15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Care este functia psihiatrului?

Care este functia psihiatrului?

octombrie 13, 2021
98 Vizualizari
Ce vindeca, ce face si cum are loc o vizita psihiatrica sau o sesiune psihoterapeutica? Psihiatrul este un medic care a realizat o specializare in psihiatrie pentru a vindeca tulburarile psihice prin tratament farmacologic si psihoterapeutic. Multi se intreaba care este functia sa sau ce vindeca, ce face in timpul unei vizite psihiatrice sau a…

Ce vindeca, ce face si cum are loc o vizita psihiatrica sau o sesiune psihoterapeutica? Psihiatrul este un medic care a realizat o specializare in psihiatrie pentru a vindeca tulburarile psihice prin tratament farmacologic si psihoterapeutic.

Multi se intreaba care este functia sa sau ce vindeca, ce face in timpul unei vizite psihiatrice sau a unei sedinte psihoterapeutice si mai ales ce s-ar putea intampla daca nu mergeti la psihiatru in ciuda prezentei unei tulburari?

Ce s-ar putea intampla daca nu mergeti la un psihiatru in ciuda unei tulburari?

Studiile clinice au examinat asocierea dintre tulburarile psihice (cum ar fi schizofrenia, tulburarile de dispozitie) si bolile medicale, in special cu variabile precum durata patologiei psihice netratate, numarul de episoade psihopatologice, functionarea, farmacoterapia si durata spitalizarilor anterioare pentru tulburare mintala.

Unul dintre aceste studii a recrutat pacienti dintr-o unitate psihiatrica privata din Ibadan (Nigeria) intre 2004 si 2013. Ideea a inceput cu prezenta la pacientii spitalizati a 20 de boli cronice comune, inclusiv boli tropicale.

O perioada de boala mentala netratata mai mare sau egala cu 2 ani, 3 sau mai multe episoade psihopatologice, terapii neuroleptice anterioare si antecedente de spitalizari au fost semnificativ asociate cu o comorbiditate medicala ridicata la pacientii cu schizofrenie, in timp ce variabile precum 3 sau mai multe episoade de boala, functionarea afectata si antecedentele de spitalizari psihiatrice au fost semnificativ asociate cu comorbiditatea medicala ridicata a pacientilor cu tulburare bipolara.

Cu exceptia bolilor precum anemia nutritionala, dermatita si helmintiaza intestinala, pacientii cu schizofrenie nu au avut o probabilitate mai mare de comorbiditate medicala decat persoanele cu tulburare bipolara. Prin urmare, mintii ar trebui sa i se garanteze aceeasi ingrijire si atentie acordata corpului (Lasebikan si Azegbeobor, 2016).

Ce afectiuni trateaza psihiatrul

In Psihiatrie Tg Mures se pot trata diverse categorii de afectiuni. Dintre cele principale putem mentiona tulburarile de dispozitie, tulburarile de anxietate, tulburarile obsesiv-compulsive, tulburarile de somn, tulburarile psihotice, dependentele de alcool sau droguri si tulburarile de control al impulsurilor. Este esential sa subliniem ca diagnosticul nu il face pe pacient.

De fapt, fiecare tulburare mintala trebuie inserata intr-un context socio-profesional si individual pentru a alege calea de tratament cea mai adecvata pentru starea clinica a subiectului afectat.

Prima vizita psihiatrica

Colectarea istoricului clinic al pacientului include, in general, intrebari care vizeaza colectarea informatiilor referitoare la debutul psihopatologic, episoadele psihopatologice anterioare, tratamentele medicamentoase anterioare si / sau actuale, caile psihoterapeutice si orice spitalizare psihiatrica.

Examenul psihiatric consta in observarea de catre psihiatru a prezentei la pacient a oricaror indicatori obiectivi ai psihopatologiei, cum ar fi modificari ale ritmului si fluentei vorbirii, abilitati psihomotorii, mimica, expresie, tendinta de plans, ambivalenta afectiva sau aplatizare afectiva, comportament halucinant , continut ideatic delirant.

Prin urmare, in psihiatrie Tg Mures se poate decide sa nu se prescrie medicamente si se poate sfatui pacientul sa efectueze doar cursul de psihoterapie. Tratamentul farmacologic nu este recomandat numai daca patologia este grava, ci si in cazul situatiilor clinice cronice, deoarece nu este tratat de pacient sau tratat anterior intr-un mod ineficient.

In timpul primei vizite psihiatrice, este posibil sa puneti intrebari specialistului in cazul oricaror ingrijorari cu privire la initierea terapiei medicamentoase.