15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Semnele că ar trebui să apelezi la un ginecolog

Semnele că ar trebui să apelezi la un ginecolog

iunie 16, 2022
152 Vizualizari
Se recomandă ca femeile să se prezinte anual la un medic ginecolog începând cu vârsta de 15 ani, să facă un control anual complet începând cu vârsta de 21 de ani și să fie testate pentru cancer de col uterin periodic. Totuși, ce se întâmplă dacă simptomele dintre vizitele anuale îți provoacă o anumită îngrijorare?...

Se recomandă ca femeile să se prezinte anual la un medic ginecolog începând cu vârsta de 15 ani, să facă un control anual complet începând cu vârsta de 21 de ani și să fie testate pentru cancer de col uterin periodic. Totuși, ce se întâmplă dacă simptomele dintre vizitele anuale îți provoacă o anumită îngrijorare? Este posibil ca simptomele tale vaginale să nu necesite îngrijire medicală. Alternativ, este posibil să ai o mică infecție care este ușor de vindecat. Cu toate acestea, fără îngrijirea unui ginecolog, chiar și o boală moderată ar putea deveni mai gravă. În plus, simptomele vaginale pot indica tulburări mai severe.

 

Iată simptome și afecțiuni care necesită o vizită imediată la medicul ginecolog.

  1. Menstruații dureroase

Multe femei consideră că ciclurile lor menstruale lunare sunt insuportabile. Durerile abdominale inferioare, sânii și durerile de cap pot face ca acele câteva zile să pară o eternitate. Dar ce se întâmplă dacă menstruația devine mai severă și durează mai mult? Endometrioza (atunci când excesul de țesut se dezvoltă în uter și provoacă sângerare și umflare) sau fibroamele ar putea fi cauza (creșterea celulelor și a țesuturilor în uter). Aceste tulburări pot fi diagnosticate de un medic ginecolog, care poate elabora un plan de tratament.

 

  1. Sângerări vaginale

Este obișnuit ca femeile să sufere spotting în primele luni de utilizare a contraceptivelor și pe măsură ce se apropie de menopauză. Cu toate acestea, dacă ai sângerare vaginală bruscă, cum ar fi după menopauză, ar trebui să consulți un ginecolog pentru a determina cauza.

 

  1. Erupții cu vezicule

Contactează un medic ginecolog dacă observi sau simți un nodul în vagin sau o veziculă în sau în jurul labiilor (pliurile pielii care înconjoară vaginul). Nodul poate fi nimic mai mult decât un fir de păr încarnat, dar poate fi și un neg genital, o mică mărire produsă de o boală cu transmitere sexuală. O veziculă mică, dureroasă, care dispare după câteva săptămâni, dar reapare poate fi o leziune legată de herpesul genital. Un ginecolog poate determina dacă problema este ușoară sau o afecțiune care va necesita un tratament pe termen lung.

 

  1. Miros vaginal

Ai observat un miros neplăcut al vaginului? Chiar dacă această situație te face să te simți inconfortabil, ar trebui să informezi medicul. Este posibil să ai o creștere bacteriană sau o infecție vaginală care necesită tratament pe bază de prescripție medicală.

 

  1. Disconfort în timpul activității sexuale

Acesta este un alt subiect dificil de abordat, dar un medic ginecolog este destul de familiarizat cu el. Să presupunem că ai uscăciune în timpul activității sexuale. În funcție de vârstă, medicul ginecolog poate crește cantitatea de estrogen din prescripția ta de contraceptive. Dacă ai avut deja menopauză, medicul îți poate prescrie estrogen vaginal sau poate sugera lubrifianți.

 

  1. Libido scăzut

Ca efect secundar, mai multe afecțiuni medicale și medicamente ar putea afecta dorința sexuală. Stresul de la locul de muncă sau din familie, împreună cu durata relației tale, ar putea, de asemenea, să îți diminueze dorința. Un medic ginecolog poate determina de ce ți-a scăzut libidoul și poate sugera strategii pentru a-l restabili.

 

  1. Incontinența

Este posibil ca femeile de orice vârstă să dezvolte incontinență, deși este mai răspândită în anii 50 – 60, după menopauză și după naștere. Un ginecolog poate recomanda în această situație terapie comportamentală sau relaxare musculară, modificarea dietei, medicamente sau intervenții chirurgicale sau trimiterea la un specialist.

 

La Policlinica Carit – San Medical găsești ramura de ginecologie Mureș în care medicii specializați îți pot oferi ajutorul de care ai nevoie!