15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Cum se aleg corect pilele pentru unghii

Cum se aleg corect pilele pentru unghii?

februarie 27, 2022
160 Vizualizari
Pila este un instrument indispensabil pentru o manichiura buna: fara ea, nu s-ar putea rafina forma unghiei dupa bunul plac, dandu-i forma cea mai potrivita pentru mana proprie. De accea este foarte important ca fiecare persoana care lucreaza in acest domeniu sa detina cel putin set pile de unghii pentru salon. Sa nu mai vorbim...

Pila este un instrument indispensabil pentru o manichiura buna: fara ea, nu s-ar putea rafina forma unghiei dupa bunul plac, dandu-i forma cea mai potrivita pentru mana proprie. De accea este foarte important ca fiecare persoana care lucreaza in acest domeniu sa detina cel putin set pile de unghii pentru salon.

Sa nu mai vorbim de faptul ca limpezirea este o faza pregatitoare importanta pentru reconstructia unghiei, indiferent de metoda de reconstructie aleasa. Pe scurt, este o necesitate.

Problema este ca nu exista un singur tip de pila care sa fie intotdeauna potrivita: exista diverse modele (care trebuie alese in functie de caracteristicile unghiilor proprii) care pot fi clasificate in functie de aceste trei criterii:

  • Forma
  • Material utilizat
  • Gradul de duritate

Prin urmare, sa clarificam subiectul ilustrand caracteristicile si utilizarile diferitelor tipuri de pile de pe piata.

Forma: pile drepte, curbate si semiluna

Forma pilei de unghii este adesea cel mai important aspect de luat in considerare atunci cand se alege o pila. Acesta este intr-adevar un aspect important, desi nu mai important decat cele pe care le vom discuta mai tarziu. In functie de forma, este posibil sa se distinga:

Pile drepte: Pilele drepte arata ca un bat, de obicei cu o lungime cuprinsa intre 10 si 15 centimetri. Cel mai comun tip este fabricat din material moale, cum ar fi plasticul (cel din plastic este un model care se gaseste cu usurinta si in supermarketuri).

Usor de utilizat, pila dreapta nu permite intotdeauna o depunere deosebit de exacta si precisa. Cu toate acestea, in general, isi indeplineste bine sarcina de a scurta si de a rafina forma unghiilor, cu rezultate mai mult sau mai putin apreciabile in functie de materialele folosite.

Pile curbate: Cu forma lor curbata, asemanatoare unui bumerang sau unei banane, Pilele curbate sunt utilizate in principal pentru a da unghiilor o forma patrata (o forma foarte potrivita pentru mainile mici) sau o forma ovala sau rotunda. Acest model este, de asemenea, util atunci cand este necesar sa se slefuiasca cuticule deosebit de mari si sa se pregateasca unghiile pentru reconstructie.

Pile semiluna: Acesta este cel mai profesional model si cel mai des folosit in saloanele de infrumusetare. Aceste pile rotunjite au doua fete, adica au o parte curbata, rotunjita si o parte dreapta, liniara. Acest lucru face posibila obtinerea unor unghii practic perfecte.

Gradul de rugozitate

Un numar mic al pilei indica o granulatie grosiera si, prin urmare, o putere abraziva si de slefuire mai mare. Un numar mare de granulatie indica o granulatie fina si, prin urmare, o putere abraziva si o rugozitate mai mica. La unghiile fragile si delicate este mai bine sa folositi o pila cu granulatie fina, in timp ce, daca unghia nu are probleme, se poate folosi o pila cu granulatie ceva mai groasa.

Al treilea si ultimul factor de luat in considerare este gradul de rugozitatea pilei de unghii: in esenta, puterea sa abraziva. Acest lucru este indicat de asa-numitul numar Grit, care este parametrul de evaluare a granulatiei. Iata cum sa va adaptati:

  • Granulatie 80/100: granulatie extra grosiera/ grosiera
  • Granulatie 100/180: Granulatie grosiera/mediana
  • Granulatie 180/240: granulatie medie grosiera/mediana
  • Granulatie 600/4000: granulatie medie fina/fina
  • Granulatie 12000: granulatie extrafina