15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://zopi.ro 300 true 4000 1
theme-sticky-logo-alt
Bucurie, Inspirație și O Lume Mai Roz!
Care sunt beneficiile omega 3 si 6 pentru copii?

Care sunt beneficiile omega 3 si 6 pentru copii?

februarie 17, 2022
159 Vizualizari
Omega 3 si 6 lichida pentru copii sunt acizi grasi esentiali pentru organism, care sunt absorbiti prin intermediul alimentelor. Aceste grasimi au un efect antiinflamator important si sunt benefice pentru sistemul cardiovascular si pentru tesutul nervos. In timpul fazei de crestere, copiii trebuie sa ia omega 3 in mod regulat pentru a asigura o dezvoltare…

Omega 3 si 6 lichida pentru copii sunt acizi grasi esentiali pentru organism, care sunt absorbiti prin intermediul alimentelor. Aceste grasimi au un efect antiinflamator important si sunt benefice pentru sistemul cardiovascular si pentru tesutul nervos. In timpul fazei de crestere, copiii trebuie sa ia omega 3 in mod regulat pentru a asigura o dezvoltare sanatoasa si protectia ochilor, a creierului si a inimii.

Omega 3 este unul dintre motivele pentru care pestele este un aliment sanatos, in special pestii mici si albastri. Pentru a beneficia de proprietatile omega 3, copiii sunt de obicei hraniti des cu peste si cu alte alimente care le contin, cum ar fi nucile si semintele oleaginoase.

O dieta sanatoasa cu omega 3

Omega 3 este important pentru cresterea copiilor, deoarece faciliteaza conexiunile dintre celulele nervoase si, astfel, creste capacitatea lor de a citi, de a invata si de a memora. O dieta cu o cantitate corecta de omega 3 ii poate ajuta pe copii sa faca fata temelor scolare si activitatilor sportive.

Pestele, in special, este unul dintre alimentele cele mai bogate in omega 3, alaturi de semintele oleaginoase, nucile si migdalele. Pestele nu contine doar omega 3, ci ofera si alte substante nutritive importante, ceea ce il face unul dintre cele mai sanatoase si mai benefice alimente pentru copii si adulti. Copiii pot incepe sa manance peste de foarte mici si se recomanda sa manance peste de cel putin doua ori pe saptamana.

Pestele este o sursa importanta de proteine si de vitaminele A, D si E, care sunt utile pentru sanatatea oaselor si a dintilor. Aceste substante nutritive esentiale sunt completate de efectele benefice ale omega 3, care ii ajuta pe copiii de varsta scolara sa se concentreze si sa doarma bine pentru a putea trece peste zi.

Omega 3 au un efect antiinflamator si pot ajuta la prevenirea si tratarea leziunilor cauzate de efortul fizic. De asemenea, sunt benefice in caz de inflamatii intestinale si ale pielii si sunt bune pentru vedere, stimuland cresterea tesutului retinian.

In cele din urma, acestea previn aparitia alergiilor si a astmului si ajuta la mentinerea unei presiuni arteriale bune. O dieta bogata in omega 3 favorizeaza o crestere sanatoasa si poate preveni tulburarile care afecteaza sistemele cardiovascular si nervos.

Omega 3si 6 pentru invatare

Omega 3 este un aliat pretios pentru invatare: la varsta scolara, aportul acestor grasimi este important datorita efectului lor asupra creierului si a celulelor nervoase. Capacitatea acestor grasimi de a facilita conexiunea dintre celulele nervoase este baza unui sistem nervos si a unui creier sanatos, care functioneaza eficient si are performante mai bune.

In schimb, deficienta de omega 3 este adesea asociata cu o tendinta de hiperactivitate si tulburari de somn. Imbogatirea aportului de omega 3 in alimentatie este buna pentru copii, deoarece le poate creste capacitatea de atentie si de concentrare. Copiii cu dislexie sau ADHD (tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie) pot beneficia, de asemenea, de o dieta bogata in omega 3.

Aceste dificultati de invatare pot fi uneori exacerbate de nivelurile scazute de omega-3 din organism.

Dimpotriva, incorporarea acestor grasimi in alimentatie poate avea efecte benefice pentru copiii mici care au mai multe dificultati la citit si scris. Omega 3 dezvolta memoria si concentrarea copiilor si poate imbunatati, de asemenea, calitatea somnului, sporind probabilitatea de a face fata zilei de scoala.