15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Beneficii uimitoare ale dansului pentru organism

Beneficii uimitoare ale dansului pentru organism

decembrie 21, 2022
126 Vizualizari
Dansul este un tip de activitate fizica care poate fi practicata in moduri diferite si in diferite stiluri, exista o modalitate diferita pentru aproape toti oamenii, in functie de preferintele lor. Acest sport, pe langa faptul ca este o forma de exprimare creativa, aduce si multe beneficii pentru corp si minte, fiind o optiune excelenta…

Dansul este un tip de activitate fizica care poate fi practicata in moduri diferite si in diferite stiluri, exista o modalitate diferita pentru aproape toti oamenii, in functie de preferintele lor.

Acest sport, pe langa faptul ca este o forma de exprimare creativa, aduce si multe beneficii pentru corp si minte, fiind o optiune excelenta pentru cei care nu se bucura sau nu pot practica exercitii de mare impact, cum ar fi fotbalul, tenisul sau alergarea, de exemplu.

De asemenea, nu exista limita de varsta pentru dans, din acest motiv, este o activitate care poate incepe in copilarie sau la maturitate si poate ramane chiar si la batranete, avand mai multe beneficii. www.dancevision.roeste locul in care poti invata foarte usor sa dansezi.

  1. Ajuta sa pierdeti in greutate

Dansul este un tip de activitate aerobica care arde pana la 600 de calorii pe ora, in functie de viteza si intensitatea modalitatii practicate. In acest fel, persoanele care danseaza hip hop sau zumba ard mai multe calorii decat cei care fac balet sau dans din buric:

De asemenea, deoarece este o activitate distractiva, dansul face ca procesul de pierdere in greutate sa fie mai putin plictisitor, ajutand oamenii sa mentina un plan regulat de exercitii fizice pe tot parcursul saptamanii.

Este important ca, in cazul in care scopul este de a pierde in greutate de dans, exercitarea este combinat cu o dieta adecvata, care favorizeaza pierderea in greutate.

  1. Stimuleaza memoria

Dansul este un tip de activitate care are nevoie de o buna capacitate de memorie, nu numai pentru a memora scheme, ci si pentru a va aminti cum fiecare pas este efectuat corect. In acest fel, aceasta este o optiune buna pentru cei care au nevoie sa-si stimuleze memoria, deoarece in timp devine mai usor sa memoreze noi pasi si scheme.

Deoarece implica o multime de activitati cerebrale, dansul ajuta, de asemenea, la prevenirea deteriorarii celulelor nervoase din creier, fiind capabil sa imbunatateasca imbatranirea si sa previna aparitia dementei sau a bolilor precum Alzheimer.

  1. Imbunatatiti postura si flexibilitatea

Postura slaba, care se dezvolta de obicei la locul de munca stand la computer pentru o lunga perioada de timp, poate fi responsabila pentru multe tipuri de dureri de spate, deoarece provoaca mici modificari ale coloanei vertebrale. In aceste cazuri, dansul poate fi benefic, deoarece pentru a dansa este necesar sa se mentina o pozitie buna cu coloana vertebrala dreapta, contracarand modificarile care apar la locul de munca.

Pe de alta parte, stilurile de dans care au trepte cu ascensoare inalte pentru picioare sau pozitii foarte complicate, ca in cazul dansului in sala de bal, pot chiar sa imbunatateasca flexibilitatea, deoarece ajuta la intinderea muschilor si la mentinerea lor mai relaxati.

  1. Reduce stresul

Pentru ca este o activitate distractiva, dar in acelasi timp complexa, dansul iti permite sa uiti diferite tipuri de probleme si sa te concentrezi doar pe ceea ce faci. In acest fel, este mai usor sa eliberati stresul acumulat in timpul zilei la locul de munca sau acasa, de exemplu.

Cum a aparut dansul

DANSUL a existat intr-o forma sau alta practic de la inceputurile omenirii. Oamenii primitivi au dansat imitand animale sau forte ale naturii, iar dansurile religioase au facut parte din istoria omenirii inca din cele mai vechi timpuri.

Dar dansul social este cu totul altceva. Este facuta din pura placere. Acest tip de dans are si o istorie lunga. Grecii antici erau pasionati de dans ca o distractie sociala. Era dans la toate banchetele si festivitatile. Si a fost atat de mare parte din viata greaca antica incat atat Socrate, cat si Platon au aprobat-o.

Dansul ca arta sociala era cunoscut in Egipt in urma cu mai bine de 4.000 de ani. Era obiceiul de a distra oaspetii la cina cu dans la banchetele egiptene antice. Si in India, dansul ca forma de divertisment a existat inca din cele mai vechi timpuri, desi multe dintre aceste dansuri aveau o semnificatie religioasa.

Tara in care dansul social asa cum il stim noi a inceput cu adevarat sa se dezvolte este Franta. Chiar daca multe dintre dansuri au provenit din alte tari, au fost aduse la perfectiune in Franta. Caterina de Medici a fost principala responsabila pentru acest lucru la inceput. Ii placea dansul social, iar gustul pentru acesta s-a raspandit de la curte la casele particulare.

La Versailles, sub Ludovic al XIV-lea, dansul social a atins cote mari. Au fost organizate balete magnifice si cei mai buni compozitori ai zilei au creat muzica doar pentru dansurile de la curte.

Este posibil ca impulsul natural de a dansa sa fi existat la primatele timpurii inainte de a evolua in oameni. Dansul a fost o parte importanta a ceremoniilor , ritualurilor , sarbatorilor si divertismentului inca de dinainte de nasterea celor mai timpurii civilizatii umane .

Arheologia ofera urme de dans din vremuri preistorice, cum ar fi picturile Bhimbetka, vechi de 10.000 de ani, adaposturile in stanca din India si picturile mormintelor egiptene care infatiseaza figuri care danseaza din c. 3300 i.Hr. Multe forme de dans contemporan pot fi urmarite pana la istoric, dansuri traditionale , ceremoniale si etnice din perioada antica.