15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Coabitarea dintre pisica si copil: idei in 7 puncte

Coabitarea dintre pisica si copil: idei in 7 puncte

august 27, 2021
173 Vizualizari
Greseli, clisee, idei peconcepute… De multe ori crezi ca pisica si copilul formeaza un duo cu risc. Iata 7 puncte pentru a desparti adevarul de fals. Pisica este un animal de companie adult Fals Este descrisa ca fiind calma, independenta, lenesa si foarte atasata de micile sale conforturi, fie ca este vorba de locul sau…

Greseli, clisee, idei peconcepute… De multe ori crezi ca pisica si copilul formeaza un duo cu risc. Iata 7 puncte pentru a desparti adevarul de fals.

Pisica este un animal de companie adult

Fals

Este descrisa ca fiind calma, independenta, lenesa si foarte atasata de micile sale conforturi, fie ca este vorba de locul sau pentru mancare sau de un ansamblu joaca pisici. Aceasta inseamna sa nu uiti ca este, de asemenea, foarte jucausa, adesea lipicioasa, uneori vorbareata, afectuoasa. Aceste calitati o fac, de asemenea, un tovaras placut pentru un copil. Ea va gasi in el o prezenta linistitoare, mai ales noaptea, un confident atent, un complice de urmarit, un partener de joc mult mai reactiv decat o jucarie moale!

Pisica este periculoasa pentru copii

Fals

Cu reputatia sa de animal oarecum viclean, pisica ii sperie adesea pe parinti. Ei vad in ea o felina formidabila, capabila sa-i atace! De fapt, zgarieturile afecteaza in principal mainile si antebratele, fara prea multa gravitate. Muscaturile sunt mai grave. Ele pot provoca infectii, dar sunt de 10 ori mai putin frecvente decat cele cauzate de caini si niciodata letale.

Pisica este alergenica

Adevarat si fals

Pisica provoaca alergie doar… daca esti sensibil! Saliva sa contine o anumita proteina, Fel d1 care, la unii oameni (aproximativ 3 pana la 10% din populatie), provoaca stranut si mancarime de severitate variabila. In caz de suspiciune, este posibil sa faci teste inainte de adoptie. Sau, daca reactiile sunt foarte slabe si suportabile, opteaza pentru o rasa „hipoalergenica”, cum ar fi Siberianul, Sfinxul sau Balinezul care produc putina proteina Fel d1.

Pisica se poate descurca cu copiii plini de viata

Adevarat

Pisicile care cresc in compania unuia sau mai multor copii sunt mai tolerante la un comportament oarecum agitat. Depinde de parinti, sa impuna limite si sa-i invete pe cei mici sa-si respecte tovarasul, in special intre 1 si 3 ani.

Pisica aduce la fel de multa afectiune ca si cainele

Adevarat

Chiar daca este mai putin demonstrativa, pisica este un animal foarte bland; chiar daca isi arata afectiunea si atasamentul intr-un mod putin diferit de cel al cainelui. La el, fara salturi dezordonate, alergari isterice sau latraturi frenetice. Dar de multe ori se repede la usa cand aude pasii copilului, miauna cand il vede, se freaca de picioare si cauta mangaieri.

Pisica este susceptibila de a transmite boli

Adevarat

Viermi, toxocariaza, rabie, toxoplasmoza… Lista bolilor pe care pisicuta (si alte animale domestice) le-ar putea transmite celor din jur este lunga, dar statistic scazuta. Foarte slaba chiar si atunci cand vine vorba de o pisica de apartament si sunt respectate regulile elementare de igiena.

Pisica poate fi geloasa pe copil

Adevarat si fals

Gelozia este un sentiment unic uman, dar pisica poate simti invidie pentru ingrijirea acordata bebelusului. Cand te intoarci de la maternitate, nu-i muta cutia de nevoi sau bolul sau de mancare care serveste drept punct de referinta. Fa-i acest lucru inainte, daca este necesar. Daca este deranjat de lipsa de atentie sau de schimbarile din mediu, poate urina in alta parte decat in ​​cutia de nevoi.