15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Tokenuri gratuite pentru toată lumea

Tokenuri gratuite pentru toată lumea: Un ghid cuprinzător despre airdrop-urile cripto

iunie 14, 2023
218 Vizualizari
Ați primit vreodată tokenuri gratuite în portofelul dvs. de criptomonede, fără să le cumpărați? Dacă da, atunci ați experimentat deja magia unui airdrop cripto. Airdrop-urile sunt ca niște cadouri-surpriză în lumea criptomonedelor, concepute pentru a atrage noi utilizatori, a recompensa pe cei fideli și a crea agitație în jurul noilor proiecte. De exemplu, în 2017,...

Ați primit vreodată tokenuri gratuite în portofelul dvs. de criptomonede, fără să le cumpărați? Dacă da, atunci ați experimentat deja magia unui airdrop cripto.

Airdrop-urile sunt ca niște cadouri-surpriză în lumea criptomonedelor, concepute pentru a atrage noi utilizatori, a recompensa pe cei fideli și a crea agitație în jurul noilor proiecte.

De exemplu, în 2017, proiectul de criptomonede OmiseGo a oferit tokenuri gratuite deținătorilor de Ethereum, ceea ce a ajutat în final la creșterea profitului proiectului și a adoptării acestuia.

Ideea de a primi bani gratuit poate părea prea frumoasă pentru a fi adevărată, și există anumite riscuri implicate în participarea la airdrop-uri cripto.

Cu toate acestea, cu o cercetare atentă și o participare inteligentă, airdrop-urile pot fi o oportunitate fantastică de a vă dezvolta portofoliul și de a obține expunere la noi proiecte.

În acest articol cuprinzător, vom examina mai îndeaproape airdrop-urile cripto, inclusiv istoricul lor, modul în care funcționează, și diferitele tipuri de airdrop-uri cu care v-ați putea confrunta.

De asemenea, vom oferi sfaturi și cele mai bune practici pentru participarea în siguranță la airdrop-uri, și vom împărtăși exemple din viața reală de airdrop-uri de succes care au beneficiat atât proiecte, cât și utilizatori.

Indiferent dacă sunteți un entuziast al criptomonedelor sau un începător curios, acest articol vă va echipa cu cunoștințele de care aveți nevoie pentru a profita de lumea existentă a airdrop-urilor cripto.

O scurtă istorie a airdrop-urilor cripto: Cum au evoluat ofertele de tokenuri gratuite?

Airdrop-urile au evoluat considerabil de la concepția lor și au devenit o parte importantă a mediului cripto. Dacă doriți să cunoașteți esența airdrop-urilor cripto, trebuie să obțineți o înțelegere clară a cronologiei evoluției lor.

Mai jos este prezentată cronologia detaliată a evoluției airdrop-urilor.

2014: Primul airdrop cripto este inițiat de proiectul numit ‘Auroracoin’. Acesta a distribuit monede gratuite tuturor cetățenilor Islandei pentru a promova adoptarea unei noi criptomonede. Cu toate acestea, nu a reușit să devină o criptomonedă națională. Astfel, proiectul a fost un eșec.

2017: Popularitatea airdrop-urilor a crescut odată cu boom-ul ICO, întrucât noile proiecte blockchain au folosit airdrop-uri ca modalitate de a atrage potențiali investitori și utilizatori.

Electroneum a fost unul dintre proiectele blockchain care au folosit cu succes airdrop-urile în timpul boom-ului. Campania sa de airdrop, care a oferit utilizatorilor peste 5000 de monede gratuit, a fost extrem de reușită, cu peste 120.000 de utilizatori descărcând aplicația și creând conturile în primele două săptămâni ale campaniei.

2018: Airdrop-urile au început să devină mai sofisticate și țintite, cu proiecte care le foloseau pentru a recompensa adoptatorii timpurii, membrii comunității și utilizatorii loiali.

Steemit a fost unul dintre proiectele majore care a folosit genial airdrop-urile pentru a construi o comunitate puternică și angajată. A distribuit o nouă criptomonedă numită ‘Steem’ utilizatorilor în funcție de nivelul lor de angajare pe platforma lor.

2019: Ascensiunea finanțelor descentralizate a dus la apariția unui nou tip de airdrop, în care proiectele distribuiau tokenuri utilizatorilor care furnizau lichiditate schimburilor descentralizate sau participau la activități de yield farming.

Uniswap a fost una dintre schimburile descentralizate populare care a folosit airdrop-urile pentru a-și crește lichiditatea și baza de utilizatori. A distribuit o nouă criptomonedă numită ‘UNI’ utilizatorilor care utilizaseră anterior platforma sau care furnizaseră lichiditate schimbului.

2020: Pandemia a dus la o creștere a airdrop-urilor caritabile, companiile folosindu-le ca modalitate de a sprijini comunitățile afectate.

Fondul de Ajutor Coronavirus GiveCrypto, destinat să ajute săracii afectați, a fost un astfel de airdrop caritabil popular.

Airdrop-urile au început să fie folosite și ca o modalitate de a distribui tokenurile într-un mod corect și transparent, prin mecanisme precum airdrop-urile ‘snapshot’ care recompensau utilizatorii în funcție de deținerile lor anterioare de tokenuri.

Proiectul DeFi 1INCH a fost unul dintre primele care a experimentat cu airdrop-urile snapshot pentru a distribui tokenuri în mod echitabil. Folosind un mecanism de snapshot, a făcut un instantaneu al deținerilor de criptomonede ale utilizatorilor la un moment specific și a distribuit tokenuri 1INCH în funcție de cantitatea de criptomonede deținute.

2021: Peisajul regulator în jurul airdrop-urilor a început să devină mai clar, unele jurisdicții cerând companiilor să înregistreze airdrop-urile ca oferte de securitate.

2022: Posibilitatea airdrop-urilor a fost extinsă major, încurajând proiectele să-și reconfigureze potențialul în funcție de cerințele lor.

Airdrop-ul Apecoin al BAYC pentru deținătorii săi de artă NFT, airdrop-ul tokenului OP al rețelei Ethereum Layer 2 Optimism și airdrop-ul Apto pentru adoptatorii săi timpurii au fost airdrop-urile majore observate.

2023: Acum, airdrop-urile sunt un element incontestabil al mediului cripto, care a cunoscut o creștere masivă în trecutul recent.

Airdrop-ul Arbitrum, cu peste 42 de milioane de ARB revendicate în prima oră, este cel mai senzațional airdrop al anului.

Acum, pregătiți-vă să explorați funcționarea airdrop-urilor cripto. Va fi la fel de interesantă ca și istoria.

Cum funcționează airdrop-urile cripto

Cum funcționează airdrop-urile cripto? Un ghid pas cu pas pentru procesul de airdrop

Airdrop-urile sunt utilizate în general ca un instrument de marketing. Un proiect folosește de obicei cea mai bună strategie de marketing care i se potrivește. Din acest motiv, nu fiecare proiect trebuie să folosească același tip de airdrop cripto.

Evident, nu este ușor să explici funcționarea airdrop-urilor, deoarece există mai multe tipuri de airdrop-uri și modelul de funcționare al fiecăruia este diferit.

Iată un ghid general pas cu pas pentru procesul de airdrop:

Găsește un proiect blockchain care desfășoară un airdrop și care îți trezește interesul.

Majoritatea airdrop-urilor au anumite cerințe pe care trebuie să le îndeplinești pentru a fi eligibil să primești tokenuri gratuite.

Aceste cerințe ar putea include urmărirea proiectului pe rețelele sociale, distribuirea de postări, aderarea la grupuri Telegram sau completarea unui sondaj.

Odată ce ai îndeplinit cerințele, te înregistrezi pentru airdrop, trimițându-ți detaliile.

După înregistrare, va trebui să aștepți distribuirea tokenurilor.

Odată ce tokenurile sunt distribuite, le vei primi în portofelul tău.

După ce le-ai primit, poți alege dacă vrei să le păstrezi sau să le tranzacționezi pe schimburile cripto.

După cum s-a menționat deja, fiecare tip de airdrop are un model unic de funcționare.

Ești curios să afli despre diferitele tipuri de airdrop-uri cripto? Fii pregătit! Secțiunea următoare te poate ajuta să îți satisfaci curiozitatea.

Diferitele tipuri de airdrop-uri cripto: De la airdrop-uri snapshot la airdrop-uri bounty

Înțelegerea ta asupra airdrop-urilor cripto s-ar extinde odată ce curiozitatea ta de a explora diferitele sale tipuri este corespunzător satisfăcută.

După cum știi deja, există mai multe tipuri de airdrop-uri cripto. Interesant este că fiecare are caracteristicile și scopul său unic.

Să le explorăm pe rând.

Mai jos sunt prezentate tipurile populare de airdrop-uri cripto.

Airdrop-uri de tip Snapshot

Acestea sunt cel mai comun tip de airdrop. Implică realizarea unui instantaneu al blockchain-ului la un anumit nivel de bloc și distribuirea de tokenuri tuturor adreselor care dețin o anumită criptomonedă la acel moment.

De exemplu, un proiect ar putea face un instantaneu al blockchain-ului Ethereum și să distribuie tokenurile sale tuturor adreselor Ethereum care dețin o anumită cantitate de ETH.

Airdrop-uri pentru deținători

Acestea sunt similare cu airdrop-urile snapshot, dar în loc să distribuie tokenuri tuturor adreselor care dețin o anumită criptomonedă, distribuie tokenuri doar adreselor care dețin o anumită cantitate de tokenuri ale proiectului.

De exemplu, un proiect ar putea distribui tokenuri numai adreselor care dețin o anumită cantitate din tokenul său.

Airdrop-uri Bounty

Acestea sunt un tip de airdrop în care participanților li se cere să efectueze anumite sarcini sau acțiuni pentru a primi tokenuri. Aceste sarcini ar putea include orice, de la urmărirea conturilor de social media ale proiectului până la crearea de conținut despre proiect.

Airdrop-uri Faucet

Acestea implică distribuirea de mici cantități de tokenuri participanților în mod regulat, adesea zilnic sau săptămânal. Aceste airdrop-uri sunt de obicei mici ca valoare și sunt concepute pentru a încuraja utilizatorii să interacționeze cu proiectul în mod regulat.

Airdrop-uri Exclusive

Acestea sunt un tip de airdrop care este disponibil numai pentru un grup select de utilizatori, cum ar fi susținătorii timpurii sau membrii comunității. Aceste airdrop-uri sunt adesea folosite ca modalitate de a recompensa utilizatorii loiali și de a construi o comunitate puternică în jurul proiectului.

Ceea ce determină cel mai bun tip de airdrop pe care un proiect îl poate alege este scopul acestuia.

Snapshot-urile și airdrop-urile pentru deținători sunt cele mai comune tipuri de airdrop-uri. Dar, dacă scopul unui proiect este de a genera interes și de a construi o comunitate, ar trebui să ia în considerare airdrop-urile bounty, faucet sau exclusive.

Sfaturi și Cele Mai Bune Practici pentru Participarea în Siguranță la Airdrop-uri Cripto

Această secțiune te-ar ajuta să dobândești o adevărată expertiză în airdrop-uri cripto.

Scopul nu este de a te face să renunți la această practică, ci de a te ajuta să iei decizii mai bune atunci când te implici în campanii de airdrop-uri cripto.

Iată câteva sfaturi esențiale și cele mai bune practici:

Fii precaut în legătură cu înșelătoriile: nu participa niciodată la airdrop-uri organizate de proiecte care nu sunt de încredere și nu împărtăși niciodată cheile tale private sau informațiile personale.

Înșelătoria cu phishing-ul myEtherWallet, în care escrocii au creat un site web fals și au promovat un airdrop fals, care a cerut utilizatorilor să introducă cheile lor private pentru a primi tokenurile, este cea mai senzațională înșelătorie care a avut loc în trecutul recent.

Folosește o adresă de email și o adresă de portofel separate: acest lucru te poate ajuta să-ți protejezi informațiile personale de a fi împărtășite.

Urmează îndeaproape proiectele: a fi la curent te poate ajuta să eviți toate posibilele înșelătorii.

Cercetează: Înainte de a alege o campanie, efectuează o cercetare adecvată despre proiectul ales și echipa acestuia.

Nu vedea airdrop-urile ca o investiție: este recomandat să vezi airdrop-urile ca un bonus, nu ca o strategie de investiții principală.

Fii răbdător: distribuțiile de airdrop-uri pot dura și pot fi întârziate din diferite motive.

Data viitoare când participi la o campanie de airdrop-uri cripto, punctele menționate mai sus te vor ghida să folosești oportunitatea într-un mod mai bun.

Oricum, e timpul să trecem la etapa finală a acestei discuții.

Airdrop-ul Fundației de Dezvoltare Stellar

Exemple Reale de Airdrop-uri Cripto de Succes: Cum Tokenurile Gratuite Pot Beneficia Atât Utilizatorii, Cât și Proiectele

Cei dintre voi care sunt serioși în a explora airdrop-urile ar beneficia enorm de această secțiune, deoarece aici veți obține o mulțime de informații interesante pentru a îmbunătăți cunoștințele pe care le-ați dobândit până acum.

Deși această secțiune este concepută exclusiv pentru profesioniștii din cripto, poate stârni entuziasmul pasionaților de cripto, deoarece conține exemple reale care pot oferi perspective mai profunde.

Când auzim despre exemplele reale de airdrop-uri cripto, primul lucru care ne vine în minte este Stellar (XLM)

Airdrop-ul Fundației de Dezvoltare Stellar

În 2017, Fundația de Dezvoltare Stellar a realizat un airdrop de 19 miliarde de tokenuri XLM pentru deținătorii de Bitcoin. Acest airdrop de mare succes a dus la crearea a peste 2,5 milioane de noi conturi și a crescut adoptarea și utilizarea rețelei Stellar. Acest lucru a contribuit la creșterea adoptării și utilizării rețelei Stellar, precum și la creșterea conștientizării proiectului în comunitatea cripto mai largă.

Un alt airdrop la fel de popular este Uniswap.

Airdrop Uniswap

În 2020, Uniswap a realizat un airdrop de 400 de tokenuri UNI pentru toți utilizatorii care utilizaseră anterior platforma. Aceasta a dus la o creștere a popularității acestei burse descentralizate, numărul de adrese unice care utilizau platforma crescând de la aproximativ 100.000 la peste 250.000 în câteva zile. Acest lucru a influențat și pozitiv valoarea tokenurilor UNI.

Câteva dintre cele mai importante airdrop-uri crypto din 2023

Anul 2023 va fi un an crucial pentru airdrop-urile crypto. Printre multele motive pentru acest lucru se numără popularitatea în creștere a airdrop-urilor ca strategie de marketing benefică.

Să vedem care sunt cele mai importante airdrop-uri pe care ar trebui să le urmăriți.

În fruntea listei, vedem AiDoge.

Airdrop AiDoge

AiDoge, un proiect care permite utilizatorilor să genereze meme-uri cu ajutorul AI, pentru a stimula interesul pentru pre-vânzarea sa, organizează un airdrop bazat pe recomandări, oferind susținătorilor o parte din 50 de miliarde de tokenuri AI.

Utilizatorii pot participa cumpărând tokenuri AI, împărtășind codul lor unic de recomandare și câștigând tokenuri în funcție de cât de multe fonduri adună recomandările lor.

Tokenurile AI pot fi folosite pentru staking, pentru a câștiga APY, pentru a cumpăra credite pentru a genera meme-uri și pentru a vota dezvoltarea platformei și cele mai populare meme-uri.

Nu credeți că acesta va fi un airdrop foarte interesant?

Ceea ce face ca cele mai recente airdrop-uri să fie unice este factorul lor de creativitate.

Un astfel de airdrop foarte creativ este Love Hate Inu.

Airdrop Love Hate Inu

Este o nouă monedă meme care își propune să adauge valoare oferind diverse utilizări, precum mecanismul Vote-to-Earn, unde utilizatorii pot câștiga tokenuri LHINU votând pe teme fierbinți legate de evenimente curente și figuri controversate.

În prezent, organizează o „demonstrație cu sondaj” pentru a prezenta configurarea platformei, iar cei care participă la această demonstrație și votează vor fi incluși într-o tragere la sorți unde un câștigător norocos va primi $10,000.

Tokenurile proiectului pot fi cumpărate prin pre-vânzare, cu cele mai mici prețuri de intrare rezervate pentru investitorii timpurii.

Un alt airdrop interesant este Tamadoge. Acest airdrop a devenit deja o senzație pentru numeroasele sale particularități.

Airdrop Tamadoge

Recent, Tamadoge a oferit 10.000 de dolari unui posesor de tokenuri TAMA.

Pentru a fi eligibili pentru viitoarele airdrop-uri, utilizatorii trebuie să dețină peste 100 de dolari în TAMA și să completeze nouă sarcini, în majoritatea cazurilor implicând urmărirea Tamadoge pe rețelele sociale.

Jocul Tamadoge permite jucătorilor să hrănească și să aibă grijă de animale de companie digitale și îi recompensează cu tokenuri TAMA.

Presale-ul TAMA s-a epuizat, și va fi listat în curând pe OKX.

Probabil sunteți surprinși să vedeți cât de creative și inovatoare sunt cele mai recente airdrop-uri.

Concluzie

Evoluția airdrop-urilor crypto, de la simple oferte de tokenuri la strategii de marketing sofisticate și modele de distribuție inovatoare, a demonstrat potențialul lor de a stimula adoptarea utilizatorilor, a conduce valoare pentru tokenuri și a susține cauzele caritabile.

Deși este recomandată precauția atunci când participați la airdrop-uri datorită prevalenței escrocheriilor, aderarea la cele mai bune practici și sfaturi poate asigura o participare sigură și fructuoasă.

Pe măsură ce industria cripto continuă să inoveze și să evolueze, rolul airdrop-urilor este probabil să se extindă și să ofere noi oportunități pentru proiecte și utilizatori deopotrivă.