15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Ce este Binance Coin si cum functioneaza

Ce este Binance Coin si cum functioneaza?

noiembrie 14, 2022
136 Vizualizari
Binance Coin, desemnata de BNB, este o moneda nativa a schimbului de criptomonede Binance care a fost construita pe blockchain-ul Ethereum folosind standardul de jeton ERC20. Binance va emite maximum 200 de milioane de jetoane BNB. Scopul sau principal este de a alimenta operatiunile de schimb, oferind in acelasi timp confort si accesibilitate comerciantilor si...

Binance Coin, desemnata de BNB, este o moneda nativa a schimbului de criptomonede Binance care a fost construita pe blockchain-ul Ethereum folosind standardul de jeton ERC20. Binance va emite maximum 200 de milioane de jetoane BNB. Scopul sau principal este de a alimenta operatiunile de schimb, oferind in acelasi timp confort si accesibilitate comerciantilor si pasionatilor de criptomonede.

Moneda a fost lansata in iulie 2017, printr-o oferta initiala de monede (ICO) care a pus in joc 20 de milioane de jetoane BNB pentru investitorii ingeri, 80 de milioane pentru contribuatorii proiectului si restul de 100 de milioane pentru mai multe persoane care au participat la ICO. Fondurile stranse prin vanzarea de jetoane BNB au fost folosite pentru dezvoltarea schimburilor, branding si marketing. Un procent din investitie a fost, de asemenea, cheltuit pentru adaugarea de upgrade-uri necesare la schimbul de criptomonede Binance.

De ce a fost inventat Binance Coin?

A fost creat pentru a imputernici platforma de criptomonede si pentru a-si alimenta operatiunile pentru a stabili un ecosistem durabil. Moneda poate fi folosita pentru o multitudine de scopuri, inclusiv plata taxei de listare, a taxei de schimb, a taxei de tranzactionare sau a oricaror alte taxe pe care un utilizator le poate intampina la schimb. In primul an, Binance a oferit o reducere comerciala de 50% care s-a redus la jumatate in fiecare an, cu o reducere care s-a incheiat incepand cu al cincilea an.

Moneda poate fi folosita si pentru investitii IEO care sunt listate in sectiunea Launchpad a Binance. Aceste noi monede vor fi apoi listate pe schimbul de criptomonede Binance, oferindu-le o piata cu functii complete pentru tranzactionare.

Avand o moneda nativa, va reduce dependenta de banii traditionali, ceea ce poate cauza intarzieri si taxe suplimentare care pun o povara financiara suplimentara asupra utilizatorului (consumatorului) final. Acest jeton ofera o experienta perfecta, permitand in acelasi timp utilizatorilor sa economiseasca bani pe tranzactii.

Cum functioneaza Binance Coin si ce tehnologie se afla in spatele lui?

BNB este construit pe blockchain Ethereum si utilizeaza jetoane ERC20 care pot stoca si pastra valoare. Cu toate acestea, nu puteti extrage jetoane deoarece acestea au fost pre-minate si distribuite prin ICO. Tokenurile aflate in circulatie sunt folosite pentru tranzactionarea cu reduceri pe Binance Exchange. Rata de discount a inceput de la 50% in primul an, dar este programata sa fie redusa la jumatate in fiecare an.

Pana in al cincilea an, nu va exista nicio reducere care va afecta valoarea jetonului. Pentru a contracara deprecierea valorii, Binance a cumparat inapoi jetoane si le-a distrus pentru a reduce oferta. Schimbul de criptomonede intentioneaza sa elimine jumatate din jetoanele aflate in circulatie.

Monedele Binance sunt bani reali?

Obiectivul principal al BNB este sa alimenteze operatiunile de schimb de criptomonede si sa imputerniceasca ecosistemul Binance. In prezent, jetonul poate fi folosit si pentru reduceri comerciale. Totusi, promovarea nu va mai fi acolo in urmatorii cativa ani. Poate fi folosit pentru plata serviciilor de calatorie si ospitalitate, dar pana acum acceptarea sa ca moneda viabila este scazuta. De aceea nu pot fi considerati bani reali, cel putin nu inca.

Binance Exchange se bucura de o multime de sprijin financiar si strategic, care poate mentine tokenul pe linia de plutire pentru anii urmatori. Aceasta inseamna ca peisajul monedelor alternative dominante se poate schimba in urmatorii ani. Nu va fi o idee inteligenta sa pariati impotriva unui token care este sustinut de un schimb care efectueaza tranzactii cripto de miliarde de dolari in fiecare luna.

In acest moment, BNB este un inlocuitor valutar viabil; de fapt, nici macar nu este aproape de Bitcoin sau Ripple in ceea ce priveste acceptarea pe piata. Daca sunteti in cautarea unei lichiditati mari pentru tranzactionare sau orice alt scop, poate doriti sa obtineti o alta moneda digitala.

Taxe si Cheltuieli

Deoarece este creat in primul rand pentru utilizarea schimbului intern si monedele au fost deja pre-minate, nu exista nicio taxa asociata retelei. Cu toate acestea, atunci cand achizitionati jetoane Binance Coin sau efectuati orice alta tranzactie pe schimbul Binance, trebuie sa platiti 0,1% din suma de tranzactionare.

Daca platiti pentru tranzactiile cu BNB, veti primi o reducere de 50%. De exemplu, daca intentionati sa cumparati BNB in valoare de 100 USD prin Binance Exchange folosind orice alta moneda sau bani conventionali, va va costa 0,10 USD. Cu toate acestea, daca platiti cu jetoane BNB, va trebui sa platiti doar jumatate, adica 0,05 USD sau 5 centi.

De asemenea, puteti utiliza moneda pentru diferite servicii, in special cele de calatorie si ospitalitate. Taxele pentru servicii sau comisionul acestora sunt stabilite de furnizorii respectivi sau furnizorul de servicii.

 

beautiful-cryptocurrwncy-concept

Care sunt beneficiile Binance Coin?

Tranzactii rapide

Daca utilizati BNB pentru a tranzactiona pe bursa, veti avea acces la motorul de potrivire proprietar al platformei, care poate accepta pana la 1,4 milioane de comenzi in fiecare secunda. Puteti gasi intotdeauna tranzactia potrivita, iar utilizarea BNB il face si mai rapid si mai fiabil.

Securizat si de incredere

Binance are deja milioane de utilizatori si comercianti de criptomonede care se bazeaza pe platforma si au incredere in functiile de securitate si protectie ale schimbului. Schimbul foloseste un cadru de sistem cu mai multe clustere si mai multe niveluri si Secure Assets Fund for Users (SAFU) pentru a va pastra fondurile in siguranta.

Tranzactionati cu mai multe criptomonede

Folosind BNB, puteti tranzactiona peste 150 de criptomonede pe bursa, bazandu-va pe un sistem de potrivire a tranzactiilor rapid, sigur si accesibil. In afara de asta, BNB primeste si propriile perechi de tranzactionare pentru a indeplini cerintele dvs. specifice de tranzactionare. Nu trebuie sa cautati in alta parte.

Reducere de tranzactionare

BNB va permite, de asemenea, sa obtineti o reducere de 50% la taxa de tranzactionare. Daca cumparati monede in valoare de 10.000 USD, veti fi taxat cu 10 USD cu modurile de plata conventionale. Cu toate acestea, daca utilizati BNB, taxa de tranzactionare va fi redusa la jumatate, adica va trebui sa platiti doar 5 USD.

Cheltuiti Binance Coin

Pe langa o experienta perfecta in ecosistemul Binance si reducerile la comisioane comerciale, puteti utiliza si BNB in multe alte moduri diferite. Este acceptat de mai multi furnizori de servicii, in special in industria calatoriilor si ospitalitatii. Cumparati-va masa sau obtineti-va noua casa folosind BNB.

Participati la ICO/IEO-uri

Binance Launchpad gazduieste, de asemenea, noi vanzari de jetoane in care va puteti folosi jetoanele BNB pentru a cumpara o miza intr-o moneda noua si viitoare. Mai tarziu, aceste monede digitale noi sunt adaugate la schimbul Binance, unde le puteti tranzactiona, oferind, de asemenea, o experienta completa si fara probleme.

Poate fi folosit in mod anonim?

Este o provocare sa pastrati anonimatul atunci cand utilizati Binance Coin. Deoarece tokenul este folosit in mare parte in ecosistemul Binance, aveti nevoie de un cont verificat la schimb pentru a utiliza moneda. Binance respecta reglementarile Know Your Customer (KYC) si Anti Money Laundering (AML), ceea ce inseamna ca va va cere sa furnizati informatii personale pentru a va verifica identitatea inainte de a va crea contul. Nu poti folosi BNB pe platforma fara un cont. Daca sunteti constient de confidentialitate, atunci ar trebui sa incercati orice alta criptomoneda, cum ar fi Zcash, care utilizeaza metode deliberate pentru a va masca identitatea pe blockchain si detaliile tranzactiei.

In plus, orice activitate digitala care utilizeaza BNB poate fi urmarita de Binance insusi, guvern si orice hacker competent. Ideea este ca, daca lasati o amprenta digitala in urma, exista intotdeauna sansa ca oamenii care doresc sa va gaseasca, sa va gaseasca, mai ales daca sunteti un comerciant frecvent de criptomonede.

Cat de sigur este Binance Coin?

Este construit pe blockchain-ul Ethereum, care foloseste criptarea criptografica pentru a preveni incalcarea datelor si interceptarea. Deoarece blockchain-ul este descentralizat, nu exista un singur hub central care sa poata fi piratat pentru a compromite datele.

In afara de asta, schimbul de criptomonede Binance este un nume de incredere in spatiul cripto cu caracteristicile sale de securitate care adauga straturi de siguranta pentru a va pastra informatiile personale si fondurile in siguranta. Acestea includ autentificarea cu doi factori si criptarea certificata SSL. De asemenea, puteti folosi portofele pentru a va pastra BNB-ul in siguranta.

Ce echipe lucreaza la dezvoltarea monedelor Binance?

Binance are sediul in China si a fost fondat de Changpeng Zhao, care a fost CTO al OKCoin. Dupa lansare, Yi He s-a alaturat si echipei Binance, care a fost unul dintre co-fondatorii OKCoin. Ambele au crescut Binance exponential de atunci, iar in prezent este a doua cea mai mare bursa din lume dupa volumul tranzactiilor. Deoarece BNB este o criptomoneda derivata care a fost pre-minata si acum este arsa in cantitati mari pentru a limita oferta, nu exista echipe actuale care sa lucreze la dezvoltarea jetonului in sine.

Ce institutii financiare au investit in Binance Coin?

Binance a avut intotdeauna multa tractiune atunci cand vine vorba de atragerea investitorilor, deoarece fondatorii au demonstrat deja capacitatea de a crea o platforma cripto de succes complet functionala.

De aceea, Binance si BNB ICO au atras multi investitori si institutii financiare de top, inclusiv Vertex Ventures, Plutus21, Black Hole Capital, Funcity Capital, Sequoia Capital, Limitless Crypto Investments, Fundamental Labs si multe altele. Cu toate acestea, astazi Binance trebuie sa se confrunte cu mai multa concurenta, ceea ce ii poate impiedica drumul spre a obtine mai multe finantari.

In afara de aceasta, a reusit sa stabileasca relatii cu multi vanzatori, furnizori de servicii si comercianti pentru a permite utilizatorilor sai sa poata folosi jetoane BNB pentru a face achizitii mici pana la mari. In prezent, Binance are parteneriate cu peste 100 de furnizori diferiti de servicii, inclusiv marci de turism, ospitalitate, imobiliare si restaurante.

capital-tablet-exchange-screen-skyscraper

Mineritul de monede Binance

Binance Coin este pre-minat deoarece 200 de milioane de jetoane BNB au fost emise pentru utilizare. In iulie 2017, compania si-a desfasurat oferta initiala de monede (ICO) dupa alocarea ofertei totale de jetoane. Deoarece toate jetoanele sunt deja in circulatie, nu mai sunt monede pentru mine.

50% sau 100 de milioane de monede BNB pentru participantii ICO

40% sau 80 de milioane de monede BNB pentru echipa fondatoare

10% sau 20 de milioane de monede BNB pentru investitorii ingeri

Pentru a pastra valoarea pe masura ce reducerea taxei comerciale se reduce in fiecare an, Binance a ars jetoanele pentru a limita oferta. Pana acum, aproape 10 milioane de jetoane BNB au fost distruse in sase faze.

Portofel de monede Binance

Daca doriti sa stocati in siguranta jetoanele BNB, puteti utiliza portofelele hardware sau software pentru a face acest lucru. Portofelul oficial pentru stocarea monedelor BNB este Trust Wallet. Cu toate acestea, puteti stoca si jetoane Binance pe Enjin Wallet, Ledger Wallet, Trezor Wallet, Jaxx, CoolWallet S, Metal Vault, BRD, Gifto, Request Wallet, Ethos Universal Wallet, WinQ, Atomic Wallet, Clay, Coinomi si Blox.io Wallet .

Binance Coin merita investitia?

Unul dintre cele mai promitatoare lucruri despre jetoanele Binance Coin este ca, chiar daca nu o face o alternativa valutara viabila, succesul sau nu depinde doar de asta. Poate fi folosit in continuare in ecosistemul Binance Exchange pentru a alimenta operatiunile si tranzactionarea cu active digitale, oferind o experienta perfecta utilizatorilor platformei. Este una dintre acele monede care au o utilizare inerenta.

Acestea fiind spuse, spatiul criptomonedei poate fi destul de imprevizibil, mai ales cand vine vorba de fluctuatiile preturilor. Daca doriti sa investiti in BNB sau in orice alta criptomoneda, faceti acest lucru cu mare deliberare si prudenta pentru a va asigura ca capitalul investitional ramane in siguranta. Nu puteti subestima importanta diminuarii riscurilor.