15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Top 3 avantaje ale practicarii airsoftului

Top 3 avantaje ale practicarii airsoftului

septembrie 9, 2021
185 Vizualizari
Airsoft sufera de o reputatie proasta care nu este absolut justificata. Aceasta activitate sportiva ii poate speria pe cei neinitiati din cauza tinutelor militare si a utilizarii a acelor replici airsoft. Dar este mai presus de toate un hobby care se practica in echipa si care permite dezvoltarea unor calitati foarte pozitive precum rezistenta, concentrarea,…

Airsoft sufera de o reputatie proasta care nu este absolut justificata. Aceasta activitate sportiva ii poate speria pe cei neinitiati din cauza tinutelor militare si a utilizarii a acelor replici airsoft. Dar este mai presus de toate un hobby care se practica in echipa si care permite dezvoltarea unor calitati foarte pozitive precum rezistenta, concentrarea, spiritul de echipa etc.

Ce este Airsoft? Este mult mai vechi decat Paintball

Incepem cu un pic de istorie, airsoft-ul a fost inventat inainte de paintball! In anii 1980, Tokyo Mauri din Japonia a creat prima arma airsoft, cu aproximativ opt ani inainte de sosirea paintball-ului. Primele pusti au fost actionate de un cilindru de aer comprimat care a fost conectat la pusca printr-un furtun.

Au fost folosite pentru fotografierea tintelor si jocuri cu scenarii in padure. Airsoft a devenit popular in Japonia odata cu aparitia paintball-ului. Cativa ani mai tarziu, Tokyo Mauri a produs o pusca replica M16 asociata cu o baterie pe care au numit-o AEG (pusca electrica automata). Airsoft s-a raspandit apoi in intreaga lume.

Aceste replici airsoft au fost create pentru a fi instrumente non-letale, cu o proiectie de putere controlate si reglementate. Acest lucru se obtine utilizand bile de plastic din plastic de 6 mm, cu un gramaj foarte precis (0,12 pana la 0,45 grame), pentru a putea trage la viteze mici: de la 170 la 550 fps (fps = numarul de picioare pe secunda). In Japonia, de exemplu, limita fps este de 300 fps cu o minge de 0,20 grame pentru toate pustile Airsoft.

Prin urmare, practicarea airsoft-ului are deci multe avantaje si este practicat la scara larga.

Iata un top 3 (total subiectiv: depinde de tine sa  completezi cu avantajele pe care le vezi tu)

Iti dezvolti spiritul de echipa

Un lucru este sigur: daca esti cunoscut ca practici airsoft-ul intr-un mod individual fara sa iei in calcul colegii de echipa, nu vei rezista mult in acest mediu. Pe de o parte, vei fi rapid eliminat din joc. Pe de alta parte, alti jucatori nu se vor bucura sa se joace cu tine si nu te vor mai invita.

Airsoft nu inseamna doar sa te impusti cu replici airsoft. Este un sport de echipa. Trebuie sa dezvolti o strategie pentru a-ti face echipa sa castige. Uneori, asta inseamna sa trebuiasca sa te sacrifici. Trebuie sa-ti acoperi aliatii. Un airsofter cu un comportament individualist nu a inteles esenta sportului.

Devii strategic

Castigarea unui joc de airsoft necesita dezvoltarea unei strategii eficiente. Nu improvizezi capturarea unei tabere inamice, eliberarea unui coechipier sau protectia unui VIP. Se pregateste o ambuscada. O pozitie se protejeaza. Dezvoltarea strategiei este la fel de interesanta ca actiunea in sine.

Ai activitate fizica

A practica airsoft inseamna, de asemenea, a practica o activitate fizica care poate fi destul de intensa. Locurile in care sa te muti nu sunt intotdeauna usor de accesat. Materialul poate fi greu. Uneori trebuie sa alergi, sa urci sau sa te tarai. Pe scurt, vei transpira in timpul unui joc de airsoft.