15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Descopera fascinanta lume a formelor si culorilor cu cartea Invat sa scriu. Forme si culori

Descopera fascinanta lume a formelor si culorilor cu cartea Invat sa scriu. Forme si culori

mai 25, 2023
167 Vizualizari
Invat sa scriu. Forme si culori este o carte captivanta si interactiva, care introduce copiii in lumea minunata a formelor si culorilor. Aceasta carte educativa, scrisa cu pasiune si ilustrata frumos, este destinata copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani, oferindu-le o modalitate distractiva de a invata si de a-si dezvolta abilitatile de…

Invat sa scriu. Forme si culori este o carte captivanta si interactiva, care introduce copiii in lumea minunata a formelor si culorilor. Aceasta carte educativa, scrisa cu pasiune si ilustrata frumos, este destinata copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani, oferindu-le o modalitate distractiva de a invata si de a-si dezvolta abilitatile de recunoastere a formelor si a culorilor.

Descoperirea formelor si culorilor prin activitati interactiv

Invat sa scriu. Forme si culori ii provoaca pe copii sa exploreze si sa descopere diferite forme geometrice si culori prin intermediul activitatilor interactive. Cartea prezinta forme precum cercul, patratul, triunghiul si multe altele, oferind explicatii simple si ilustratii atragatoare. Copiii vor invata sa recunoasca si sa identifice aceste forme in obiectele din jurul lor, dezvoltandu-si astfel abilitatile de observare si de discriminare vizuala.

Invatare distractiva prin jocuri si exercitii practice

Invat sa scriu. Forme si culori ofera o varietate de jocuri si exercitii practice care ii vor captiva pe copii si ii vor ajuta sa-si consolideze abilitatile de recunoastere a formelor si culorilor. Prin intermediul acestor activitati distractive, copiii vor invata sa asocieze forme cu obiecte reale, sa realizeze sortari si potriviri, precum si sa experimenteze amestecarea culorilor. Aceste exercitii interactive ii vor ajuta pe copii sa-si dezvolte gandirea logica, abilitatile de rezolvare a problemelor si coordonarea mana-ochi.

Dezvoltarea vocabularului si a creativitatii

Invat sa scriu. Forme si culori nu se limiteaza doar la recunoasterea si identificarea formelor si culorilor, ci ii ajuta si pe copii sa-si dezvolte vocabularul si creativitatea. Cartea prezinta cuvinte asociate cu fiecare forma si culoare, oferindu-le copiilor oportunitatea de a-si imbogati vocabularul si de a-si dezvolta abilitatile de exprimare.

De asemenea, prin intermediul ilustratiilor si exercitiilor de colorat, copiii isi vor putea exprima creativitatea si imaginatia, dezvoltandu-si astfel abilitatile artistice.

O carte interactiva pentru copii si parinti

Invat sa scriu. Forme si culori ofera o experienta interactiva si distractiva atat pentru copii, cat si pentru parinti. Lectura si explorarea cartii impreuna cu copilul devin o activitate plina de bucurie si colaborare, oferindu-le parintilor ocazia de a interactiona si de a se conecta cu copilul lor in timp ce invata si se distreaza. Aceasta carte este nu doar o resursa valoroasa pentru invatare, ci si o modalitate excelenta de a petrece timp de calitate in familie.

Concluzie

Invat sa scriu. Forme si culori este o carte interactiva si educativa, care ii introduce pe copii in lumea formelor si culorilor intr-un mod captivant si distractiv. Prin intermediul activitatilor interactive, jocurilor si exercitiilor practice, copiii vor invata sa recunoasca, sa identifice si sa exploreze diferite forme geometrice si culori. Recomandam cu caldura aceasta carte tuturor parintilor si educatorilor care doresc sa ofere copiilor o modalitate distractiva si interactiva de a invata si de a explora lumea formelor si culorilor. Pentru a achizitiona cartea „Invat sa scriu. Forme si culori„, va invitam sa vizitati www.librariadonaris.ro/carte/carti-pentru-copii. Aceasta carte nu doar ii invata pe copii sa recunoasca si sa identifice formele si culorile, ci le stimuleaza si imaginatia si creativitatea.

Cum invata copiii sa scrie?

Scrierea este o abilitate esentiala in dezvoltarea unui copil, reprezentand o poarta catre comunicare si exprimare personala. Procesul de invatare a scrierii este complex si incepe de la o varsta frageda. In acest articol, vom explora etapele si factorii cheie implicati in dezvoltarea abilitatii de a scrie la copii.

Primele etape ale invatarii scrierii incep in jurul varstei de 3-4 ani, cand copiii incep sa exerseze miscarile fine ale mainilor si degetelor. Aceasta este perioada in care ei se familiarizeaza cu instrumente de scriere precum creioanele si cernelurile. In acest stadiu, ei incep sa experimenteze cu diverse forme, linii si trasarea primelor litere.

Pe masura ce copiii se dezvolta, abilitatile motorii fine devin mai rafinate. Prin activitati precum desenul, coloratul si jocurile de constructie, acestia isi exerseaza miscarile mainilor si degetelor, invatand sa controleze instrumentele de scriere. Coordonarea ochi-mana devine din ce in ce mai precisa, facilitand scrierea propriu-zisa.

Pe masura ce copiii invata sa recunoasca literele, acestia incep sa le asocieze cu sunetele corespunzatoare. Exercitiile de scriere a literelor si repetarea sunetelor ajuta la formarea constiintei fonetice. Ei incep sa experimenteze cu combinatii de litere pentru a forma cuvinte simple. In aceasta etapa, copiii sunt incurajati sa isi exprime gandurile si ideile prin scriere, chiar daca gresesc sau nu respecta normele gramaticale.

Pe masura ce copiii progreseaza in invatarea scrierii, vocabularul si structura gramaticala se dezvolta treptat. Acestia invata cuvinte noi, inteleg sensul sinonimelor si invata sa foloseasca propozitii complete si corecte gramatical. Prin citirea cartilor si expunerea la diverse texte, copiii inteleg structura limbii scrise si isi imbogatesc cunostintele despre limba materna.