pe cineva să-l citească fără a-l desfășura. Numele sunt apoi amestecate punându-le într-un castron sau într-o pălărie.
  3. Setează o limită de preț. Acest lucru se poate face în conversație cu întregul grup sau numai de către organizatorii evenimentului. Limita de preț este stabilită astfel încât unele persoane să nu încerce să scape cumpărând un cadou mai ieftin, în timp ce alții încearcă să cumpere cadouri cu adevărat costisitoare. Alege o limită de preț în intervalul de mijloc pe care toată lumea din grup o poate plăti confortabil.
  4. Deplasează-te în grup, permițând tuturor să aleagă la întâmplare un nume. Fiecare persoană se poate uita apoi la numele său, atâta timp cât nu dezvăluie pe cine are. Dacă o persoană își alege propriul nume, trebuie să reia tragerea.
  5. Stabilește o dată pentru a oferi cadouri. Următoarea etapă este ca toată lumea să cumpere un cadou (în limita bugetului) pentru persoana al cărei nume a fost extras din pălărie. De obicei, există o a doua adunare când toată lumea schimbă cadouri și dezvăluie al cui nume l-au avut în timpul jocului.
  6. Cumpără un cadou. Ținând cont de destinatar, alege cadoul ideal pentru el. Evită cadourile convenționale precum o ceașcă de cafea sau o pungă de bomboane și fă un efort pentru a personaliza cadoul. Totuși, ține cont de restricția de preț, altfel riști să-l faci pe destinatarul cadoului sau pe alții să nu se simtă confortabil cu cât de ieftin sau de scump este darul. Vezi cadouri secret santa de pe Jubi, pentru a surprinde persoana cu ceva unic și surprinzător.

Poți alege ceva practic și util dacă nu ești sigur ce să-i oferi cuiva. Ia în considerare decorațiunile de sezon, elementele esențiale culinare sau o carte excelentă în genul lor preferat.

De asemenea, dacă este posibil, poți face câteva cercetări despre destinatarul cadoului pentru a alege un dar cu adevărat personalizat. Întreabă, examinează-le interesele sau conturile de pe rețelele sociale sau pune-le câteva întrebări discrete. Ei vor aprecia timpul și efortul pe care le depui pentru a alege un cadou unic și special pentru ei.

  1. Schimb de cadouri. Când toți cei din grup și-au cumpărat cadourile și s-au adunat, schimbul de cadouri poate începe. Așteptați până când toată lumea este acolo și continuați să ascundeți identitatea destinatarului cadoului până când toată lumea primește permisiunea de a începe să facă schimbul.