15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
5 beneficii dovedite pentru sanatate ale ciocolatei negre

5 beneficii dovedite pentru sanatate ale ciocolatei negre

aprilie 14, 2022
154 Vizualizari
S-ar putea sa fii surprins sa afli ca  ciocolata vegana bio si eco, fara gluten, Cocos-Chocqlate, 75 gr, precum si ciocolata neagra ar putea fi de fapt considerate un superaliment; de fapt, ciocolata este una dintre cele mai bune surse de antioxidanti din lume! Cercetarile au aratat ca ciocolata neagra de buna calitate (tot ce…

S-ar putea sa fii surprins sa afli ca  ciocolata vegana bio si eco, fara gluten, Cocos-Chocqlate, 75 gr, precum si ciocolata neagra ar putea fi de fapt considerate un superaliment; de fapt, ciocolata este una dintre cele mai bune surse de antioxidanti din lume!

Cercetarile au aratat ca ciocolata neagra de buna calitate (tot ce poate contine mai mult de 70% cacao) iti poate imbunatati de fapt sanatatea si are niste calitati nutritionale foarte impresionante!

Aici, exploram primele cinci beneficii pentru sanatate bazate pe stiinta ale ciocolatei negre; dar mai intai, sa vedem ce face ciocolata neagra atat de speciala…

1. Sursa puternica de antioxidanti:

Ciocolata neagra este plina de compusi organici, biologic activi, care functioneaza ca antioxidanti. Acestea includ flavanoli si polifenoli. Un studiu specific a constatat ca ciocolata neagra si cacaoa au o activitate antioxidanta mai mare decat toate celelalte fructe testate.

2. Bogata in nutrienti importanti:

Ciocolata neagra de buna calitate (cu un continut minim de cacao de 70 sau mai mult) poate fi de fapt foarte hranitoare, deoarece este plina de minerale, antioxidanti si, de asemenea, contine o cantitate buna de fibre solubile.

100 g de ciocolata neagra de buna calitate (cu cel putin 70% cacao) contine:

  • 11 grame de fibre
  • 67% din DRI (Aportul de referinta dietetic) pentru fier
  • 58% din DZR pentru magneziu
  • 89% din AN pentru cupru
  • 98% din DZR pentru mangan

De asemenea, contine cantitati bune de potasiu, fosfor, seleniu si zinc.

Cu toate acestea, 100 de grame este o cantitate considerabil mare si nu o portie sugerata. Pe langa toti nutrientii enumerati mai sus, 100g contine 600 de calorii si o cantitate moderata de zahar. Prin urmare, cel mai bine este sa consumi ciocolata neagra cu moderatie.

3. Poate reduce riscul de boli cardiovasculare:

S-a demonstrat ca ingredientele din ciocolata neagra imbunatatesc o serie de factori de risc importanti pentru bolile cardiovasculare si par a fi extrem de protectoare. Un studiu in special a aratat ca exista compusi din cacao si ciocolata neagra care reduc semnificativ LDL oxidat (lipoproteine ​​cu densitate joasa, cunoscuta in mod obisnuit ca colesterol „rau”) la barbati. De asemenea, cresc HDL (lipoproteinele de inalta densitate, alias colesterolul „bun”) si scad LDL total la persoanele cu colesterol ridicat.

4. Poate ajuta la imbunatatirea functiei creierului:

Beneficiile nu se opresc aici: ciocolata neagra poate, de asemenea, sa imbunatateasca functia creierului si sa iti stimuleze starea generala de spirit!

De asemenea, cacao poate imbunatati semnificativ functia cognitiva la persoanele in varsta cu retard mintal sau boli neurodegenerative. De asemenea, poate imbunatati fluenta verbala si mai multi factori de risc de boala.

5. Poate scadea tensiunea arteriala si poate imbunatati fluxul sanguin

Numerosii flavanoli gasiti in ciocolata neagra pot stimula endoteliul (captuseala tuturor vaselor de sange, cum ar fi arterele si venele), pentru a produce oxid nitric.

Oxidul nitric este un compus gasit in organism care trimite semnale vaselor de sange pentru a se relaxa si a se largi, ceea ce scade rezistenta la fluxul sanguin si, prin urmare, scade tensiunea arteriala.