15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Casele container  - Arhitecturi ecologice

Casele container  – Arhitecturi ecologice

februarie 2, 2023
150 Vizualizari
Se estimeaza ca aproximativ o jumatate de milion de containere maritime sunt abandonate in fiecare an, daca cel putin jumatate dintre ele ar fi utilizate in constructia de case, am reduce impactul asupra mediului cu un procent mare. Constructia de case modulare realizate cu containere reutilizate se realizeaza complet uscat, una dintre cele mai ecologice…

Se estimeaza ca aproximativ o jumatate de milion de containere maritime sunt abandonate in fiecare an, daca cel putin jumatate dintre ele ar fi utilizate in constructia de case, am reduce impactul asupra mediului cu un procent mare.

Constructia de case modulare realizate cu containere reutilizate se realizeaza complet uscat, una dintre cele mai ecologice modalitati de a construi, deoarece utilizarea apei pentru fabricatie este total nula. Vezi aici o casa Container – Model cabine-containere.ro.

Economii economice semnificative

Pretul construirii unei case folosind metoda traditionala de constructie este de aproximativ 300 € pe metru patrat, ceea ce sugereaza o investitie semnificativa atunci cand construiti de la zero.

In timp ce constructia de case din containere maritime poate costa aproximativ € 50 pe metru2. Acest tip de economisire este considerabil atractiv pentru cei care cauta cel mai bun raport calitate-pret pentru a construi casa visurilor lor.

Viteza de constructie

Constructia unei case traditionale ar putea dura pana la 6 luni pentru a fi finalizata.

Casele realizate in containere fiind in stil prefabricat, constructia este mult mai rapida, putand avea o casa completa gata in doar 7 saptamani.

Pentru a va asigura ca constructia este cat mai rapida posibil, asigurati-va ca:

 • Puteti gasi containerul cu un furnizor local.
 • Aveti terenul gata.
 • Mergeti cu un pas inainte prin completarea autorizatiilor si licentelor de care veti avea nevoie pentru constructie.
 • Desene de proiectare in avans.
 • Alegeti in avans materialele suplimentare de care veti avea nevoie pentru a conditiona recipientul atat in exterior, cat si in interior.

Avantajele si dezavantajele caselor de containere

Daca ceva este sigur, este ca acest tip de constructie a devenit din ce in ce mai popular si nu este de abadonat aceasta idee..punerea sa in aplicare sugereaza o serie de avantaje de care toata lumea doreste sa se bucure.

Avantajele caselor de containere

 • Transportul facil al containerelor si caselor prefabricate folosind aceste structuri. O cladire realizata cu containere poate fi dezasamblata si asamblata rapid in alta parte.
 • Varietate in marimea containerelor.
 • Constructie rapida la costuri mai mici.
 • Usor de stivuit (exista inregistrari ale constructiilor de pana la 5 etaje).
 • Arhitectura sa este robusta si sigura.
 • Investitia este mult mai mica decat in constructia unei case traditionale.
 • Nu genereaza modificarea permanenta a terenului in care se afla, pentru aceasta, casele inarmate cu containere sunt de obicei situate cu gramezi.
 • Intretinerea sa de-a lungul anilor este simpla.
 • Design personalizat in totalitate pe gustul proprietarului.

Acest tip de constructie are unele dezavantaje pe care este, de asemenea, important sa le cunoasteti inainte de a o alege.

Dezavantajele caselor de containere

 • Ele sunt inguste, uneori va trebui sa combinati mai multe recipiente pentru a indeplini standardele de locuibilitate.
 • Trebuie sa va planificati foarte bine proiectul de constructie pentru a-l adapta la dimensiunile containerului.
 • Unele proiecte vor necesita utilizarea de containere noi.
 • Pentru a evita coroziunea, trebuie sa va tratati recipientele care pot fi scumpe.

Tipurile, masurile si preturile containerelor pentru locuinte

Unul dintre avantajele construirii de case din containere este ca le puteti gasi in dimensiuni diferite, dar numai doua tipuri dintre ele sunt perfecte.

Ce avantaje are o casa container

Cel mai mare dezavantaj al unui container de transport la domiciliu este spatiul disponibil. Chiar daca poti combina mai multe containere pentru a face mai mult spatiu, esti destul de limitat. Containerele pot fi foarte inguste, ceea ce poate fi o problema daca locuiti cu mai multe persoane. Acesta este unul dintre sacrificiile pe care va trebui sa fii dispus sa le faci daca vrei sa construiesti una dintre aceste case.

Celalalt dezavantaj al unui container de transport acasa este posibilitatea de aparitie a substantelor chimice toxice. Unii producatori de containere de transport folosesc toxine periculoase pentru a impermeabiliza cutiile. Aceasta inseamna ca va trebui sa solicitati unui expert sa verifice orice containere pe care va ganditi sa le cumparati. Daca se gasesc toxinele, va trebui sa cheltuiti bani in plus pentru a le indeparta sau a izola recipientul.

Costul unui container de transport la domiciliu va depinde de cativa factori diferiti. Cu toate acestea, puteti conta ca cheltuiti undeva intre 10.000 si 35.000 USD pentru o casa mica. Daca doriti sa va mariti acasa containerul de transport, poate fi necesar sa cheltuiti intre 100.000 si 175.000 USD. Dimensiunea este unul dintre cei mai mari factori, deoarece va dicta de cate recipiente aveti nevoie.

Este important sa retineti ca acest cost nu include proprietatea pe care urmeaza sa o construiti. Acesta va fi un cost suplimentar, in functie de locul in care construiti si de cum este imobilul. In zonele mai rurale, terenul va fi mult mai putin costisitor decat in ​​zonele populate. De asemenea, va trebui sa cheltuiti bani in plus pe lucruri precum utilitati si instalatii sanitare.

Construirea unui container de transport maritim acasa este un proces incredibil de plin de satisfactii. Daca ai visat sa construiesti o casa la comanda, este o oportunitate grozava pentru tine sa o faci. Cunoasterea a tot ceea ce intra intr-unul dintre aceste proiecte este o modalitate buna de a incepe. Cu cat ai mai multe informatii, cu atat mai bine.