15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Cum sa ne reechilibram organismul

Cum sa ne reechilibram organismul?

ianuarie 21, 2022
152 Vizualizari
Organismul uman este dotat cu o capacitate naturala de reechilibrare si adaptare la schimbare, insa in contextul solicitant in care se desfasoara traiul nostru de zi cu zi, nu putine sunt momentele in care ne putem trezi dimineata constatand ca epuizarea si lipsa de directie pun stapanire pe noi. Nu trebuie sa ne simtitm vinovati...

Organismul uman este dotat cu o capacitate naturala de reechilibrare si adaptare la schimbare, insa in contextul solicitant in care se desfasoara traiul nostru de zi cu zi, nu putine sunt momentele in care ne putem trezi dimineata constatand ca epuizarea si lipsa de directie pun stapanire pe noi.

Nu trebuie sa ne simtitm vinovati fata de noi, ci, din contra, ar trebui sa ne intelegem si sa cautam resursele prin care declansam mecanismele care ne vor ajuta sa megem mai departe, actionand atat asupra fizicului, cat si a psihicului nostru.

Acceptarea slabiciunilor

Oricare dintre noi are perioade de cadere fizica si psihica. Oscilatiile de acest tip fac parte din procesul nostru de crestere si dezvoltare, un proces natural care nu se termina niciodata, ci ne expune constant provocarilor care ne asigura progresul. Cel mai important este sa ne acceptam slabiciunile si sa le abordam cu asumare si rabdare.

Putem intra intr-o perioada de declin fizic si psihic, fie in urma unei afectiuni severe, fie dupa ce ne-am pierdut pe cineva drag, atunci cand nu ne-au reusit planurile sau atunci cand nu mai suntem multumiti de ceea ce facem.

Contextele care ne expun in fata slabiciunilor sunt multe si nu pot fi intotdeauna prevazute, astfel ca este indicat sa fim pregatiti sa ne intelegem si sa luptam, la nevoie, cu noi. Atata timp cat nu ne simtim vinovati pentru ceea ce ni se intampla, putem spera ca ne vom gasi puterea de a merge mai departe si de a gasi parghiile spre reechilibrare, confort si stare de bine.

Cum ne ajutam organismul?

Intr-o perioada de declin fizic sau psihic este foarte importata introspectia si cunoasterea de sine. Doar astfel vom sti ce schimbari trebuie sa aplicam. Pentru a ne umple de energie si a ne regasi vitalitatea, putem adopta o serie de tehnici si practici. Vom incepe cu schimbarea programului zilnic.

Vom aduce  modificari la nivelul alimentatiei si vom diminua obiceiurile negative. Daca simtim ca ne este de folos, vom incepe sa facem sport, vom pleca intr-un concediu sau vom petrece mai mult timp cu familia. Daca dorim o schimbare majora, putem incerca sa ne redefinim profesional, sa ne reinventam, astfel incat sa putem descoperi o noua varianta a noastra. Nu ne vom neglija organismul.

Daca avem anumite suferinte fizice, vom solicita o diagnosticare medicala si ne vom urma tratamentele. Lipsa de energie si de vitalitate pot fi generate de un sistem imunitar slabit sau de lipsa anumitor nutrienti din organism, astfel ca o suplimentare alimentara ne va fi de mare folos, o cura cu biotina lichida 10.000 mcg oferindu-ne un plus de energie si restabilind functionarea organica normala.

Psihicul uman reactioneza la bine, bun si frumos, astfel ca vom incerca sa facem ceea ce consideram ca ne va aduce multumire si bucurie, animati de dorinta de a ne recapata energia, puterea si optimismul.