15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Fierul beton fasonat si utilitatea acestuia

Fierul beton fasonat si utilitatea acestuia

aprilie 28, 2023
169 Vizualizari
In situatia in care trebuie sa realizezi o constructie, trebuie  te documentezi temeinic privind toate detaliile care pot oferi la final o constructie rezistenta, durabila, care nu va necesita reparatii pentru un timp foarte indelungat si care sa poata fi considerata o investitie profitabila. Indiferent daca este vorba despre viitoarea ta locuinta, sau doresti sa…

In situatia in care trebuie sa realizezi o constructie, trebuie  te documentezi temeinic privind toate detaliile care pot oferi la final o constructie rezistenta, durabila, care nu va necesita reparatii pentru un timp foarte indelungat si care sa poata fi considerata o investitie profitabila. Indiferent daca este vorba despre viitoarea ta locuinta, sau doresti sa realizezi o constructie industriala, cel mai important aspect al acesteia va fi structura de rezistenta.

In acest articol vei regasi informatii importante privind elementul care ajuta la implinirea acestei sarcini, si anume fierul beton fasonat.

Generalitati

Orice constructor cu experienta iti va spune ca, daca iti doresti o structura rezistenta, indiferent de materialele folosite in constructia fundatiei, a stalpilor, a peretilor sau a elementelor de constructie precum scarilor, barele de fier Cluj nu pot lipsi. Prin fasonarea barelor de fier beton se realizeaza armaturile care vor sustine structura de rezistenta a tuturor elementelor enumerate mai sus si nu numai.

Fierul beton este folosit atat pentru structura subterana cat si pentru structura supraterana, ceea ce inseamna ca este prezent peste tot, indiferent care sunt celelalte materiale din care este realizata constructia.

Avantaje

In afara de cele mentionate anterior, si anume cele care se refera la rezistenta oferita, armaturile create din fier beton fasonat scad timpul de construire. In zilele noastre fasonarea fierului beton se face direct in fabrici, facand astfel ca pierderile de material sa fie considerabil reduse. Un alt avantaj este accesibilitatea.

Este destul de usor sa le gasesti pe piata iar preturile pentru o bara pot ajunge la 20-30 de ron pe bucata. Bineinteles, daca tragi linie la final, sumele nu sunt deloc mici, dar asta nu ar trebui sa te descurajeze. Daca una din intrebarile tale, este ce inseamna termenul fasonare, acest termen se refera la modelarea barelor de fier beton incat sa se creeze armaturile necesare.

Dezavantaje

Avand in vedere popularitatea acestui material, ai putea sa crezi ca nu poate exista nici un dezavantaj. Unul dintre minusurile acestui material este faptul ca nu poate fi refolosit. Marea majoritate a materialelor de constructie, pot fi recuperate si refolosite, dar fierul beton nu intra in aceasta categorie.

El trebuie sa fie fara defecte, fara rugina, fara fisuri etc.. Doar asa barele de fier beton o sa poata asigura rezistenta necesara constructiei.

De unde sa cumperi?

Exista pe piata de profil, multi furnizori de materiale de constructie. Este recomandat sa vizitezi mai multi pentru a le studia ofertele. Astfel poti compara preturile si poti obtine cea mai buna oferta. Daca te intrebi, daca exista o cladire, fie ea civila sau industriala, care nu are fier beton inclus in procesul de constructie, raspunsul este nu, daca te referi la cladiri durabile.

Avand in vedere aspectele enumerate in randurile de mai sus, probabil ai inteles importanta acestui element in viitoarea ta constructie. Drept urmare, cu siguranta vei lua cele mai bune decizii si nu uita ca este o investitie mare dar care te va ajuta sa scazi pe viitor din cheltuielile pentru eventuale reparatii repetate.